Orgiusz Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Chwila - czy to ma sens? Od pewnego momentu bedziesz rzucac napiecie bez efektow w predkosciach... Taknei? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Jak na mój gust 1,6v to już dużo jak na CPU wykonanego w 65nm a co dopiero 1,7v czy 1,8v. Procesor wcale nie musi paść jak ktoś tu sugerował tylko od temperatury, za duże napięcie równie dobrze potrafi go uśmiercić. Z za dużym napięciem jest o tyle ciekawie że nigdy nie wiadomo co i kiedy się stanie, zazwyczaj kończy się na tym iż pewnego pięknego dnia w ogóle się komputer nie włączy, choć kiedy to nastąpi jest już raczej indywidualną cechą każdego egzemplarza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tynio Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2007 (edytowane) Widzę komunikat w orthosie: Date/ Time has changed during... możesz mi to wyjaśnić? ......... No i mam problem znaczy z udowodnieniem i wyjaśnieniem test przechodzi max do 59 minut i 30 sek. potem wchodzi ten text Czekam na info co to może być Wszystkie testy mogę zrobić do 1h potem kazdy może pisać że to jakieś fake Dla tych co myślą że to przekręt wklejam a to co sie dzieje po przekroczeniu magicznego czasu Z boku widać zegar i widać że mineło tylko kilkanaście sek. Czywiście można sie upierać że to też coś kombinuje Przykro mi bardzo kilka razy robiłem test i zawsze tak sie pojawia niestety Tynio Pozdrawiam PS Max doszedłem do 3375 Mhz (z tego co pamiętam) na napięciu 1,6V przeszło około 1h i 45 minut i sie wywaliło jak dam napięcie około 1,58V test działa około 1h Temperatura ma już ponad 85C czyli już chłodzenie daje znać o sobie JAk narazie na napięciu 1,21V działa mi przy zegarze 2700Mhz I to mi styknie mało sie grzeje a ciszej zasilacz chodzi :D Edytowane 21 Kwietnia 2007 przez Tynio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Może ten twój magiczny zegarek po prawej stronie coś kombinuje probowałeś puścić test całkowicie bez niego ? Bo z tego co wyczytałem to albo wyłączałeś go w trakcie testu albo przeprowadzałeś testy wraz z nim. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mieciop Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2007 (edytowane) Tynio przed tobą było wielu "czarodziejów" więc to ty musisz udowodnic swoją niewinność bo jak sam musisz przyznasz screeny z komunikatem o zmienionym czasie i dacie podczas testu budzą wątpliwość. Mi przyszla jeszcze jedna myśl do głowy, @tynio czy przypadkiem nie masz włączonej synchronizacji czasu z internetu? Następny tab za czasem i np. co godzinę ci synchronizuje. Edit : albo zrób jak Mardok pisze tzn. wyrzyć ten twój cudowny zegar i wtedy zrób test jak będzie ok to może mnie przekonasz :-) Edytowane 21 Kwietnia 2007 przez mieciop Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelekmal Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Ja nie widzę powodu żeby mu nie wierzyć. Tu nie ma żadnych zawodów żeby starać się być jak najlepszym i podkładać "fejki". Po prostu chciał pokazać jak jego sztuka się kręci, a to, że ma jakiś błąd to pewnie czysty przypadek... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tynio Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2007 (edytowane) Ja nie widzę powodu żeby mu nie wierzyć. Tu nie ma żadnych zawodów żeby starać się być jak najlepszym i podkładać "fejki". Po prostu chciał pokazać jak jego sztuka się kręci, a to, że ma jakiś błąd to pewnie czysty przypadek... Dzięki za słowa otuchy :) oraz ze nie watpisz w te wyniki :) @mieciop Wiem i rozumiem Was że możecie nie wierzyć - macie prawo Mam swoje lata i nie bawie się w fake ale jestem bardzo uparty i zrobiłem tak - wyłączyłem zegar - odłaczyłem wtyczkę od karty sieciowej i tu mam wynik po 1h i 53 min wyłaczyłem i zrobiłem jeszcze Super PI 32M napięcie 1,6V (wiecej nie moge dać) temperatura dochodzi do 85-86C max Myśle że kilka hz by sie dało zrobić ale 3400Mhz powyżej 1h nie ma szans kończy sie chłodzenie "woda" by sie zdała. Teraz i tak po zmianie karty zalezy mi bardziej na niskim napieciu na procku chodzi na 2700 Mhz na 1,21V i jest OK To wklejam oraz Super PI Myśle że to styknie choć jestem w szoku że takie szopki były (info. ze zmianą daty lub czasu) Na koniec dodam że pekałem przy takiej temperaturze i napięciu o procka Tynio Pozdrawiam Edytowane 21 Kwietnia 2007 przez Tynio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Suanis Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Nie widze tu wyników którym nie można by nie wierzyć . Ja cały czas latam 8 x 400 1.45V ( srceeny są w temacie ) . Jestem bliski skończenia wody i wiąże z tym pewne nadzieje . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mieciop Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Dzięki za słowa otuchy :) oraz ze nie watpisz w te wyniki :) @mieciop Wiem i rozumiem Was że możecie nie wierzyć - macie prawo Mam swoje lata i nie bawie się w fake ale jestem bardzo uparty i zrobiłem tak - wyłączyłem zegar - odłaczyłem wtyczkę od karty sieciowej i tu mam wynik po 1h i 53 min wyłaczyłem i zrobiłem jeszcze Super PI 32M napięcie 1,6V (wiecej nie moge dać) temperatura dochodzi do 85-86C max Myśle że kilka hz by sie dało zrobić ale 3400Mhz powyżej 1h nie ma szans kończy sie chłodzenie "woda" by sie zdała. Teraz i tak po zmianie karty zalezy mi bardziej na niskim napieciu na procku chodzi na 2700 Mhz na 1,21V i jest OK To wklejam oraz Super PI Myśle że to styknie choć jestem w szoku że takie szopki były (info. ze zmianą daty lub czasu) Na koniec dodam że pekałem przy takiej temperaturze i napięciu o procka Tynio Pozdrawiam Tynio nie chciałem abys mnie źle zrozumial, nie chcę źle, mam nadzieję ze nie masz do mnie żalu, nie chciałem cie obrazić po prostu, już widziałem za dużo kantów. Sp32M jest dla mnie jakimś dowodem - OK. Mam nadzieję że przeze mnie nie sfajczysz procka bo 85 st C to duzo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tynio Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2007 (edytowane) Tynio nie chciałem abys mnie źle zrozumial, nie chcę źle, mam nadzieję ze nie masz do mnie żalu, nie chciałem cie obrazić po prostu, już widziałem za dużo kantów. Sp32M jest dla mnie jakimś dowodem - OK. Mam nadzieję że przeze mnie nie sfajczysz procka bo 85 st C to duzo Rozumiem Cię i nie mam zalu Fakt że to na forum to bardziej jako zabawe można traktować ,ale myśle że można sie czegoś nauczyć. Nawet nie zwróciłem uwagi że taki tekst może pokazywać , że coś jest przestawiane. U mnie nic nie było przestawiane ale faktycznie coś powodowało że wywalało taki tekst. 85 st C to nie mało fakt. Podstawa od radiatora była tak goraca że szok Wydajniejsze chłodzenie i było by mniej. Procek działa i ma sie dobrze był to test dla płyty , procka i zasilacza. To czy te 85 było to też zalezy , czy program dobrze "czyta" z czujnika. Wiem że procek sie trafił dobry i dobrze bo ja wolę mieć mniej Hz i mniejsze napiecie. Tynio Pozdrawiam Edytowane 21 Kwietnia 2007 przez Tynio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ramgis Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Witam serdecznie. Zainteresowanych pragnę poinformować, że E4300 można kupić w sklepie już za 425 zł :lol: Od paru dni zastanawiam się nad kupnem, ale teraz klamka zapadła :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Angel1122 Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2007 A jak to w końcu jest z tą rewizją nową, same padaki czy z 2.6 - 2.8 sie wyciągnie ? Bo mnie 2.6 zadowoli też :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2007 A jak to w końcu jest z tą rewizją nową, same padaki czy z 2.6 - 2.8 sie wyciągnie ? Bo mnie 2.6 zadowoli też :)2,6 właśnie to padaka i tyle raczej każdy wyciągnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Angel1122 Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Tylko czytałem gdzieś że trafiały się sztuki na których ciężko przez 2 Ghz się było przebić, więc już nie wiem :< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2007 (edytowane) Gdzie czytałeś, chętnie zobaczę te bzdury? Pewnie temu komuś podstawowej wiedzy brakło albo płyta nie teges. Edytowane 22 Kwietnia 2007 przez WDK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Angel1122 Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Nie mogę teraz tego znaleźć =p Czytałem nawet, że komuś nie chciał wstać komp po podkręceniu o 1 Mhz x_X Ale dobra mniejsza z tym, za 425zł biore bez gadania E4300 :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Nie mogę teraz tego znaleźć =p Czytałem nawet, że komuś nie chciał wstać komp po podkręceniu o 1 Mhz x_X Ale dobra mniejsza z tym, za 425zł biore bez gadania E4300 :P pewnie jakaś mobo asrocko podobna..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelekmal Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2007 po 425... a w warszawie w ckznaku 637 :/ w komputroniku jeszcze drożej ;( są w warszawie jeszcze jakieś "renomowane sklepy" z cenami a'la ~425zl? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Angel1122 Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2007 po 425... a w warszawie w ckznaku 637 :/ w komputroniku jeszcze drożej ;( są w warszawie jeszcze jakieś "renomowane sklepy" z cenami a'la ~425zl? A musisz kupować w Warszawie ? Nie możesz przez neta :| ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ramgis Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Ja już dziś złożyłem zamówienie na E4300 w agito i gratis dostanę zestaw słuchawkowy :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Biura w wawie maja zdaje sie Agito i E-market z netowych z dobrymi cenami. Chociaz w emarkecie to akurat obojetne bo od 500 zeta w gore dostawa gratis :D Reszta dobrych sklepow (i sporo gownianych) jest w Sobote na gieldzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mieciop Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Tylko czytałem gdzieś że trafiały się sztuki na których ciężko przez 2 Ghz się było przebić, więc już nie wiem :<2.0GHz nie mozna sie przebić ? gdzie ty takie bajki czytałes? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Angel1122 Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Ja już dziś złożyłem zamówienie na E4300 w agito i gratis dostanę zestaw słuchawkowy :-P Złóż raport z oc jak dojdzie proc :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ramgis Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Ja już dziś złożyłem zamówienie na E4300 w agito i gratis dostanę zestaw słuchawkowy :-P Złóż raport z oc jak dojdzie proc :-P Chcę go podkręcić do 2,4 - tyle mnie zadowoli i będę szczęśliwy jak wszystko będzie w porządku. Oczywiście odezwę się :wink: Mam nadzieję, że paczuszka zostanie dzisiaj wysłana. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tynio Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Złóż raport z oc jak dojdzie proc :-P Chcę go podkręcić do 2,4 - tyle mnie zadowoli i będę szczęśliwy jak wszystko będzie w porządku. Oczywiście odezwę się :wink: Mam nadzieję, że paczuszka zostanie dzisiaj wysłana. Na 2,4 nie powinno być problemu Ja też jak kupowałem procka to chciałem w okolicach 2,4 ale apetyt rośmie w miarę jedzenia i teraz to 2,7 to jest takie OK Trafił sie lepszy i bez problemu mi chodzi na 3,0 na napięciu około 1,30-1,34V jednak jak narazie gry chodzą na 2,7 wiec tak pozostaje. Moja mała rada (jak chyba większości) lepiej kupować procki osobiści i wybierać te z roku 2006 Z opini ludzi wynika że są lepsze do kręcenia mój jest z 36 tygodnia 2006 Czekamy na opinie ludzi którzy kupili procki z roku 2007 :) Tynio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
n30 Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Ja mam - luty 2007. Na Asrocku chodzi bez problemu na 2700 MHz, oczywiście na def. v-core :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Angel1122 Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Ja mam - luty 2007. Na Asrocku chodzi bez problemu na 2700 MHz, oczywiście na def. v-core :D Ale kupiony w lutym czy wyprodukowany :D ? A i co to znaczy def. v-core :unsure: ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
n30 Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Wyprodukowany luty 2007. Def. v-core: bez podnoszenia napięcia na rdzeniu ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Default = domyslne :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tynio Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2007 (edytowane) A i co to znaczy def. v-core :unsure: ? znaczy ustawienia jakie zaleca producent u mnie jest to 1,25-1,35V więc myśle że kolega powinien sie określić jakie ma napiecie ustawione u mniejest na sztywno 1,21V przy 2700Mhz Jak ustawi się na auto to często płyta sama podbija napiecia na max jakie może dać czyli coś około 1,35V (dla danego procka) Tynio Pozdawiam Edytowane 24 Kwietnia 2007 przez Tynio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...