guguj2 Opublikowano 16 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2014 Witam. Mam problem. Kiedy komputer usypia się (w zasadzie tylko ekran się wygasza) i ekran jest cały czarny, to jak chcę go wybudzić to światło samego ekranu się włącza ale cały czas pozostaje czarny. Nic nie mogę z tym zrobić i jedyne wyjście do tych czas to restartowanie komputera. Wiecie o co chodzi??? Z góry dzięki za info. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 16 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2014 Nie usypiaj komputera i problem z głowy. Podałeś tyle istotnych informacji, że lepszej rady udzielić nie można Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guguj2 Opublikowano 16 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2014 Skopiowałem te informacje napisane przeze mnie z innego forum: Jest to złożony PC z Windowsem 8.1 oraz zrównoważonymi ustawieniami energii. Wyżej opisane zjawisko dzieje się przy każdym wybudzaniu z hibernacji i zaczęło się to jakiś 1-2 tygodnie temu. Możliwe że mój monitor (HP w2207h) już się po prostu starzeje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 16 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2014 Zanim cokolwiek napiszesz.. Podaj pełną konfigurację komputera. Problem z wybudzaniem może mieć swoje źródło w niedoskonałości biosu, pomocna aktualizacja biosu, słabej linii 5Vsb zasilacza, podłączenie wielu urządzeń pod USB zasilane z 5Vsb, przegrzewanie chipsetu, wiele innych przyczyn. Jak kopiujesz z innego forum, wklejaj tekst nieformatowany. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guguj2 Opublikowano 16 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2014 Przepraszam za nie uwagę. Płyta główna - Asus Sabertooth X79 Procesor - Intel Core i7-3820 Chłodzenie procesora - be Quiet! Shadow Rock Top Flow SR1-48-135 Karta graficzna - Asus Radeon hd 7870 Zasilacz - OCZ zasilacz ZX series 850W System - Windows 8.1 64bit. Podpięte urządzenia: -klawiatura -myszka To chyba tyle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 16 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2014 Zaktualizuj bios. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dammeron Opublikowano 16 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2014 Pod jakie wyjście na karcie masz podłączony monitor? Ja na swoim radku 7950 korzystam z miniDP i też zdarza mi się, że monitor się nie wybudza. Pomaga tylko uruchomienie drugiego ekranu (tv pod HMDI), wtedy też załącza się i monitor. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...