mandrake48 Opublikowano 2 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2014 Kartę kupiłem co najmniej rok temu i nie bardzo sprawdzałęm co się dzieje bo było ok. Wszystko do czasu kiedy to zaczęła hałasować i nie wiedziałem co, no więc sprawdziłęm to karta graficzna ale co to ? 1 z wiatraczków się nie kręci, czy trzęba jeszcze bardziej kartę obciążyć w co wątpię albo jest po prostu uszkodzony a może to jakiś tryb pracy. Co o tym śądzicie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 2 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2014 Karta tylko halasuje? Moze chlodzenie sie zabrudzilo, czysciles ja? Sprawdz palcem czy wentylatory lekko sie kreca, nie powinny wydawac zadnych dzwiekow. Wszystkie wentylatory powinny sie krecic. Jeali masz jeszcze gwarance to ja odeslij 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mandrake48 Opublikowano 2 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2014 w sumie co nieco przeszukałem i zainstalowałem sobie afterburnera i trochę pogrzebałem i wychodzi że to wiatraczek hałasował na karcie ale ustawiłem sobie fan spped na 51 % i teraz to właściwie nie hałasuje i załącza się 2 wiatraczek do tego temp max to 84 ale jeszcze to sprawdzę do tego inną mapę ustawienia obrotów wiatraczka. Jeszcze to potestuję bo widzę że na stałe trzyma 51 % a mapa wgrana. Kompa czyszczę co jakiś czas do tego buda wcale taka zła nie jest bo to cm690 więc przewiewna Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Send1N Opublikowano 5 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2014 (edytowane) mam ta sama karte w dodatku podkręcona przy 40% wentylatora karta nie ma więcej niz 65c , u ciebie jest 84 przy 51% .. masz z nia same problemy oddaj na gwarancje najlepiej, miałem kiedyś identyczne problemy na Geforce GTX 570 i miałem dosyć zabawy i sprzedałem karte za grosze na allegro ponieważ z gwarancji nici bo zeszlifowałem ihs na lustro :D lecz to nic nie dało Edytowane 5 Marca 2014 przez Send1N Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shadow616 Opublikowano 5 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2014 Oba wiatraki powinny chodzić, osiągnąłeś 84 stopnie co przy takich obrotach wentylatorów jest niedopuszczalne. Karta jest albo bardzo zabrudzona albo uszkodzona. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...