r3con Opublikowano 2 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2014 Witam niedawno kupiłem sobie klawiaturę natec genesis rx55 i wczoraj niechcący wylało mi się na nią trochę soku jabłkowego i od razu zacząłem ją trzepać, gdyż ona ma takie dziurki pod klawiszami i kapał stamtąd sok.Wszystko działało i było ok, lecz na drugi dzień (dzisia) enter, f11 ,f12 zaczęły tak dziwnie chodzić (pewnie resztki soku wyschły i zaczęły się kleić). I mam do was pytanie czy można to jakoś wyczyścić ? Najlepiej bez rozkręcania klawiatury, gdyż jest gwarancja a 1 śrubka jest zaklejona naklejką i nie wiem czy czasem gwarancji nie stracę.I jeszcze jedno, to jest klawiatura podświetlana i nie wiem czy można tak po prostu wyjąć z niej klawisze. Dodatkowo nie wiem czy coś się nie stanie, gdy wyjmę enter. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziemit Opublikowano 2 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2014 może spróbować zwilżonymi patyczkami do uszów ? czy jest tak mało miejsca między klawiszami że nawet po naciśnięciu obok klawisza nie da się tam nic wcisnąć ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niezły Apacz Opublikowano 2 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2014 Ja proponuję podważyć klawisze śrubokrętem,możesz wyciągnąć jeśli jest taka potrzeba wszystkie i wyczyścić klawiaturę.Zanim to zrobisz strzel sobie fotkę aby tak samo klawisze włożyć. Podważ klawisze z 2 stron. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziemit Opublikowano 2 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2014 pomysł z podważeniem jest też dobry, tylko nie śrubokrętem tylko czym miękkim, np, jakimś patyczkiem, bo śrubokręt jest twardy i możesz klawisze porysować Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
r3con Opublikowano 2 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2014 (edytowane) A można podważyć enter ?i to są klawisze podświetlane więc się nic nie uszkodzi ? Edytowane 2 Marca 2014 przez r3con Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niezły Apacz Opublikowano 2 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2014 Można podważyć klawisz Enter.Nie uszkodzisz diody są mocowane pod klawiszami.Jedynie spacja ma dodatkowe zabezpieczenie w postaci kawałka drucika. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...