MiloszSan Opublikowano 2 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2014 Drodzy forumowicze! Prosiłbym o pomoc w następującej kwestii. Ze względu na skandaliczne ceny gier na konsole nowej generacji (np. 299 zł za Thief'a w cyfrowej dystrybucji na Ps Store !!!!) zamiast nabycia nowej konsoli, planuję złożyć porządny komputer z systemem Windows 8 i podłączyć go przez hdmi do telewizora. Komputer ten będzie służył wyłącznie do grania. Jestem fanem action rpg, platformówek i slasherów i do tego typu gier chciałbym używać wyłącznie pada (posiadam kontroler Xbox 360 z adapterem pc). I tutaj rodzą się moje wątpliwości. Czy jest możliwe uruchomienie komputera bez podłączonej klawiatury? Czy jest możliwość ustawienia klawiatury programowej jako domyślny input (w taki sposób, że mogę jej używać już w momencie logowania do systemu)? Albo też - czy jest jakiś program, media board, dzięki któremu mógłbym sterować komputerem w całości przy pomocy pada? Rozumiecie, nie chcę po prostu trzymać pod telewizorem klawiatury, albo każdorazowo jej podłączać - raz, że to mało wygodne, dwa, że zajmuje miejsce, a kabli i sprzętu mam już tam sporo. Poza tym, chciałbym, żeby ten pc w jak największym stopniu przypominał w działaniu konsolę. Proszę uprzejmie o jakieś pomysły, propozycję. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
earthmover Opublikowano 2 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2014 Pierwsze co przychodzi mi do głowy to Steam uruchamiający się przy starcie systemu w trybie Big Picture. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 2 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2014 http://www.youtube.com/watch?v=qWWIuh1vsoM Nie wnikam w detale, chcesz to drąż temat w Google. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelekmal Opublikowano 2 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2014 Albo kup klawiaturę Logitech K400. Mała, zgrabna, bezprzewodowa i ma touchpad. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpachla2 Opublikowano 14 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2014 Dokładnie, najlepsza do takich celów jest klawiatura bezprzewodowa z myszką. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 15 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2014 Ale gość nie chce klawiatury, przecież wprost to napisał... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yogi311 Opublikowano 15 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2014 za pomoca keysticks mozna miec klawiature ekranowa i co tylko sie chce sterowana padem do xbox360 wiem bo mam i czasem uzywam :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...