RedBot Opublikowano 16 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2014 (edytowane) Część. Mam gorącą prośbę. Czy ktoś pomógłby odczytać mi numer mojego karnetu narciarskiego z 2 zamieszczonych zdjęc. Numer formatu: *CC-CCCC-CC-CCCCCC. C-cyfra. Zdjęcia: Byłbym bardzo wdzięczny za jakąkolwiek pomoc. Pozdrawiam Edytowane 16 Lutego 2014 przez RedBot Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 16 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2014 Kolega raczy kpić, w tym zbitku pikseli kompletnie nic nie widać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shadow616 Opublikowano 16 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2014 Nie chcę wyjść na ignoranta ale takie rzeczy to tylko w amerykańskim kinie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RedBot Opublikowano 16 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2014 (edytowane) To zdjęcie jest w dużej rozdzielczości. Pokombinowałem trochę i po zmniejszeniu obrazu widać 51-6164-01. Czy zmniejszając jeszcze rozdzielczość i potem przeskalowując obraz znów na większy obraz coś zyskam? Edytowane 16 Lutego 2014 przez RedBot Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m4r Opublikowano 17 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2014 51-0180-21-255281 ? Chcecie się pobawić, to szybka instrukcja: - zwiększ kontrast (można usunąć kolory, korzystać z któregoś z kanałów, przejść na tryb lab, etc.) - pomniejsz kilka % - wyostrz mniej lub bardziej - pomniejsz - wyostrz - pomniejsz - wyostrz ... - pomniejsz - wyostrz - gdzieś po drodze wpleć filtr górnoprzepustowy 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shadow616 Opublikowano 17 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2014 Doszedłem do tego samego etapu i stwierdziłem, że to dalej nie ma sensu. Na moje oko grafika jest zbyt rozmyta, można było odczytać kilka cyfr ale tu ma znaczenie cały ciąg, jedną źle odczytami i kicha nic to nie da. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RedBot Opublikowano 17 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2014 51-0180-21-255281 ? Chcecie się pobawić, to szybka instrukcja: - zwiększ kontrast (można usunąć kolory, korzystać z któregoś z kanałów, przejść na tryb lab, etc.) - pomniejsz kilka % - wyostrz mniej lub bardziej - pomniejsz - wyostrz - pomniejsz - wyostrz ... - pomniejsz - wyostrz - gdzieś po drodze wpleć filtr górnoprzepustowy Doszedłem do tego samego etapu i stwierdziłem, że to dalej nie ma sensu. Na moje oko grafika jest zbyt rozmyta, można było odczytać kilka cyfr ale tu ma znaczenie cały ciąg, jedną źle odczytami i kicha nic to nie da. Dzięki za pomoc, o coś właśnie takiego chodziło, teraz już mam zawężoną pule numerów. Zastanawia mnie jeszcze jedna rzeczy. Czy nie da się wykorzystać tego że oba zdjęcia pokazują ten sam numer? Nałożyć je jakoś na siebie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...