ssound Opublikowano 29 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2003 Nie dojde z tym, w instrukcji nie ma w jakis manualach od ecsa tez nie :? Zeby sie nie rozpisywać i motać narysowałem oznaczenia kabelków (nie licząc tych od USB 2 wiadomo czemu) i to co mam na plycie (pogróbione cyfry to te, ktore są tak na plycie zaznaczone, reszty nie ma i dodałem sobie sam. Podobno mozna splaic układ usb jak sie cos nie tak wtyknie. Napiszcie jak to podlaczyc - najlepiej w stylu: czerwony w 5, biały w 2 itd Krótkie wyjasnienie oznaczeń kabelków tez mile widziane :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lechoo Opublikowano 29 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2003 Typowy rozkład wyprowadzeń USB na płycie to: 1 (2) VCC +5V (zasilanie +5V) 3 (4) D- (linia danych -) 5 (6) D+ (linia danych +) 7 (8) GND (masa) W nawiasie podałem nr wyprowadzeń dla drugiego portu. Czasami można jednak spotkać rozkład wyprowadzeń odbiegający od powyższego. Jeśli masz miernik to sprawdź na którym pinie jest napięcie +5V (względem masy, obudowy kompa), pozostałe piny powinny być w jednym szeregu jak wyżej. Porty USB w kompie są zabezpieczone przed zwarciem zasilania +5V do masy, ale jeśli np. podłączymy odwrotnie zasilanie do myszki to może ona ulec uszkodzeniu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arthi Opublikowano 29 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2003 ja mam pytanie, czy jest mozliwosc spalenia takiego portu poprzez zle wlozenie kabelkow, nie w tej kolejnosci? albo poprzez wlozenie w zlej kolejnosci i jeszcze dodatkowo w piecie w taki port urzadzenia (np. myszkim, drukarki czy skanera)cp sie wtedy stanie, czy rzeczywiscie mozna spalic taki port na plycie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 29 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2003 Nie dojde z tym, w instrukcji nie ma w jakis manualach od ecsa tez nie :? Zeby sie nie rozpisywać i motać narysowałem oznaczenia kabelków (nie licząc tych od USB 2 wiadomo czemu) i to co mam na plycie (pogróbione cyfry to te, ktore są tak na plycie zaznaczone, reszty nie ma i dodałem sobie sam. Podobno mozna splaic układ usb jak sie cos nie tak wtyknie. Napiszcie jak to podlaczyc - najlepiej w stylu: czerwony w 5, biały w 2 itd Krótkie wyjasnienie oznaczeń kabelków tez mile widziane :) Nie wiem jaką masz instrukcje ale w mojej instrukcji do K7S5A jest opisany każdy pin do USB . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ssound Opublikowano 29 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2003 Thx lechoo - działa :) sgj - mam normalną instrukcje i opisane jest to tak (tak samo wyglada w instrukcji i w .pdf): sory ale ja nic z tego nie rozumiem i wole opis lecha :) pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 29 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2003 Masz inną instrukcje. W mojej jest ramka z opisem poszczególnych pinów podobna do opisu lecha. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...