Skocz do zawartości
welyk

Intel Core 2 Duo E4300, 1.8ghz, 800fsb

Rekomendowane odpowiedzi

Zauważyłem, i LordFury świetnie to ujął. Poczekamy, zobaczymy.

@KOFEK: Znak ma to do siebie, że niewiele z tego co mają na stronie jest dostępne...

Wiem dlatego sie nie nastawiam ale moze juz w przyszlym tygodniu cos bedzie w innych sklepach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w znaku jest juz ladny opisik tego proca i wyglada jakby go mieli.... ale nie kontaktowalem sie czy maja na stanie

ja zamówiłem - narazie bez odzewu :-P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I sie nieodezwa bo procek na rynek trafia 21 tego miesiaca :lol2:

moj przyszly proc

http://valid.x86-secret.com/show_oc.php?id=149868

1.55v

niezle :D

Powiedziałbym racze, że wreszcie po prostu "normalnie". Bo dotychczasowe wyniki cienkie były niestety...

3,65GHz na 1.55v to też do szczytu marzeń trochę brakuje. No ale to ciągle ES tylko (już prawie mantra taka :wink:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak wejdą quady i c2d troszkę stanieje to zafunduję sobie takiego e4300 + biostar, ds4, asus p5b dlx icon_wink3.gif

Też chce!!! :sad: Sry ale nie mogłem sie powstrzymać, bo procek syci :rolleyes: Żeby tylko staniał jakoś ,,sensownie,, :wink:

Edytowane przez Fredek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

znajomy przymierza się do zakupu. chce kręcić tylko do 3.0GHz (czyli FSB ~333), więc zwykłe pamiątki 667 mu wystarczą, prawda? jest jakiś sens pchać się w droższe 800-setki, skoro tylko te 3.0GHz będzie robione?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

x2 3800+ w wersji EE oemy kosztują obecnie ~450 pln. Więc cena nie bardzo podobna.

Warto dodac, ze nim nadejdzie obnizka E4300 to i X2 3800 zdazy potaniec.

Co nie zmienia faktu ze E4300 i tak bedzie lepszym wyborem ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Warto dodac, ze nim nadejdzie obnizka E4300 to i X2 3800 zdazy potaniec.

Co nie zmienia faktu ze E4300 i tak bedzie lepszym wyborem ;)

Wydajność fakt lepsza. Ale wszystko tak naprawdę zależy od stosunku cena/wydajność.

Na chwilę obecną c2d 6300+ dobre mobo = ~1100

x2 3800 + DFI lub Abit = ~750

Różnica 350 zeta. Jak dla mnie sporo. Jak będzie później zobaczymy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wydajność fakt lepsza. Ale wszystko tak naprawdę zależy od stosunku cena/wydajność.

Na chwilę obecną c2d 6300+ dobre mobo = ~1100

x2 3800 + DFI lub Abit = ~750

Różnica 350 zeta. Jak dla mnie sporo. Jak będzie później zobaczymy.

Chyba troche przegiąłeś z cena łączną za MOBO i CPU na AM2. Sprawdzając allegro widze 360 PLN za DFi i 500 za x2 3800+ BOX co daje łącznie 860 PLN.

W tej chwili za 650 PLN można kupić już e6300 BOX i za 400 zł Biostara TForce 965 PT, co daje łącznie 1050 PLN.

Różnica maleje z 350 do 190 PLN. Poza tym jak wyjdzie e4300 to powinien on być tańszy od e6300 i lepszy do OC

Edytowane przez bobson37

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba troche przegiąłeś z cena łączną za MOBO i CPU na AM2. Sprawdzając allegro widze 360 PLN za DFi i 500 za x2 3800+ BOX co daje łącznie 860 PLN.

W tej chwili za 650 PLN można kupić już e6300 BOX i za 400 zł Biostara TForce 965 PT, co daje łącznie 1050 PLN.

Różnica maleje z 350 do 190 PLN. Poza tym jak wyjdzie e4300 to powinien on być tańszy od e6300 i lepszy do OC

http://www.pcprojekt.pl/?/p__katalog_produ...00_AM2_BOX_65W/

490,-

http://www.pcprojekt.pl/?/p__katalog_produ...lowne_Abit_KN9/

270,-

Razem 760

Podałem tańszego Abita ponieważ zaproponowałeś tańszą płytkę pod c2d

Intel

http://www.pcprojekt.pl/?/p__katalog_produ...it_1_86GHz_BOX/

650,-

http://www.allegro.pl/item152737583_overcl...5pt_gw_f_v.html

425,-

Razem 1075

Więc chyba nie przegiąłem z tymi cenami

Różnica 315 a nie 190

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podałem płyty które w niskim przedziale cenowym są najlepsze do OC, nie powiesz mi chyba że ten Abit jest lepszy od DFI :wink:

Poza tym w znak.pl Biostara można kupić za mniej niż 400 PLN.

Edytowane przez bobson37

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podałem płyty które w niskim przedziale cenowym są najlepsze do OC, nie powiesz mi chyba że ten Abit jest lepszy od DFI :wink:

Rożnica w cenie pomiędzy Abitem i DFI to jakieś 70-80 zł. Na pewno jak dołożysz do tego Biostara taką kwotę to kupisz lepszą płytkę.

Poza tym na nowych biosach do tego Abita można ładnie kręcić. Po prostu jest to płytka pod Am2 tej klasy i o podobnych możliwościach co biostar pod c2d.

Choć IMHO jakoś wykonania płytek Abita i tak jest lepsza niż u Biostara.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

SKrobie sie o 150 zl, ktorymi nie da sie poratowac ogromnej roznicy wydajnosci....bo minikt nie powie ze jest inaczej.

DObrze podkrecony X2 bedize doruwnywal nie podkreconemy c2d...a co jak sie c2d podkreci ??? za 150 zl...smiechu warte...a niech jest 250....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi