meeron Opublikowano 28 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2007 (edytowane) A co do możliwości zwrotu - to jeśli chodzi o zakupy robione "na odległość", jest jak najbardziej możliwe oddanie towaru w czasie 10 dni bez podania przyczyny. Podstawa prawna: Ustawa o ochronie niektórych praw konsumentów oraz o odpowiedzialności za szkodę wyrządzoną przez produkt niebezpieczny z dnia 2 marca 2000 r. (DzU z 2000 r. Nr 22, poz. 271)przepraszam ze ciągne dalej tego offtopa, ale z tego co sie orientuje to towar można zwrócić w ciagu 10 dni, to fakt z tym, ze w stanie nienaruszonym i teraz szeroko pojęta interpretacja słowa "nienaruszonym" której to sie obawiam. Edytowane 28 Lutego 2007 przez meeron Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chase1 Opublikowano 28 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2007 nienaruszanym - znaczy nienoszacym sladow urzytkowania... czyli jka bys kupil oem'a, to spoko. ale jak boxa, to nie mogl bys go otworzyc (chyba ze ktos zna jakies twicki na wyciagniecie proca z kartonu i nie zerwanie plab/podarcie itd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mumin Opublikowano 28 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2007 (edytowane) zwrotowi temu nie podlegaja po otwarciu produkty spozywcze oraz nosniki z danymi. Edytowane 28 Lutego 2007 przez mumin34 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lipa_ml Opublikowano 28 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2007 tak czy siak oddac mozna tylko przy zakupie przez internet i bardzo dobrze . prowadze sklep komputerowy i nie chciał bym co chwile miec zwrotów procesorów boxowanych tylko dla tego ze ktos sobie testuje i selekcje robi. co później z tymi prockami ma robic sprzedawca? nikt przeciez nie kupi otwartego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojwar Opublikowano 28 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2007 (edytowane) No tak - ty przynajmniej masz świadomość i chęć stosowania prawa. A jak chciałem coś kupić w jednym z polskich sklepów internetowych przeczytałem coś takiego: ""Przyjmuję do wiadomości, że strona internetowa www.znak.pl nie jest sklepem internetowym w rozumieniu kodeksu cywilnego do którego ma zastosowanie ustawa z dnia 27 lipca 2002 roku art. 9, ust.1, umożliwiająca zwrot sprawnego towaru w ciągu 10 dni od dnia zakupu bez podania przyczyny zwrotu (nie dotyczy sytuacji, kiedy towar był wadliwy lub niezgodny z zamówionym). Strona internetowa jest tylko dodatkowym narzędziem ułatwiającym zamawianie towaru. W razie wątpliwości prosimy o kontakt z naszymi sprzedawcami w naszych placówkach. eż coś im się trochę pomieszało - bo art 9 ust 1 ustawy z 27 lipca 2002 roku brzmi tak jak poniżej i nic nie mówi o możliwości zwrotu towaru w ciągu 10 dni. "Art. 9. 1. Kupujący traci uprawnienia przewidziane w art. 8, jeżeli przed upływem dwóch miesięcy od stwierdzenia niezgodności towaru konsumpcyjnego z umową nie zawiadomi o tym sprzedawcy. Do zachowania terminu wystarczy wysłanie zawiadomienia przed jego upływem." Poza tym taki tekst, który próbują przeforsować jest oczywiście sprzeczny z obowiązującym w Polsce prawem - bo z punktu widzenia ustawy (z dnia 2 marca 2000 r.o ochronie niektórych praw konsumentów oraz o odpowiedzialności za szkodę wyrządzoną przez produkt niebezpieczny) nie ma znaczenia co chce właściciel, ale ważne jest to, iż ustawa wspomina o tym, że sprzedaż odbywa się poza lokalem przedsiębiorstwa - czyli: kupujący nie jest w sklepie/siedzibie/ kupuje przez internet = sprzedaż na odległość. Swoją drogą ciekawe jak ma się to do tego co pisze na stronie: "ZNAK, czyli PEWNOŚC, SOLIDNOŚĆ i UCZCIWOŚĆ w najszerszym wymiarze. " ... I dalej Niewiele jest spraw z którymi sobie nie radzimy i niewiele jest pytań, na które odpowiadamy NIE. Ciekawe jak wyglądałaby odpowiedź tej firmy na pytanie o to czy zamierzają stosować ustawę: http://isip.sejm.gov.pl/servlet/Search?tod...D20000271Lj.pdf (tekst ujednolicony na dzień zamieszczenia posta - z obowiązującymi zmianami) Edytowane 28 Lutego 2007 przez wojwar Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lipa_ml Opublikowano 28 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2007 pisac sobie tak mogą transakcja na odległość jest obłożona innymi prawami takimi jakimi nałożył na taką transakcję ustawodawca a co oni sobie pisza nie ma znaczenia , jestem pewnien w 100% ze musieli by przyjąć taki towar bez zająknięcia. ale wracając do tematu dzisiaj dostałem w koncu abita ab9 i zapodałem swojego e4300 narazie idzie na 2800 mhz na standardowym vcore ale wiecej nie sprawdzałem bo dzisia testowałem adaty. zostało mi 8 szt i zaczołem je testowac wiec maks proca nie sprawdzałem . ale juz mi sie podoba 2800 mhz na standardowym vcore to i tak fajny wynik a pewnie pójdzie wiecej (proc 36 tydzień) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaz!o Opublikowano 28 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2007 Zawsze pod jednym z dwóch, tych samych linków: 1. http://www.skapiec.pl/site/cat/1/comp/142336 2. http://www.allegro.pl/search.php?string=e4...1&country=1 Wiesz... chodzilo mi o to, ze kolega mogl dopisac pare literek, gdzie znalazl tego proca w danej cenie. Jakos na allegro nie ma nic w cenie 606zl, a do skapca nie mam przekonania i raczej nie zagladam tam - jak kupowalem kompa pare miesiecy temu to wszystkie czesci znalazlem/kupilem taniej niz skapiec mi wskazywal :huh: Pozdrawiam i koncze OT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meeron Opublikowano 1 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2007 Ciekawe jak wyglądałaby odpowiedź tej firmy na pytanie o to czy zamierzają stosować ustawę: http://isip.sejm.gov.pl/servlet/Search?tod...D20000271Lj.pdf (tekst ujednolicony na dzień zamieszczenia posta - z obowiązującymi zmianami) po zapoznaniu sie z dokumentem pdf, stwierdzam jednoznacznie: - mozemy kupic procesor, - odpakowac go, - zamontowac ze swoim chlodzeniem (to w przypadku kiedy na orygonalny radiator jest nalozona pasta) w przypadku gdy procesor nie jest taki jak sobie tego życzyliśmy, - wkladamy go w pudło i odsyłamy razem z oswiadczeniem o odstapieniu od umowy powyzsze oczywiscie nie pozniej niz 10 dni od daty zakupu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chase1 Opublikowano 1 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2007 taaa juz to widze jak znak czy proline to uwzglednia :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lipa_ml Opublikowano 1 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2007 stwierdzenie " nie nosi sladów użytkownia" można interpretować różnie ja odpakowanego procka bym nie chciał wiec dla mnie odpakowany procek a nie uzywany wentylator to i tak produkt który posiada slady , polska to dziwny kraj wszystkie przepisy mozna interpretować na własną strone ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chase1 Opublikowano 1 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2007 po zapoznaniu sie z dokumentem pdf, stwierdzam jednoznacznie: - mozemy kupic procesor, - odpakowac go, - zamontowac ze swoim chlodzeniem (to w przypadku kiedy na orygonalny radiator jest nalozona pasta) w przypadku gdy procesor nie jest taki jak sobie tego życzyliśmy, - wkladamy go w pudło i odsyłamy razem z oswiadczeniem o odstapieniu od umowy powyzsze oczywiscie nie pozniej niz 10 dni od daty zakupu hehe idz do sklepu/kiosku/apteki i oddaj im rozpakowane prezerwatywy - przeciez to ze sa odpakowane nie znaczy ze byly uzywane :P a teraz proponuje juz zakonczyc ot. na jakim V robicie max oc swoich 4300 ? ja ostatnio bawilem sie chwilke na 1,65, ale jakos nic poza przyrostem temp nie dalo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tynio Opublikowano 1 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2007 ..... na jakim V robicie max oc swoich 4300 ? ja ostatnio bawilem sie chwilke na 1,65, ale jakos nic poza przyrostem temp nie dalo mój max jaki robiłem to 1,45V wiecej nie dałem bo - zasilacz już prawie zdychał - procka bałem sie zwalić - wiecej i tak mi nie potrzeba ;) procek jest szybszy od grafiki juz jak ma 3ghz Może jak bedzie nowa zasilałka to dam jakieś 1,5V i zobaczymy czy bedzie stabilny Tynio Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deonet Opublikowano 1 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2007 (edytowane) 9x266@1,25V(BIOS)/1,21(odczyt) 9x333@1,35(BIOS)/1,3V(odczyt) 9x400@1,625V(BIOS)/1,57(odczyt) Niestety przy 1,625V (w BIOSie) XP sie załaduje, ale nie pracuje stabilnie. Przy wyższym napięciu, już sie XP nie załaduje (ale to wina Tagana 380 :wink: ) EDIT: Napięcia mierzyłem woltomierzem;) EDIT2: http://valid.x86-secret.com/show_oc?id=173341 ;) Edytowane 1 Marca 2007 przez deonet Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Che Opublikowano 1 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2007 z grafami juz latwiej tak przekrecic, ale procki niesadze... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slimeck Opublikowano 2 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2007 cóż... nikt mi specjalnie nie pomogl jak sie pytalmem pare dni temu o wybor podstawy do podkrecania e4300, wiec po prostu kupilem "defaultowo" wraz z plyta ASUS P5B DELUXE, ramy GEIL 2x1 GB PC6400 CAS5 800 MHZ, zasilacz CHIEFTEC 400 W, chodziarke SCYTHE INFINITY... poszedł bez problemu z biegu z 200 na 333 mhz. dziaa stabilnie, wiecej podkręcac nie będe bo tyle im starcza w zupełności, bo wymagam od kompa bezwzglednej stabilności ( odpukać ). ASUS PROBE pokazuje 1.39 V... pod obciazeniem procesor osiąga maks 60 stopni poki co ( przy godzinnym stress tescie, potem potestuje nieco intensywniej, czyli to samo , tylko dłużej :) )... cóż rzec, jest ponad dwa razy szybszy od mojego starego PENTIUMA 4 D 920 2.8 GHZ, co cieszy. mialem juz komunikat "overclocking failed", jak juz ktos przede mną, przy uruchamieniu, ale wszedlem do biosa, wyszedlem, i znów grało, wiec to raczej kwestia jakiejs wlasciwosci softu, a nie samej podkrecalności, czy nie[podkrecalnosci procka.. no , chyba ze napięcie podnieśc odrobinke, tylko to mi przychodzi do glowy, ale poki co nie bede tego robil, chyba ze bede zmuszony... to chyba tyle... no i nie wiem z ktorego tygodna jest procek, wiec jak mi powiecie jak z pudełka zczytac te informacje, to wam podam... no ale moze to to : BX80557E4300SL9TB. hmm, to chyab wlasnie ten numerek :) heh. jak cos chcecie wiwcej wiedziec, wy male nienasycone oc-zboki :D:D:, to piszcie, postaram sie odpowiedziec, aczkowliek na podkrecaniu nie znam sie jakos szczegolnie. a od siebie dodam ze chlodzenie ktore zakupiel jest naprawde zajebiste i ciche, a w polaczniu z obudowa chiefteca daje NAPRAWDE znakomity komfort pracy przy prawie niesłyszalnym komputerze. pozdrawiam. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 2 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2007 z grafami juz latwiej tak przekrecic, ale procki niesadze... W nienaruszonym stanie (towar nie nosi sladów uzywania). Chcial by ktos pozniej przyjsc do sklepu i kupic rozpakowany cake 25 płyt DVD+R DL za 250zł który klient oddal zamawiajac przez www ? I warto sie tez zorientowac kto tak naprawede jest Konsumentem, bo umowa dotyczy konsumenta :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arxel Opublikowano 2 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2007 Mógłbyś napisać dokładnie jaką obudowe masz? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slimeck Opublikowano 2 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2007 Mógłbyś napisać dokładnie jaką obudowe masz? :) Chieftec LBX-01B-B-B 400W, do mniejszej by chyba nie weszło chłodzenie na cpu, no chyba ze na styk, a to tez troche bez sensu. obudowa duża i, podobnie jak scythe, bardzo cicha. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 5 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2007 chase1 Sam zaczales OT a teraz masz pretensje jak ktos cie uswiadamia. Przykre. @reszta Spokojnie. To jest podobno watek o 4300... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lipa_ml Opublikowano 5 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2007 no to narazie moj wynik 3 ghz na 1,325v działa wszystko stabilnie narazie nie mam czasu na wiecej ale jestem juz zadowolony bo zalezało mi na 2,7 ghz na standardzie a 3 to juz super , w wekeend jak juz bedzie chłodzenie ramców potestuje wyżej proca i podziele sie wynikami :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slimeck Opublikowano 6 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2007 a wlasnie, E4300 jak wiemy ma 2 mb cache. podkręcony na 3 ghz ma ponoc wydajnosc na poziomie E6800 ( tak twierdzą ), ale ten drugi ma az 4 mb cache, gdyz jest to "pełny" core2duo. próbowałem sie doczytac jak dużą różnicę stanowi wielkośc cache, w praktyce : gry, kompresja video, rendering ; ale wszytkie recenzje które znajdowalem wyrażały się na ten temat bardzo zdawkowo. no wiec... jak to jest w praktyce? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 6 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2007 (...) jak to jest w praktyce? Tak jest http://www.egielda.com.pl/?str=art&id=...&action=all :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebx Opublikowano 10 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2007 Ile max. wyciągają wasze E4300 bez podniesienia vcore ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abuq1 Opublikowano 10 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2007 Ile max. wyciągają wasze E4300 bez podniesienia vcore ??? Mój lekko idzie na 3,2ghz B-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wampir Opublikowano 11 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2007 Ma ktos moze dojscie do ciekawych prockow E4300 ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 11 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2007 Mój lekko idzie na 3,2ghz B-) A zmieniałeś napięcia dla NB?Czy dałeś na auto? U mnie niestety 3.0 GHz chodzi stabilnie dopiero na 1.375, może coś trzeba jeszcze poustawiać w biosie. Powiedz mni prosze , co zmieniałeś w biosie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sssaku Opublikowano 18 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2007 Elo, u mnie na 9*266 wstaje na def V i chodzi stabilnie, na 9*333 dalem 1.4 i chodzi stabilnie,nizej nie probowalem narazie dla nb dalem 1.6V konfig Abit AW9D Geil Ultra 800 Ram chodzi narazie 830 przy 4-4-4-12 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 18 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2007 Elo, u mnie na 9*266 wstaje na def V i chodzi stabilnie Nie całe 2,4ghz na def V tylko?? Więcej Ci nie idzie?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 18 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2007 (edytowane) Elo, u mnie na 9*266 wstaje na def V i chodzi stabilnie, na 9*333 dalem 1.4 i chodzi stabilnie,nizej nie probowalem narazie dla nb dalem 1.6V konfig Abit AW9D Geil Ultra 800 Ram chodzi narazie 830 przy 4-4-4-12 A próbowałeś na niższym napięciu na NB? Edytowane 18 Marca 2007 przez Blackwhite Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 18 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2007 Mam pytanko, kupował ktoś ostatnio, tydzień-dwa tygodnie temu E4300?? Jak sie kręcą ostatnio te procki?? Zmieniło sie coś na lepsze/gorsze?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...