cavarr Opublikowano 11 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2007 (edytowane) Przedstawi, jest gorzej, jak narazie zaden nie zrobil 3GHz przy normalnym napieciu, jeden sie odpalilł do windy przy 3Ghz 1.45v ale prima odrazu wywala... wiekszosc nawet nie botuje na 3GHz... Ale to bylo do przewidzenia, seria E4XXX nie jest stworzona do wysokich zegarów wiec i krzem gorszy.. ide testowac dalej... i bańka mydlana prysła :? trzeba poczekać na "inne" testy B-) , a jak one również potwierdzą marne OC, to pozostaje nam tylko czekać na nowsze/lepsze serie :D Edytowane 11 Stycznia 2007 przez cavarr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 11 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2007 Eee no nie tego sie spodziewałem, jak 3/4 proców kręci sie tak jak Pitera to THX i zbieram na E6300/E6400 ;] to pozostaje nam tylko czekać na nowsze/lepsze serie icon_biggrin3.gif Tylko czy takie sie pojawią <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 11 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2007 Spokojnie wedlug ananda po wakacjach jak spadnie cena na e4300 maja sprzedawac nowe wersje e6300 i e6400 z 4 MB cache. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 11 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2007 Heheheh wszyscy mysleli, ze to sie bedzie krecic nie wiadomo jak, a jak to sie ma krecic dobrze, skoro to jest zdegradowany E6600 :lol: "to niezly lipton :/ a szkoda, bo mialo byc tak pieknie" Powtorka jak z Biostarem :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 11 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2007 (edytowane) biostar robil te 500mhz i wiecej -tylko trzeba miec memki na d9 :) a temu prockowi nic nie pomoze -nawet ln2 Edytowane 11 Stycznia 2007 przez robot Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 11 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2007 biostar robil te 500mhz i wiecej -tylko trzeba miec memki na d9 :) a temu prockowi nic nie pomoze -nawet ln2No fakt, ze robi Biostar duzo ale na dobrych memkach. A wiesz mobo za 400zl a memki za 600zl czy wiecej ;) A czy prockowi pomoze mroz - zobaczymy jak sie pojawi u mnie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 11 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2007 Ja nie spotkałem się z e6300 który nie szedł by 3,2 ghz na default... Tylko trafiłem na E6600, który ledwo robi 3,1 GHz na default i 3,4 GHz na 1,52v... oczywiście prime stable :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ChrisG Opublikowano 11 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2007 Czas pokaze niech wiecej osob pokaze jakies wyniki z rzutem cpu-z nie ES,narazie zadnego niezobaczylem @PITer Dla swietego spokoju wrzuc zrzucik z cpu-z Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 11 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2007 a ja spotkalem troche e6300 z jednej partii w ktrej najlepszy lecial 3.1ghz a najgorsze nie robily 3ghz na def Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fulgor Opublikowano 11 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2007 (edytowane) Z C2D to rosyjska ruletka jest... Ludzie pocieszcie mnie bo ja kosmiczne nadzieje wiązałem z E4300... :unsure: @ PITer - jakiej mobo używasz do testów i jakiego chłodzenia? Może jakiś kondensator/rezystor/tranzystor na MB siadł i płyta źle współpracuje z procami... Edytowane 11 Stycznia 2007 przez Fulgor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 11 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2007 Z C2D to rosyjska ruletka jest... Ludzie pocieszcie mnie bo ja kosmiczne nadzieje wiązałem z E4300... :unsure: @ PITer - jakiej mobo używasz do testów i jakiego chłodzenia? Może jakiś kondensator/rezystor/tranzystor na MB siadł i płyta źle współpracuje z procami... gigabyte DS4 rev 2.0. najlepszy jak iw tej chwili dorwalem to 3.2Ghz na 1.35v wywalil sie po praunastu minutach prima.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 11 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2007 Wiec nie wyglada to tak rozowo. Gorsze kawalki wafelka? Bo zastanawiam sie nad tym czy nie dobija ich wysokie FSB. Mozna wiedziec jak wyglada stabilnosc na def MHz i obnizone napiecie? Moze mamy doczynienia z perelkami low-voltage zamiast max oc? :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lucas0 Opublikowano 11 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2007 Wygląda na to, ze pozostanie nam szukanie E6300 z dobrej partii ... tylko za jaką kase ... :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 11 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2007 Luc4s Przeciez wiesz ze na razie nie ma czegos takiego jak dobra partia :wink: Chyba ze sie mylilem widzac kommenty w stylu 2 c2d z tego samego tygodania i jeden mozna sobie darowac [; A co do kasy... Coz jest szal to podaz idzie z popytem [; A ja zaczynam ostrzyc sobie kielki na jakas perelke [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lucas0 Opublikowano 11 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2007 (edytowane) Racja, moze nie tyle "dobra partia" co podatny na OC konkretny egzemplarz :) Kupując w ciemno 50% szans, ze trafimy na cos fajnego :) Zobaczymy jak sie sytuacja rozwinie na tygodniach ... najwyzej bedzie trzeba glebiej siegnac do sakiewki ;] Oby podobnie nie stalo sie z P5N-E SLi, ze za jakies 2-3 tyg kupujac mobo+cpu bedziemy w plecy 200zł ... a to juz kurcze jakas zasiłka albo chlodzenie jest :) Edytowane 11 Stycznia 2007 przez Luc4s Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 11 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2007 C2D z E6300/E6400 praktycznie każdy kręci się lepiej od tych E4300... W ogóle seria E6X00 kręci się statystycznie bardzo dobrze :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 11 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2007 Xtreme Addict [ot] Czysto teoretyczne pytanie - Jakie jest najnizsze napiecie dla 100% stabilnosci E63? 1.1V? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaz!o Opublikowano 11 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2007 A moze lepiej od razu: 500MHz * 9 <_< Bo cos sie zagalopowaliscie co poniektorzy :razz: A mowilem pare dni temu: ochloncie Panowie z tymi marzeniami B-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 11 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2007 Xtreme Addict [ot] Czysto teoretyczne pytanie - Jakie jest najnizsze napiecie dla 100% stabilnosci E63? 1.1V? Na stock jak rozumie :> 1V spokojnie da rade. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 05_03_1992 Opublikowano 11 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2007 mi na 1v e6300 3ghz robi, na codzien na bixoe latał na 2900 przy 1v :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość master_virus Opublikowano 11 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2007 Partia nie ma żadnego znaczenia, miałem miesiąc temu 2 procesory E6400 L629B133 i jeden robił 3.95GHz a drugi miał problemy przy 3.6GHz więc na to nie ma reguły i większość ludzi musi sobie to uświadomić ;> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domell Opublikowano 11 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2007 (edytowane) PITer powiedz jakie takty osiąga ten procek jeśli chodzi o pełną stabilnośc w PRIME i jakiś innych benchmarkach (o ile innych używałeś)?? Trafił się może jakiś egzemplarz który nie poszedł na szynie 266mhz?? Edytowane 11 Stycznia 2007 przez Domell Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dwaIP Opublikowano 11 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2007 E4300 trzeba raczej przetestowac na GA-965P-DS3 (rev. 2.0) lub GA-965G-DS3 (rev. 2.0) bo mają oficjalne wsparcie z biosem F5 a DS4 jeszcze nie. @PITer Jake max FSB mozna osiagnac na DS4 + E4300 przy minimalnym mnozniku CPU ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 11 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2007 no to mnie rewelacje rozwalily..... mialo byc tak pieknie, a wyszlo jak zwykle :lol: czas poczekac na lepsze czasy, mam nadzieje ze wyjda jakies 3,4@1.38 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 11 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2007 PITer powiedz jakie takty osiąga ten procek jeśli chodzi o pełną stabilnośc w PRIME i jakiś innych benchmarkach (o ile innych używałeś)?? Trafił się może jakiś egzemplarz który nie poszedł na szynie 266mhz?? Nie sprawdzalem, odrazu je testowalem na 3.0 bo tkaie niskie wynik iraczej mnie nie interesuja.. Co do prima to bede jeszcze dzis testował.. Teraz jest to roznica 20$ ale za pare miesiecy po obnizkach bedzie juz 50$ wiec lepiej kupic E6300 sprawdzone i najwyzej za kilka miesiecy go sprzedac i kupic 4300 jak sytuacja wyklaruje sie wowczas zostanie jeszcze pare złotych w kieszeni.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 11 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2007 @Piter może DS4 ma problemy z tym prockiem?? Bios i te sprawy he?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 11 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2007 @Piter może DS4 ma problemy z tym prockiem?? Bios i te sprawy he?? Znajomy dzis sprawdzal na asusach, to samo... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PC_Speaker Opublikowano 11 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2007 http://www.allegro.pl/item156464009_core_2...owity_o_c_.html w świetle dzisiejszej pogaduchy w topicu: Boze widzisz i nie grzmisz ... zapożyczyli screena i walą w ch... że taki podkrętliwy ... dobrze będzie jak 1 - 2 na te 40 takie będą :D Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fulgor Opublikowano 11 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2007 (edytowane) A ja mam małt ot: dlaczego wszyscy się tak zachwycają tą płytą P5N-E SLI, toż to jest na chipsecie Nvidii, dobrze się toto będzie kręcić? Edytowane 11 Stycznia 2007 przez Fulgor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobson37 Opublikowano 11 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2007 A ja mam małt ot: dlaczego wszyscy się tak zachwycają tą płytą P5N-E SLI, toż to jest na chipsecie Nvidii, dobrze się toto będzie kręcić? Na oczy padło czy co? Jest temat o tym mobo wiec tam się pytaj o OC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...