Skocz do zawartości
KvaN

Cmentarzysko

Rekomendowane odpowiedzi

Ale ja ją bardzo lubiłem :P Nawet 12,8k w 3dmarku01 pocisnalem, nie wiem czy ktos w Polsce pokazal na tej grafie wiecej ;)

(ja bym powiedział raczej że głównie chipy nVidii mnie nie lubią :lol: )

(BTW. te ti200 to super karta, bardzo ją lubiłem, w sumie jakbym miał za co to bym jeszce kupił i się pobawił, nawet mobo z agp bym wykombinował... mysle ze teraz na luzie by 13k padło jak nie 13,5k, nie chce mi ktoś zasponsorować grafy? :D)

Edytowane przez hary86

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wczoraj odszedl moj stary poczciwy zasilacz 150W. Przez kilka lat zdazylismy sie poznac na wylot; wiedzielismy o sobie wszystko. Nie przeszkadzal mi juz nawet jego glosny wyjacy wentylator. Teraz go nie ma. I juz nie wroci... Niech spoczywa w pokoju*. :sad:

*(a konkretnie gdzies w polce moze sie kiedys na cos przyda)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odkąd tu ostatnio pisałem, trochę sie tego zebrało:

Codeshit 200W AT - był do niego podłączony multikonektor do wiatraków, taki bez osłonek, zwarł o bude, jak pieprzło, to aż mnie przytkało

Fortron FSP250-60GTA (MDN) - mnie nie było, ale podobno zahuczał i padł, niestety już po gwarancji z Allegro

Celeron Northwood 2 GHz (no IHS :D) - mod na większe napięcie lakierem do łączenia ścieżek na szybach samochodowych czy czymś w tym stylu, coś się zwarło i zdechł

P4 Northwood 2.6 - przy zdejmowaniu IHSa zmasakrowałem nóżki i chyba ukruszyłem rdzeń

GeForce 2 Ti - chyba coś na laminacie rozwaliłem, bo karta b.krzaczyła

Leadtek GeForce 3 Ti 500 - po włożeniu do budy poszła 'iskierka' i karta zdechła, a taka była fajna (11k na stocku na moim A64)

Codziennie niestety musze coś zepsuć, wczoraj np. rozwaliłem słonecznika, debil jakiś jestem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W przeciagu 2 miesiecy rozwlailem:

1. Gigabyte Radoen 9600pro Chyba za duzo kombinacji z timingami

2. Gigabyte Radeon 9600pro-ultra (dostalem za poprzedniego Radzia. po zmianie pasty na Srebrnego Titana zdechl...........

3. DFI Infinity mialem ja 2 dni padla po zmianie biosu po restarcie nie wstala................

4. Kolejna DFI INFINITY :( padla szybciutko................ehhhhhhhhh

5. Aparat Fuji S5500 (spalone USB) nie wrocil z gwarancji zwrot kasy, zamiana na s5600 :>

Uczcijmy straty minuta ciszy.............

EDIT dolozone 2 punkty listy strat....

Edytowane przez mib

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ostatnio, podczas testów, poszło pare sztuk (koło 10) Codeshitów, Modecomów (Feel) i Mustangów...

Najpoważniejszym elementem jaki "odszedł w niepamięć", był nowiutki Venice, prosto z AMD... płytka zrobiła zwarcie i papa Athlonku... ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

WD 10Gb - buda dostała z Chucka Norrisa i hhd zdechl :wink:

Megaszaj 350W - zmiana z 220 na 110 (chyba) spowodował mała explozje :)

Cd Rom 48x Creative - zlamalem tacke ...

Cd Rom Lg 32x - nie czytał płyt wiec zapoznałem go ze ścianą

MoBo Ecs - coś się zjarało ale to już nie moja wina

Duron 1300 - zgniotłem mu jądra :D i mam fajny breloczek

KT266 Msi - RiP

Edytowane przez -Caleb-

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziś wywaliłem CD Rom Asusa 48x (płyta z grą postal2 w nim się rozleciała na kawałki) ;)

Edytowane przez maruh

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

P4 Northwood 2.6 - przy zdejmowaniu IHSa zmasakrowałem nóżki i chyba ukruszyłem rdzeń

Dziś ten P4 odżył, za sprawą mojego znajomego, który wyprostował mu nóżki

Leci StressPrime, bez IHSa na BOXie (źle dociska) z silikonem Zalmana - 52 stopnie po 40 minutach

Szkoda tylko, że odeszła mi płyta do tego procka, nagle zaczęła artami sypać wbudowana grafa i dead*

*=Mowa o ASRocku P4i45GL, teraz proca testuje na Asusie P4B533 :)

A i jeszcze dorzucę tu Windowsa XP którego miałem długo czasu, wszystko było idealnie zrobione i wogóle, a z godzinę temu zdechł, dlaczego? :cry:

Edytowane przez AragornPL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety z żalem was powiadamiam że spalił sie wiatrak od codegena o nazwie Tricod Science :cry: :lol2: Uczcijmy jego pamięc minutą ciszy :-|

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dorzucam jeszcze mojego Venice'a 3000 z krzywą czapą, który poległ przy jej zdejmowaniu

Robił 2.41 GHz przy 1.45v stabilne a 2.71 1.55 do benchmarków (niestety przy 60 w stresie)

#$%@! mać, dlaczego? :cry:

Nigdy więcej już nie będe robił takich 'masońskich, szatańskich*' operacji

*Tak by stwierdził moher :P

A w jaki sposób umarł?? Ja narazie nic na cmentarzysko nie wrzucam ;)

Hmm, nie wiem, ale chyba przy pomocy żyletki i głupiego użytkownika :) Edytowane przez AragornPL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Grzechu_1990

Dorzucam jeszcze mojego Venice'a 3000 z krzywą czapą, który poległ przy jej zdejmowaniu

Robił 2.41 GHz przy 1.45v stabilne a 2.71 1.55 do benchmarków (niestety przy 60 w stresie)

#$%@! mać, dlaczego? :cry:

Nigdy więcej już nie będe robił takich 'masońskich, szatańskich*' operacji

*Tak by stwierdził moher :P

A w jaki sposób umarł?? Ja narazie nic na cmentarzysko nie wrzucam ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

-dwa razy athlon 2000+, raz przez przypadek odpalilem kompa bez radiatora na procu (po piwach ;))

-mercury kobkt266a po zwarciu na molexie

-klawiatura zlamana na pol podczas grania w csa/fife (juz nie pamietam)

Edytowane przez CarsonPoland

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Epox 8KRAI (Po updacie, padł bios. Na szczęście w taki sposób, że uznano gwarancję.)

Epox 8KRAI (Czytałem, że FSB=215MHz, to max dla tej płyty, ale stwierdziłem, że 220, to nieduże przekroczenie normy. Mój błąd. ;-) Płyta wymieniona na gwarancji. )

Gigabyte K8NS (Płyta mojego kolegi. Padła sama od siebie, kiedy testowałem swój nowy nabytek. - hynixy d43. )

Seagate 8,4 GB (Zaczął trykać i padł)

WD 80GB SATA (w momencie zakupu już działał źle. Potem było tylko gorzej. )

WD80GB ATA (Padł, gdy podłączyłem go do kieszeni kumpla, która z niewiadomych powodów przestała działać, po czym przeleżała w szafce 2 lata. Po podłączeniu pssst, siwy dym i smród palonej elektroniki. )

WD80GB ATA (J.W.)

CDRW Liteon (Najpierw przestał nagrywać, potem miał kłopoty z odtwarzaniem, potem padł całkowicie.

ok. 5 myszek A4Tech (od trzeciej wzwyż każda, która padła była dobijana na ścianie. Taka tradycja. ;-) )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dorzuce Asusa P5P800SE wytrzymal u mnie 3 miesiace , poszly mosfety . Wczesniej spalil sie transformator w mojej IIyamie Vision Master 454 ( nawet ladnie eksplozja wygladala ) , niewiem czy sie liczy bo po wymianie moniak dziala 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dysk Seagate 340mb (mial dolutowane gniazdo zasilania bo z orginalnego wypadl mi jeden pin...) - kiedys sie kabelki skrzyzowaly i ....dymek.

zasilacz Codegen zabral ze soba:

-dysk Seagate 60gb

-plyte Asrock k7s8x

256mb DDR

his radek9550

jak se cos przypomne wiecej to dam znac.

Edytowane przez mar_cin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To i ja się pochwalę :D

WD caviar 160gb

GF2 MX400

FEEL 300W zabrał mobo GA-7VAXFS <_<

mobo jetway p4xfb

'narazie' tylko tyle ;) oczywiście nie licząc myszek i klawiatur;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi