Skocz do zawartości
welyk

Intel Core 2 Duo E4300, 1.8ghz, 800fsb

Rekomendowane odpowiedzi

Aż żal dupe ściska jak ja widze wyniki ryby.... ;)

też tak chcee!!!! ;)

Kup kaskade, troche sprzetu i umiejetnosci i takie wyniki leca :] gdyby nie ten powalony strap na 680i to wynik w spi bylby jeszcze lepsze :mur:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

do spi to załatw sobie 965 np commando i masz lepszy wr :wink:

nv są ok ale do spi to sie to średnio nadaje...

zobacz na moje czasy na boxie.... tu chodzi o strapa, bede mial jeszcze 2 inne plyty, zobacze jak one beda latac

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmmm podejrzewam.... niemale pewien jestem, że ryba zrobił na niej mody by zrobić taki wynik ... tylko mnie zastanawia jak bardzo płynny jest na niej vcore bez modów ... ma ktoś może takie porównanie ?? ryba robiłeś jej może pomiar, o ile robiłes mody w ogóle bo teraz to już nie wiem co o Tobie sądzić .... już samo to, że na AC kręciłeś to jest extreme dla Twojego przypadku :D :D :D <impressive.wav>

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Koniec zabawy na dzisiaj, mobo sie skonczylo :/

MHz vs wydajnosc

[im g]http://rybamcz.boo.pl/zdjecia/bench/e4300/4365%205%2038%20non%20waza%2016m.PNG[/img]

vs

[im g]http://rybamcz.boo.pl/zdjecia/bench/e4300/4242%205%2032%20waza%2016m.PNG[/img]

mhz vs wydajnosc.... alenie za bardzo rozumiem, pokazujesz wyniki na: ronym takcie memek, roznym takcie proca, jeszcze w dodatku jeden wynik robiony z wazą, a drugi bez.... co to za porownanie, jajca se robisz? ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mhz vs wydajnosc.... alenie za bardzo rozumiem, pokazujesz wyniki na: ronym takcie memek, roznym takcie proca, jeszcze w dodatku jeden wynik robiony z wazą, a drugi bez.... co to za porownanie, jajca se robisz? ;)

Jak podnioslem takty procka to juz ram sie krzaczyl i musialem obnizyc go... a z waza nie moglem powtorzyc tego bo sie wysypal :P Rzucilem tak dla porownania ile ten procek wytrzymal, ogranicza mnie mobo (fsb i takty memek)

Nie, plyta nie ma zadnych modow.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak podnioslem takty procka to juz ram sie krzaczyl i musialem obnizyc go... a z waza nie moglem powtorzyc tego bo sie wysypal :P Rzucilem tak dla porownania ile ten procek wytrzymal, ogranicza mnie mobo (fsb i takty memek)

to co to za porownanie mhz [;

Total extreme :D ryba na ac bez modów ... do czego to doszło :D

Pozdrawiam.

ta, na ac, takie marne mhz to mylse ze wogole bez chlodzenia :lol:

Edytowane przez kszonek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ogólnie rzecz biorąc jeśli ktoś poprawił swoje wyniki w podkręcaniu E4300 to chętnie pooglądam screeny z CPU-Z :D

P.S. Jak tam z izolowaniem pinów na procesorze? Czy znajdzie ktoś w sobie tyle odwagi, aby zaizolować 3 piny na E4300, odpalić z takim procem swojego mobaska i podkręcić go? B-) Czy znajdzie się taki śmiałek, który zapewni sobie i Polsce zaszczytne miejce w historii overclockingu? B-) Być może w zasięgu ręki mamy fantastyczny mod procesora, który zaowocuje bajecznymi taktami, ale czy ktoś odważy się sięgnąć po laury odwagi, by ten pomysł wypróbować?

Edytowane przez Fulgor

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czym najlepiej zaizolować te piny? Tak, żeby 'nóżki' tego nie zdrapały przy dociskaniu proca. Przy dobrych wiatrach do weekendu przyjdzie mi P5B Deluxe i tak czy tak będę przekładał procka. Jakie jest ryzyko? Raczej się nie spali procuś od tego (w końcu to nie łączenie pinów).

Jak rozumiem, powinno mi wówczas na płycie po resecie biosu samoczynnie odpalić jako Core 2 Duo UNKNOWN 9x266? Zgadza się?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Milek 29a - owszem cos stac sie moze... to nie jest takie oczywiste ze odpali :) moze czasem szlag trafic plyte albo cokolwiek - a przy dobrej warstwie izolacji powyginac piny w podstawce i zrobisz zware ?! :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi