kubw19 Opublikowano 21 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2014 Witam. Posiadam: WIN 7 64bit INTEL Core 2 Quad Q9300 Płyta główna: DG31PR Grafika ASUS 9600GT Czy da rade do tego włozyć grafike GIGABYTE GTX760 OC + nowy zasilacz Corsair CX80 600W? Czy na takiej konfiguracji będe mógl grać w BF4 na optymalnej jakości? Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 21 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2014 Musi dzialać. Masz tam slot PCI-E x16 2.0, więc problemów nie powinno być. Procesor jak się da podkręć, bo karta mocna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubw19 Opublikowano 21 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2014 Dzięki za odpowiedź. Myślisz, że na tej płycie będzie dało się go podkręcić i czy zasilacz jest na pewno dobry? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 21 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2014 Włożyć się da . Porty PCI-E różnych generacji są ze sobą kompatybilne . Gorzej z działaniem całości - Q9300 musiał by być ostro podkręcony aby w pełni wykorzystać potencjał tej karty , choć nie wiem czy na 100% bo takim OC w pełni wykorzysta potencjał karty . Niski mnożnik maksymalny i wysokie startowe FSB ( 7,5 x 333 mhz ) a do tego budżetowa płyta oparta o chipset G31 - mogą być duże problemy z większym OC , o ile da się w ogóle zrobić OC . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubw19 Opublikowano 21 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2014 Dzięki. W niedalekiej przyszłości planuje również wymienić procesor i płytę główną oraz dołożyć ramu. A co do obecnego procesora to widziałem w internecie, że podobny procesor z tą kartą graficzna wyciągają okło 40 FPS w BF4, co dla mnie jest jak narazie wystarczające. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yogi311 Opublikowano 22 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2014 nie lepiej r9 270 do bf4? Reszte kasy trzymac na wymiane proca i mobo? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 22 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2014 Dobry pomysł z tym R9 , BF4 jest zoptymalizowany pod karty AMD/ATI , do tego Mantle może dać kopa w BF4 przy tym Quadzie . A karta jest sporo tańsza niż GTX760 . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kris80 Opublikowano 2 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2014 Zdecydowanie R9 to dobre rozwiązanie, w zupełności wystarcza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shadow616 Opublikowano 3 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2014 Wsadzi tego GTX za fortunę pieniędzy i nic z tego nie będzie bo procek nie da sobie rady. Na swoim przykładzie: miałem q9400 + GTX 560SOC, GTAIV na fullhd i prawie maksymalnych detalach to jakieś 22-35 FPS, przesiadłem się na zestaw z podpisu czyli nowa płyta i procek, te same ustawienia a poniżej 56fpsów nei schodzę. Nie testowałem jeszcze tego w BF4. Szkoda zapakować taką kartę do zestawu który ją zablokuje, lepiej wziąć tego radka i powoli myśleć nad zmianą mobo i procka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...