Skocz do zawartości
welyk

Intel Core 2 Duo E4300, 1.8ghz, 800fsb

Rekomendowane odpowiedzi

Jeśli 8800 GTX to każde CPU poniżej E6600 jest raczej za cienkie do tego.

Tu jest test z 8800 GTX : http://www.anandtech.com/cpuchipsets/showd...?i=2893&p=4

A skąd postawienie magicznej granicy akurat na >=6600? W sumie co to za różnica, czy 6600, 6400, 4300 czy nawet 6300, jesli >3,5GHz pójdzie...?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A skąd postawienie magicznej granicy akurat na >=6600? W sumie co to za różnica, czy 6600, 6400, 4300 czy nawet 6300, jesli >3,5GHz pójdzie...?

Myślałem o ustawieniach fabrycznych CPU.

E4300 spokojnie wystarczy 2,5-2,7 GHz aby zniwelować różnicę L2 do E6600 2,4 GHz w większości gier 3D.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolejna oferta: 2459687[/snapback]

Ja wlasnie zamowilem w gralu napisali ze bedzie jutro albo 10. Mam nadzieje ze dotrzymaja slowa !

Cytując powyższy link:

Premiera nowego procesora przewidziana jest na 21 stycznia

Chyba, że dostaniesz ES :rolleyes:

EDIT: i jeszcze jeden rzut okiem: http://www.pccentre.pl/Article15330.htm

Edytowane przez Bartolomius

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziwny ten test coś :? Dlaczego taka różnica jest pomiędzy E4300 a E6300 w niektórych testach...rozumiem że ma 30mhz mniej ale to tylko 30mhz, czyżby FSB 800mhz dawało sie we znaki?? I to 3,4ghz na 1,58v..tyle to chyba nawet kulawy E6300 zrobi.... :?

Edytowane przez Fredek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do tego ES to zapytałem bo w Siriusie na screenie pisało ES, chyba że akurat im udostępnili taką wersje

655 to drogo ?? hmm wydaje mi sie ze to dobra cena.

Czy ja wiem...jest tylko o 30-40zł tańsze niż E6300 więc cena nie jest jakoś specjalnie atrakcyjna

Edytowane przez Fredek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

655 to drogo ?? hmm wydaje mi sie ze to dobra cena.

cena za to co reprezentuje soba proc jest bardzo dobra, jezli kupowalbym kompa to bym go bral, ale mam na codzien cos innego, wiec jeszcze poczekam, bo nosem czuje ze cos potanieje, a jak wiadomo kazde 10 zł w dol sie liczy.

Mnie bardzo satysfakcjonowalby e4400, 10x200 :D mnoznik 10x jest do przyjacia juz, bo na 975 to ja sobie nieposzaleje na multi 7/8. 9x juz w miarę, ale na czyms lepszym niz woda moze już brakowac fsb. Tak czy siak e4300 jest ratunkiem dla kogos kto nie jest w stanie wydac czterocyfrowej kwoty ani nie ma dostepu do sprzetu jak jakies redakcje itd.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

fajny teścik ;] gdyby tak każdy proc na def v pracował z fsb 333... na dzielniku 4:5 "prawie" każde pamięci pc6400 powinny pracować :D i żeby tak jeszcze na ~1,35/1,4v było stabilnie na fsb 350 ^^ fajnie pomarzyć ;)

Ciekawe tylko czy w przypadku tego proca też będzie najlepiej się zaopatrzyć w asusa p5b dlx lub gigabite ds3/4, a może jakieś zupełnie nie znaczące dotąd płyty pokażą co potrafią. Pewnie o tym które płyty najlepsze dowiemy się z testów użytkowników tego forum (i nie tylko)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi