Fiedzio Opublikowano 21 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2014 Witam! Mam problem z routerem z modelem adsl, TP Link TD-W8951ND. Po konfiguracji wbudowanym narzędziem (Szybki start) Internet jest podłączony, wszystko działa. Ale zrywa połączenie, nagle 'sieć ograniczona' i pomaga jedynie restart urządzenia. Popatrzyłem ustawienia i zmieniłem MTU na 1492, wymusiłem G.DMT i Annex A. Dalej rozłącza, ale tym razem bez komunikatów o ograniczonej sieci. Wyświetla się zasięg wifi, dostęp do internetu, a przez cmd ping www.google.pl daje rezultat braku internetu... Co jeszcze można spróbować? Aktualizowałem firmware do najnowszego, ale nie pomogło. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaciekCi Opublikowano 21 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2014 Rozumiem, że sprawdziłeś, czy to nie wina laptopa / telefonu ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mrcn92 Opublikowano 21 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2014 Miałem ten sam problem w TL-WR842ND, ale w sieci TOYA. Zastąpiłem oryginalne firmware innym (Gargoyle). Mam nadzieję, że to pomoże; http://eko.one.pl/?p=openwrt-gargoylepl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turelja Opublikowano 16 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2014 prawdopodobnie problem zniknie po aktualizacji firmware z marca , pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...