Goofy Opublikowano 29 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2003 A więc tak: po zainstalowaniu xp wszystko było spoko. Nagle system zaczął długo się ładować. Program BootVis pokazał coś dziwnego : system uruchamia się 64 sek. Z czego ponad 40 to proces Idle po wejściu w niego ( w programie BotVis) okazało się że tyle czasu zabiera plik hall.dll. Jak przyspieszyć start systemu bo bootvis sobie nie radzi, albo jak "przyspieszyć" ten plik? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=demon=- Opublikowano 29 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2003 U mnie tez sie długo ładuje (okołe 40 sek stoi na tym ekranie z paskiem ładującym sie), puki nie zmieniłem procka wszystko było dobrze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2002JSQ Opublikowano 29 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2003 U mnie tez sie długo ładuje (okołe 40 sek stoi na tym ekranie z paskiem ładującym sie), puki nie zmieniłem procka wszystko było dobrze.Nie jest to ogolnie wymagane, ale czy przeinstalowales system zmieniajac procka? Goofy, jezeli na poczatku bylo OK, to znaczy ze spowodowal to ktorys z programow ktore zainstalowales. U mnie trwa to chwile, minuta to bardzo dlugo. Proces Idle jest chyba procesem Bezczynnym... (tak mi sie chyba wydaje). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=demon=- Opublikowano 29 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2003 Przeinstalowałem nawet 2 razy i [gluteus maximus]. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelec_x Opublikowano 1 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2003 microsoft= shit :) i tyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2002JSQ Opublikowano 1 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2003 microsoft= shit :) i tyle I tutaj sie kurfa specjalista odezwal. Palancie! Napisz lepszy............. :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek_36 Opublikowano 1 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2003 microsoft= shit :) i tyle Pawelec - tak z ciekawości jakiego systemu używasz???????????? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 1 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2003 hm u mnie tez pasek kilka razu sie przemieszcza zanim sie załaduje sie winda :/ CO gorsza na poczatku nic tylko przeskakuje, nawet diodka od HDD nie swieci sie!! ten xp jest wyraznie gorszy od 2003. Mowie tak bo oba juz wybadałem.. :) W win2003 zauwazyłem tylko jedn bład o którym moaiwia rozniez na infojamie.. :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yeti 666 Opublikowano 1 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2003 Idle to bezczynnośc a hal.dll to jednen z ważniejszych dll'i w nim jest między innymi zapisane czy PC obsługuje ACPI czy chodzi bez ACPI. A tak na poczętak to bym przeleciał HDD jakieś programem diagnostycznym ala Seatool. Bo ja tak miałem jak mi mój WDC padał :(. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blaser Opublikowano 1 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2003 Radze sprobowac programem BootVis - sluzy on do przyspieszania pracy i ladowania sie Win XP. Wiecej na stronach chipa: http://www.chip.pl/arts/archiwum/n/article...lear_22247.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaizm_ Opublikowano 1 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2003 blaser przeczytaj a potem sie odzywaj! u mnie jest podobnie, w porownaniu do ME, ikspek straszniemi sie powoli otwiera, ale mi to nie przeszkadza, wazne, ze puzniej smiga. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2002JSQ Opublikowano 1 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2003 microsoft= shit :) i tyle Pawelec - tak z ciekawości jakiego systemu używasz???????????? Jak to jakiego? Windy oczywiscie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pl00b00 Opublikowano 1 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2003 jak wam sie wolno xp otwiera to zapraszam na podroz do krainy komputerow z windows 2000. nie ma tyle cukierkow co xp i to mu na + wychodzi. jak dla mnie lepszy od xp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yeti 666 Opublikowano 1 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2003 Może i lepszy i na pewne będe go urzywał aż nadejdzie NT6 a właściwie to do momentu aż wyjdą do niego porządne stery. A co do długości startu to na pewno XP jest szybszy i to znacznie jak zobaczyłem jak to startuje na 1.7+ i 256ramu to mnie zatkało. U mnie 2k startuje coś koło 1.5 minuty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...