ajayeti Opublikowano 27 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2014 (edytowane) Ostatnimi czasy dopadł mnie problem freezowania się gier online co jakiś czas. Gry wskazują na lag związany z chwilowym wysokim pingiem (np. WoT). Odrzuciłem kwestie karty graficznej, dysku twardego i ogólnego funkcjonowania sprzętu (gry nie-online nie sprawiają problemów). System regularnie oczyszczany i aktualizowany. Problem nie pojawił się po jakiejś szczególnej akcji (nowe sterowniki, programy). Dostawcą internetu jest UPC, korzystam z ich modemu-routera Thomson po kablu. Speedtest.net wychodzi poprawnie, a pingowanie routera czy stron internetowych nic szczególnego nie wykazuje.Czy może mieć to związek z firmware modemu, który z tego co wydaje mi się aktualizuje się sam?Czy podpięcie swojego routera pod modem może coś zmienić? Gdyby ktoś miał inne pomysły na diagnozowanie, podrzucę wyniki. Edytowane 27 Lutego 2014 przez eloprezio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...