serfmen Opublikowano 24 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2014 (edytowane) WitamMyślę nad zmianą BOX'owego chłodzenia i5-3450 (stale ponad 2000 RPM na wentylu jednak wkurza ;). Prosiłbym o poradę co można by tam założyć żeby było przede wszystkim cicho i zmieściło się do obudowy Corsair 300R (Windowed jeśli coś to zmienia). Budżet - im taniej tym lepiej, może być jakaś używka myślę, że coś za 60-100 zł spełni moje oczekiwania. Dodatkowo mam już pastę Arctic Silver 5, której zamierzam użyć (mam w innym kompie i po zmianie starej na C2Q temperatury - 10 stopni ;). Myślałem o chłodzeniu SilentiumPC Fortis ale to chyba nie ma sensu (~120zł) skoro i tak nie podkręcam procesora ? Wolę odłożyć te kilkadziesiąt zł i kupić jakiś dysk SSD w przyszłości.Z góry dzięki za radySerfmen Edytowane 24 Lutego 2014 przez serfmen Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rokula Opublikowano 24 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2014 (edytowane) Silentiumpc fera 2 lub spartan. Wysłane z mojego C1905 przy użyciu Tapatalka Edytowane 24 Lutego 2014 przez Rokula Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serfmen Opublikowano 24 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2014 Silentiumpc fera 2 lub spartan. Wysłane z mojego C1905 przy użyciu Tapatalka Z tych dwóch to chyba Spartan bo tańszy ;) Z tego co czytałem to podobno niestety też lubi bywać głośny przy większych obrotach. Mam jeszcze pytanie czy ilość obrotów ustawiać w windowsie (speedfan) czy gdzies w biosie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rokula Opublikowano 24 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2014 Mam spartana lt he912 i jak nie przekroczy 1500 obrotów, to nie jest źle Wysłane z mojego C1905 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lexuss Opublikowano 21 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2014 kurde juz za pozno na pewno... ale nie kupuj tego shitu, ja kupilem i jest glosny i niewydajny!!! lepiej doplacic te kilka zl do silentiumpc Fera! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...