Skocz do zawartości
rrhuffy

MSI Z87-G43 + HR-02 Macho 120 -> co ze slotami RAMu?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Niestety nie moge znalezc informacji o tym, czy po podpieciu Thermaltake HR-02 Macho 120 do plyty glownej MSI Z87-G43 bede mial do dyspozycji wszystkie sloty ramu, czy tylko 3 (jak w ASROCK Z87 EXTREME4). Jedyne co znalazlem to ten filmik po ktorym nadal nie wiem jak bedzie wygladac uzywalnosc slotu ramu najblizej procesora. Planuje kupie zwykle pamieci, nie bede ich krecic, wiec nie celuje w takie z dodatkowym radiatorem, ale bedzie to prawdopodobnie zestaw w dual channelu (2x4GB + w przyszlosci chce dolozyc kolejne 2x4GB). Nie chcialbym, aby sie okazalo ze 2x4GB wejdzie, a po latach, gdy bede chcial dolozyc kolejne 8GB bede zmuszony je sprzedac i kupic np 2x8GB lub miec 2x4GB + 1x8GB tylko z powodu zbyt malej odleglosci ramow od procesora w tej plycie glownej.

Ma ktos moze ta plyte i chlodzenie i moze sprawdzic czy/jakie pamieci wejda w slot najblizej procesora?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak bez wysokich radiatorów, to wejdą bez problemu.

Wentylator może co najwyżej przysłonić sloty i tym utrudnić dostęp, więc najlepiej włożyć pamięci zanim założysz śmigiełko.

Edytowane przez eloprezio

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja posiadam tą samą płytę ale chlodzenie wersji Macho Black-White, to prawda z tym chłodzeniem to niemal zajmnie pierwszy slot. Ale jak przesuniesz wentylator nieco w góre lub spróbować całe chłodzenie przesunąć w stronę nieco wylotu strony tylnej budy to powinno z reguły wejść te pamięci. Tylko pamięci bez radiatorów, bo z radiatorkami to może być problem i powinno się zacharczyć lub lekko wygięte.

Edytowane przez tyranxp

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W dniu 2.03.2014 o 13:23, eloprezio napisał(a):

Jak bez wysokich radiatorów, to wejdą bez problemu.

Wentylator może co najwyżej przysłonić sloty i tym utrudnić dostęp, więc najlepiej włożyć pamięci zanim założysz śmigiełko.

Dokładnie... Ja mam ten coolerek i ram Patriot o normalnej wysokości i wentylator od macho sobie elegancko leży 1mm nad ramem...

Edytowane przez SpiderMAN

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi