Snake73 Opublikowano 1 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2014 Witam. Mam następujący problem. Na dyskach mam zainstalowane 2 systemy - xp pro i win 7 ultimate. Ostatnio miałem problem z xp (pogubił sterowniki do dźwięku i sieci), więc postanowiłem go odświeżyć bez formatowania (instalacja nakładkowa). Jednak podczas instalowania wystąpił jakiś błąd. I teraz mam tak: uruchamiam komputer pojawia się boot menu w którym mam do wyboru oba systemy (defaultowo wybrany jest xp) wybieram xp i pojawia się kolejne menu w którym znowu jest do wyboru xp i instalator systemu windows z tej niedokończonej instalacji. Moje pytanie brzmi jak się pozbyć tego drugiego menu żeby nie trzeba było ponownie wybierać xp i żeby system sam startował? Z góry dziękuję i pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_KaszpiR_ Opublikowano 1 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2014 edytujesz plik boot.ini Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snake73 Opublikowano 2 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2014 [boot Loader]Timeout=10Default=multi(0)disk(0)rdisk(2)partition(1)[Operating Systems]multi(0)disk(0)rdisk(2)partition(1)WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /noexecute=optin /fastdetect /usepmtimermulti(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)WINDOWS="Windows 7 Ultimate" co mam tu zmienić żeby pozbyć się drugiego menu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_KaszpiR_ Opublikowano 2 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2014 sorry, zapomnialem dodac, ze musisz zedytowac boot.ini na drugim dysku, tam gdzie masz windows XP zainstalowane. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snake73 Opublikowano 2 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2014 Ale na dysku z xp nie ma żadnego boot.ini. Jest tylko jedne na dysku C gdzie mam zainstalowanego win 7. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...