Skocz do zawartości
welyk

Intel Core 2 Duo E4300, 1.8ghz, 800fsb

Rekomendowane odpowiedzi

@Bezpański_Samurai aka. RONIN :D Jak najbardziej mnie satysfakcjonuje :D :D :D .. zadaj test co i jak z tym chipem bo mnie nurtują pewne kwestie dotyczące go :D btw. powodzenia.

Pozdrawiam.

Sam jestem ciekaw czy by mi taki zestawik poszedł. Teoretycznie to płyta do wszystkiego więc jest spora szansa. Szkoda tylko że mobo kończy się na 340MHz <_<

Przy dobrych wiatrach (i jeśli nic po drodze się nie wydarzy nieoczekiwanego) gdzieś pomiędzy 1-10 lutym będą testy. No chyba że mnie ktoś wyprzedzi i szybciej opublikuje swoje poczynania z tym sprzęcikiem :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dobra wymeczylem dzisiaj chlopaka na boxie, starczy mu :D ale jak zobaczylem jak sie mobo wygina od samego boxa to sie przerazilem :mur:

Dołączona grafika

skromnie bo skromnie, ale 680i daje ciala w spi ponoc :lol:

ryba, co ty odpier*alasz - na boxie mając kaskadeńke pod nosem ? :P

Gdybym miał coś takiiego, o każdej porze dnia i nocy chciałoby mi sie izolować mobo i zakładać to ustrojstwo ;)

za glosne, glowa mnie czasem od niej boli :P bez znieczulenia nie idzie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tego co ja zrozumiałem, to PC_Speaker mówił o Asrocku na I865PE? Pewnie chodzi o model ConRoe865PE?

RONIN 775Dual-VSTA jest na VIA PT880 Pro...

Albo ConRoe865PE albo 775i65G w zasadzie mnie to ganc egal, która z nich. Byle na 865 sprawdzić jak to się ma w ogóle do działnia z wyższymi taktami niż przy starych cepach na s478 i poprzednim LGA (bez obsługi C2D) a teraz.

EDIT: http://www.asrock.com/mb/overview.asp?Model=4CoreDual-VSTA jaką szynę ma mieć Kentsfield ??? nie 333 czasem ?

Pozdrawiam.

Edytowane przez PC_Speaker

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tego co ja zrozumiałem, to PC_Speaker mówił o Asrocku na I865PE? Pewnie chodzi o model ConRoe865PE?

RONIN 775Dual-VSTA jest na VIA PT880 Pro...

Przecież wiem że 775Dual-VSTA jest na chipsecie VIA. Ale chyba jeszcze nikt na tym forum nie testował takiego zestawu. Zresztą, od ilości informacji głowa nie boli :damage_wall:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@ryba ładny wyniczek, ile miał stopni z takim taktowaniem ?

Kurka jak stanieje to chyba się przesiąde na niego albo na 6600, bo mnożnik x9 jes mi niezbędny :P, teraz mam FSB 445 ale to jest moim zdaniem wyżyłowane ustawienie dla 965, wszystko jest wysilone (temperatury), a tak 400x9 i szafa gra :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak myslicie oplaca sie do tego zestawu co aktualnie posiadam dokupic E4300 i 775Dual-VSTA, poczekac na przyplyw gotowki i kupic jakiegos 8600Ultra, w miedzyczasie zmieniajac ram na ddr2, czy lepiej uzbierac wiecej kasy i kupic wszystko na raz? O zmianie zasilacza nawet nie mowie...:P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

775Dual-Vista jest zastępowana przez 4CoreDual-Vista, która tak na oko niczym się nie różni oprócz deklaracji, że korzysta tylko z wersji Ultra chipsetu.

Limit FSB w 775Dual-Vista wynosi niewiele ponad 300Mhz, tak że przy overcolcingu raczej płyta będzie limitem niż procesor.

775Dual-Vista nie działa z kartami 8800 więc pewnie z 8600 też będzie problem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moj procek nie chce robic wiecej niz 3375. Probowalem z x8 ale dojechalem tylko do 2800 i koniec. Ehhhh szkoda gadac. chyba naszedl czas wystawic go na allegro.

Ile byś ewentualnie za niego chciał?

775Dual-Vista jest zastępowana przez 4CoreDual-Vista, która tak na oko niczym się nie różni oprócz deklaracji, że korzysta tylko z wersji Ultra chipsetu.

Limit FSB w 775Dual-Vista wynosi niewiele ponad 300Mhz, tak że przy overcolcingu raczej płyta będzie limitem niż procesor.

775Dual-Vista nie działa z kartami 8800 więc pewnie z 8600 też będzie problem.

Święte słowa. Ten ASRock to tylko sprzęt na którym można przechomikować kilka miesięcy w celu dozbierania kasy na jakiś prawdziwy sprzęt. Nawet gdyby GF z serii 8xxx działały z ASRockiem to wątpię czy PCI-E 4x by go usatysfakcjonował :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Ryba: Jakie vcore i konkretne ustawienia w biosie, żeby poszło na FSB400?

Rozumiem, że tylko 965 ma problemy z takimi zegarami? Wyjątkiem Commando... Czyli jest szansa, że nowe biosy do P5B coś na to poradzą?

1.7V w biosie.... 1.65 realnie :D a ustawienia? prawie fabryczne ;) ale zeby zrobilo fsb 400 nic nie robilem tylko lecialem z zegarem do gory. Temp podczas spi ok 70 stopni... dzisiaj moze zapodam troche mrozu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ouhhhhh się szykuje święta wojna ... ryba vs zniesławiany e4300 :D

Czekamy na wyniki z niecierpliwością ... kurde niemożliwe, żeby tylko ryba trafił dobrego proca....

@KOFEK : może to nie proc a płyta niedomaga co ?? może one się nie lubią .... sprawdź proca na takiej jak ma ryba albo coś .. w końcu niemożliwe żeby wszystkie proce z tych co trafiły na rynek były aż tak BE... ja bym obstawiał płyty, które się z e4300 po prstu gryzą za sprawą biosów i innych pier.dółek

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na bank sie co gryzie ..

PITer juz pewnie ma kupe E4300 fajynch ... tylko chce najpierw stare proce spylic

na odpowiedniej płytce procki lataja wysoko co widac an załaczonych screenach..

Edytowane przez Chaos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no na pewno cos w tym musi byc -skoro kilka osob ma te procki i jakos nie widac bylo zeby komus nie poszedl na te 3ghz ... a u niego podobno cala seria taka kulawa byla...... pewnie jest tak jak pisze chaos - chec pozbycia sie starych prockow , lub ds4 nie trawi e4300 -chociaz podobno mowil ze kumpel testowal na asusie i to samo....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Narazie nie bede go sprzedawal tylko jeszcze pomecze. Moze to faktycznie plyta. Postaram sie jakas inna zalatwic i zobacze. Chociaz te 3375 robi bez problemow nie wiem czemu dalej nie chce isc. Moze pamiec inaczej ustaiwe.

Chaos ma racje :D Trzeba sprzedac stare e6300 selekty ktore robia po 3200 bo chyb a ich troche zalega :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

gdzie można kupić Asusa Commando ? bo widze ze to bardzo dobra płyta ale nie widze jej w hurtowniach :(

W sklepach internetowych? Wejdź na www.skapiec.pl i tam powinno już być kilka sklepów z tą pozycją.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi