LordFury Opublikowano 8 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2007 Jeśli 8800 GTX to każde CPU poniżej E6600 jest raczej za cienkie do tego. Tu jest test z 8800 GTX : http://www.anandtech.com/cpuchipsets/showd...?i=2893&p=4 A skąd postawienie magicznej granicy akurat na >=6600? W sumie co to za różnica, czy 6600, 6400, 4300 czy nawet 6300, jesli >3,5GHz pójdzie...? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulusman Opublikowano 8 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2007 Magiczna ilosc :lol: :blink: :D :rolleyes: 4MB :rolleyes: :blink: :lol: cachy to sprawilazapewne ;) proc interesujacy. Jak wszystko wypali to sie szarpne na niego :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dwaIP Opublikowano 8 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2007 A skąd postawienie magicznej granicy akurat na >=6600? W sumie co to za różnica, czy 6600, 6400, 4300 czy nawet 6300, jesli >3,5GHz pójdzie...?Myślałem o ustawieniach fabrycznych CPU. E4300 spokojnie wystarczy 2,5-2,7 GHz aby zniwelować różnicę L2 do E6600 2,4 GHz w większości gier 3D. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aztec Opublikowano 8 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2007 Na moje pytanie co do dostępności e4300: Witam! Otrzymałem informacje, że będzie dostępny po 27.01 bo dopiero wówczas można sprzedawać Pozdrawiam, Marcin Drozdowski Marcin.Drozdowski@komputronik.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 8 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2007 Shit jeszcze miesiąc :-| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KOFEK Opublikowano 8 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2007 Ja wlasnie zamowilem w gralu napisali ze bedzie jutro albo 10. Mam nadzieje ze dotrzymaja slowa ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 8 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2007 No oby bo fajnie jakby ktoś już przetestował tego proca :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobson37 Opublikowano 8 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2007 Czy ktoś wie czy odrazu po premierze bedą dostępne wersje OEM? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotralek Opublikowano 8 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2007 Cena brutto: 655,00 A ja sobie poczekam do wakacji... :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 8 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2007 A ja sobie poczekam do wakacji... icon_wink3.gif Ja też, zresztą zawsze wtedy robie modernizacje kompa :lol: A i ceny może spadną :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartolomius Opublikowano 8 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2007 (edytowane) Kolejna oferta: 2459687[/snapback] Ja wlasnie zamowilem w gralu napisali ze bedzie jutro albo 10. Mam nadzieje ze dotrzymaja slowa ! Cytując powyższy link: Premiera nowego procesora przewidziana jest na 21 stycznia Chyba, że dostaniesz ES :rolleyes: EDIT: i jeszcze jeden rzut okiem: http://www.pccentre.pl/Article15330.htm Edytowane 8 Stycznia 2007 przez Bartolomius Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 9 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2007 (edytowane) Dziwny ten test coś :? Dlaczego taka różnica jest pomiędzy E4300 a E6300 w niektórych testach...rozumiem że ma 30mhz mniej ale to tylko 30mhz, czyżby FSB 800mhz dawało sie we znaki?? I to 3,4ghz na 1,58v..tyle to chyba nawet kulawy E6300 zrobi.... :? Edytowane 9 Stycznia 2007 przez Fredek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 9 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2007 Jutro beda w gralu :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KOFEK Opublikowano 9 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2007 Jak dostane ES to go wypchne na allegro chyba ze bedzie sie dobrze krecil :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TK Opublikowano 9 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2007 Jak coś to już sa na allegro. Od siriusa ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KOFEK Opublikowano 9 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2007 W gralu tez juz maja jutro wysla, ale nie moge P%N-E SLI dostac a juz jest w sprzedazy dluzej no nie moge. Ehh. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 9 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2007 To jak kiedy wypuszczą ,,normalne,, wersje, nie ES?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KOFEK Opublikowano 9 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2007 Z tego co sie orietuje to jest normalna wersja a nie ES ale zobaczymy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 9 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2007 (edytowane) gadacie jak potluczeni... jak mozna sprzedawac ES ? jest to procesor not for sale Edytowane 9 Stycznia 2007 przez PITer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KOFEK Opublikowano 9 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2007 A tam potluczeni raczej podnieceni :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 9 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2007 mam szczere nadzieje na nizsze ceny pod koniec stycznia..... aktualna cena nie do przyjecia.......... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KOFEK Opublikowano 9 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2007 655 to drogo ?? hmm wydaje mi sie ze to dobra cena. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 9 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2007 (edytowane) Co do tego ES to zapytałem bo w Siriusie na screenie pisało ES, chyba że akurat im udostępnili taką wersje 655 to drogo ?? hmm wydaje mi sie ze to dobra cena. Czy ja wiem...jest tylko o 30-40zł tańsze niż E6300 więc cena nie jest jakoś specjalnie atrakcyjna Edytowane 9 Stycznia 2007 przez Fredek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KOFEK Opublikowano 9 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2007 ale jest x9 wiec nie trzeba plyty ktora robi 500 fsb. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 9 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2007 655 to drogo ?? hmm wydaje mi sie ze to dobra cena. cena za to co reprezentuje soba proc jest bardzo dobra, jezli kupowalbym kompa to bym go bral, ale mam na codzien cos innego, wiec jeszcze poczekam, bo nosem czuje ze cos potanieje, a jak wiadomo kazde 10 zł w dol sie liczy. Mnie bardzo satysfakcjonowalby e4400, 10x200 :D mnoznik 10x jest do przyjacia juz, bo na 975 to ja sobie nieposzaleje na multi 7/8. 9x juz w miarę, ale na czyms lepszym niz woda moze już brakowac fsb. Tak czy siak e4300 jest ratunkiem dla kogos kto nie jest w stanie wydac czterocyfrowej kwoty ani nie ma dostepu do sprzetu jak jakies redakcje itd. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domell Opublikowano 9 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2007 http://www.xbitlabs.com/articles/cpu/displ...2duo-e4300.html I jeszcze jeden teścik C2D E4300.... Nie powiem, kręci się zarąbiście.... 2,97 ghz na standardowym napięciu.... jak dla mnie to by stykło :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KonradGT Opublikowano 9 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2007 fuck! liczyłem na 4GHz na tym procu, ale coś się chyba nie zanosi... :/ Wiem, wiem to narazie wersje ES, ale juz mnie non-stop męczy OC tego proca... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 9 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2007 (edytowane) No nie przesadzaj, to że ma sie kręcić lepiej niż E6300 nie znaczy że każdy zrobi 3ghz bez mrugnięcia okiem :wink: Jednak taki procek@3,4ghz to istny potwór :rolleyes: Edytowane 9 Stycznia 2007 przez Fredek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeoPL Opublikowano 9 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2007 ja poczekam z kupnem az bedzie tanszy tak 550zl to dobra oferta:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelekmal Opublikowano 9 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2007 fajny teścik ;] gdyby tak każdy proc na def v pracował z fsb 333... na dzielniku 4:5 "prawie" każde pamięci pc6400 powinny pracować :D i żeby tak jeszcze na ~1,35/1,4v było stabilnie na fsb 350 ^^ fajnie pomarzyć ;) Ciekawe tylko czy w przypadku tego proca też będzie najlepiej się zaopatrzyć w asusa p5b dlx lub gigabite ds3/4, a może jakieś zupełnie nie znaczące dotąd płyty pokażą co potrafią. Pewnie o tym które płyty najlepsze dowiemy się z testów użytkowników tego forum (i nie tylko) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...