arthi Opublikowano 7 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2003 strasznie dlugo wam sie ten xp uruchamia, u mnie 1,5-2 przeleci pasek i wsio dziala, dysk to oczywiscie 80JB, u mojej siostry na samsungu 7-8 razy, ale to w koncu tylko 5400! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
memorando Opublikowano 8 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2003 ludzie zrobilem czeski błąd zapomnialem dać przecinka w poprzednim poście mialo być 7,10 anie 710 giga wolnego qrcze ale się pomylilem:) w hdtach dysk 1 mam average 59 podpięty do normalnego ide dysk 2 average 62 podpięty do raida prawie pusty tzn 40 giga luzu a na pierwszym 7,1 giga oba 80 gigowe wd z 8 cachu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakac Opublikowano 8 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2003 a ja mam problem z CPU czy to normalne? Dysk to WD400JB 40 Gb wolne 1,5 Gb Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakac Opublikowano 8 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2003 albo teraz testy robiłem bez netu, programów na pasku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
limerro Opublikowano 8 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2003 testy testy ;) ostatnio pokusilem sie o test wszystkich oficjalnych sterow do nForce2 i niestety mialem wielki problem z analiza wynikow i ich prawidlowoscia :-/ niestety test hdtach wypada za kazdym razem inaczej - zwlaszcza charakterystyka :P wg mnie nie jest to obiektywne narzedzie pomiarowe - to juz bardziej powtarzalne i wiarygodne wg mnie byly testy Sisoft Sandra; test PCMark 2002 tez pozostawia wiele do zyczenia. Jesli mialbym komus cos poradzic to test Winbench99 - kazdy test wymaga od kilku do kilkunastu minut ale wg mnie jest najbardziej wiarygodny , gdyz podaje np wydajnosc dysku przy normalnych aplikacjach takich jak np Photoshop, oczywiscie test wydajnosci dysku wraz z charakterystyka tez jest i bynajmniej nie mialem na nim zadnych drastycznych skokow do 10mb/s jak w hdtachu a cpu utilization nie jest 26% jak w hdtachu tylko oscyluje w granicy 1,5% :P Tak naprawde wydaje mi sie ze HDTach tak mocno zyluje dysk podczas testu ze dysk nie wyrabia - co widac, gdy zarzuci sie zaraz po tescie nastepny - nieraz dysk wydaje dziwne odglosy jakby sie zatykal i pokazuje wtedy o wiele gorsza wydajnosc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakac Opublikowano 8 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2003 ten program jest do [gluteus maximus] Dzisiaj mam zupełnie inne wyniki niż wczoraj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czuczu Opublikowano 17 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2003 I dlaczego win xp uruchamia się po prxejściu 30-40 razach tego niebieskiego paska? :evil: :evil: :evil: :evil: Jeszcze tak 2 tygodnie temu to max było 12 a nie przypominam sobie żebym coś zmieniał w biosie ale wszystko jest możliwe. Dysk zaczyna pracować tak po przejściu dopiero kilkunastu razy tego paska Już wszystko jasne: miałem nagrywarke ustawioną na SLAVE a podpietą jako MASTER (secondary oczywiście) :oops: . Teraz jest ustawiona na MASTER a widna uruchamia się po 4 przejściach paska postępu :twisted: . Sam nie wiem jak mogłem tak zrobić :oops: Taka niby pierdułka a potrafi doprowadzić do nerwicy :!: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piaskoon Opublikowano 18 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2003 ten program jest do [gluteus maximus] Dzisiaj mam zupełnie inne wyniki niż wczorajDziwne. Mi na hdtachu 2.7 wychodzą jednakowe wyniki za każdym razem. W sumie polecam ten program. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wampir Opublikowano 19 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2003 Moja 400JB ma nastepujace wyniki w ver 2,7 14,1 ms 91,9mb 50,7 29,3 42,9 cpu 25,8 Partycje 6, 16 , 16 i zapelniony do polowy Czy wyniki sa w normie ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pigula Opublikowano 19 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2003 qrde a u mnie tez hdtach to sie zawiesza jak wlaczam test (neipamietam ale chyba niebieski ekran albo blada programy) mam wdc120jb dysk jest sprawny ;p hehe w skrócie - jest szybki jak pusty, slychac delikatne chrupanie gdy kupiuje grube pliki lub pare naraz, chociaz wiem ze mam dysk w srodku - a przy normalnej pracy go nie slychac ;)) wdc rulez Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
j.h.hudy Opublikowano 31 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2003 katastrofa!!!!! hdtach 2.70 pokazuje mi ze: czas dostepu to ok. 14.3 max. odczyt to 60 mb min to 25 average 50 cpu to az 22%!!!!!!! a w wersji 2.61 max. 72 min 28 aaverage 54 cpu 12% Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ballo Opublikowano 3 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2004 aktualnie mam dwa dyski kaviar80jb i barakudeIV80gb, po instalce xp i podstawowych sterów do n-force była zgroza cpu utilization 56.8% (2.61) dysk trzeszczał jakby dma było wyłączone po instalce remixów 3.14j mam: utilization 10% average:48349 minimum: rużnie od 9000kb do 12000 około ale tak czy siak jak zaistalowałem NFS undergrounda to szlak mnie trafiał jak słyszałem pierdzenie dysku w czasie gry i przeskoki na ekranie w tym samym czasie, nawet nie chce instalować gier które naprawde korzystają zdysku: gta3, vice city, sof2 itp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J-A-J-O Opublikowano 19 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2004 katastrofa!!!!! hdtach 2.70 pokazuje mi ze: czas dostepu to ok. 14.3 max. odczyt to 60 mb min to 25 average 50 cpu to az 22%!!!!!!! a w wersji 2.61 max. 72 min 28 aaverage 54 cpu 12% Mam prawie identyczny wynik, tylko u mnie wyniki w 2.61 nie różnią się od 2.70... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...