lukaspl21 Opublikowano 1 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2007 3,7? Boję się dawać mu więcej papu na tym leciwym zalmanie :< jak nei masz jakiś ekstremalnych temperatur to spróbuj , choć sprawdz ile wstanie choć juz 3,7 ghz to rewlelka wynik i to przy 1,5V czyli 3,8 a może wiecej realne to sie nazywa dobrze trafić POZDRO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michael86 Opublikowano 1 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2007 Mój egzemplarz taki sobie ...poszedł 9x333 na 1,35v, ale jeszcze nie całkiem stabilne... o ile mogę bezpiecznie zwiększyc napięcie na MCH bo standardowo jest 1.5, jak podnoszę do 1,54 to proc jest stabilny, tylko nie wiem jakich wartosci nie przekraczac... aaa i jeszcze jedno strasznie ciężko mi było zamontowac chłodzenie! mam "Thermaltake Mini typhoon" i zamontowanie go to był koszmar, męczyłem się z 2 godziny... gdy zapiąłem 2 bolce do konca to pozostałe 2 już tak do konca nie chcą wejsc, są zapięte duzo lżej..czy to normalne??(chyba nie) ... a temperatury tez nie rewelacyjne...w stresie Core temp pokazuje 57 stopni kazdy rdzen a uGuru pokazuje od 61-65... to chyba troche za wysokie tempy?? jak sądzicie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slimeck Opublikowano 1 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2007 (edytowane) w temperaturach ci nie powiem czy tak byc powinno, ale wszystkie bolce powinny byc wpasowane tak samo mocno, wiec lepiej zdejmij i zaloz ponownie. jesli dwa sa lzej , to znaczy ze radiator nie przylega rownomiernie do procka, a to niedopuszczalne. ja się takze mordowalem tak jak ty z zalozeniem radiatora, bo moj byl spory i zaslanial z gory idealnie wszystkie kołki, ale w koncu sie nauczylem robic to za krotyms razem. Edytowane 1 Maja 2007 przez slimeck Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michael86 Opublikowano 1 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2007 ja nie mogłem za chiny tego założyc...prędzej uszkodzę płytę główną lub coś złamę.... nie wiem kurcze moze jeszcze raz spróbuje...a ktos cos wie o tempach jakie powinny byc ..?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 1 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2007 IMHO nie powinno skoczyc powyzej 55*C bo Twoje obecne temp przewyzszaja mojego boxa w duecie z ceramique. No i srednio wentylowanej budzie :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michael86 Opublikowano 1 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2007 core temp i speed fan pokazują 57 stopni a uGuru 61-65 i komu wierzyc?? chyba muszę jeszcze raz zamontowac ten cooler,,,:/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slimeck Opublikowano 1 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2007 (edytowane) uzyj malego srubokręta zeby obracać kołki w celu odkręcenia ich, pod kątem 45 stopni do płaszczyzny płyty probuj obracac kołkami tym srubokrętem, uzywając do tego celu szczelin które kołki mają u góry. i wypracuj metode zeby je wcisnąc na maksa zeby trzymały, ale OSTROŻNIE! prbuj do skutku, ale na maksa z wyczuciem. oglądaj z kazdej strony czy kołeczki wpasoway sie idelanie w otworki płyty głownej, wtedy dopiero wciskaj. wiem jaki to problem z krowiasatym radiatorem, serio, sam sie powkurzalem nie raz i to naprawde solidnie, ale się udało w 100 %! :) zakladanie/zdejmowanie boxwowego coolerka przy dowolnym większym to zwykła fraszka... przy tych skutecznieszych to rzeźnia ( jak dla mnie ). aha, i zmien w opisie te "2x3000" :)))) to nie jest DDR zeby mnozyć megaherce, wystarczy ze napisane jest "core2duo", a ty jakąs multi-rdzeniową "silnię" wyprodukowałeś i nas straszysz tutuaj i w kompleksy wpędzasz ;-). pamiętaj - komputery klasy "5600 mhz" były ( i są ) do nabycia TYLKO w MediaMArkcie - "tylko dla idiotów ®™"! ;-) he he he. Edytowane 1 Maja 2007 przez slimeck Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Suanis Opublikowano 1 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2007 (edytowane) Mój egzemplarz taki sobie ...poszedł 9x333 na 1,35v, ale jeszcze nie całkiem stabilne... Spokojnie 1.7 możesz walnąć . Przy 1.9 to już można się cykać ale jak dotąd to w swojej karierze nie załatwiłem żadnego proca na elektroprzebiciach , nawet bartona który latał przez dwa lata na 2.2v w 8rda3i :wink: Oczywiście 1.7 max . Ja none stop 1.45 i lata. :) Edytowane 1 Maja 2007 przez Suanis Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 2 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2007 Suanis 1.7v moze juz byc zbedne. I rozmawiamy oczywiscie o prawidlowo przymocowanym wydajnym chlodzeniu bo na razie widze bardzo drogi box :lol: Pierwsze spotkanie z mocowaniem LGA775 :arrow: Rzuty miesem na odleglosc przez ~40min :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cro Opublikowano 2 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2007 Kurde już się cieszyłem: 8x400 default vcore Torture Test ran 1 hours, 24 minutes 55 seconds - 1 errors, 0 warnings. Execution halted. :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 2 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2007 (edytowane) kurde doszła do mnie p5b(nówka bez gwarki za 250 to chyba uczcwia cena B) ) a w proline sie e4300 skończyły i będa dopiero po 7-mym :-| No nic poczekam sobie na cepka :? Edytowane 2 Maja 2007 przez 99tomcat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 2 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2007 To daj znac kiedy zacznie sie Q7xxx ceposlaw i jak bryka na 1.16v@box ;][;;][;;][; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 2 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2007 eh nie wiem czy trafie na wypust tegoroczny ..do tego boxa to ja na oczy nie chce ogladać <_< Pewnie do razu na wc poleci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 2 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2007 Hmm moze juz bedzie tegoroczny. Moje 51 tydzien byl pakowany w pierwszym tygodniu lutego... Badz twardy i walcz z boxem na 2.8GHz @ 1.16v :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Suanis Opublikowano 2 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2007 Mój był pakowany 1 marca kupiony też w marcu ( chyba 16 w PCP ) za jedyne 580 zł :wink: . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Soker Opublikowano 3 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2007 Brał ktoś E4300 z apollo w ostatnim czasie? Co się trafiło? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naxt Opublikowano 3 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2007 Brał ktoś E4300 z apollo w ostatnim czasie? Co się trafiło?ja brałem Q650 jeszcze nie robiłem OC :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scroll Opublikowano 3 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2007 FPO#: Q641A329 Mobo: Asus P5B - Rev 1.xx, Rev. C2, BIOS 0806 Ma ktoś może takiego? 3 GHz - nie ma szans... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 3 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2007 (edytowane) To i jak podam swoje doświadczenia z E4300. Q644A507 zakupiony w Agito. 2,9 Gh 1,325V 3,2 Ghz 1,525V. Na codzień ustawiłem sobie 2,85Ghz 1,325V pozostawiając C1E I EIST na włączone i mi wystarcza- chlodno i wydajnie. Jedynie coś nie mogę wysokiego FSB ustawić, mobo AB9 i na mnożniku 8 znosi 385, a na 7 tylko 375 i tego nie rozumiem. Edytowane 3 Maja 2007 przez WDK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaspl21 Opublikowano 3 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2007 FPO#: Q641A329 Mobo: Asus P5B - Rev 1.xx, Rev. C2, BIOS 0806 Ma ktoś może takiego? 3 GHz - nie ma szans... ja mam 41 tydzień na dev idzie ok 2925mhz na 1,425 chyba ok 3200mhz wiecej nie sprawdzałem bo mam stare pamieci 533mhz ale bedzie zmiana to zoabczymy ale myśle ze wiecej jak z 3,4ghz nie pójdzie :mur: ale twoja sztuka może być lepsza POZDRO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naxt Opublikowano 3 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2007 ja mam 41 tydzień na dev idzie ok 2925mhz na 1,425 chyba ok 3200mhz wiecej nie sprawdzałem bo mam stare pamieci 533mhz ale bedzie zmiana to zoabczymy ale myśle ze wiecej jak z 3,4ghz nie pójdzie :mur: ale twoja sztuka może być lepsza POZDRO masz dobrą sztuke a bijesz glową o mur :) :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaspl21 Opublikowano 3 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2007 masz dobrą sztuke a bijesz glową o mur :) :rolleyes:no tragedii faktycznie nie ma :rolleyes: ale chciało by sie wiadomo wiecej :wink: choć jeszcze nie wiem ile pójdzie na maksa przy 1,6V jak przetestujesz swojego to sie pochwal :D ile twój łobuz pociągnie POZDRO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scroll Opublikowano 3 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2007 ja mam 41 tydzień na dev idzie ok 2925mhz na 1,425 chyba ok 3200mhz wiecej nie sprawdzałem bo mam stare pamieci 533mhz ale bedzie zmiana to zoabczymy ale myśle ze wiecej jak z 3,4ghz nie pójdzie :mur: ale twoja sztuka może być lepsza POZDRO Komp przy takim ustawieniu: SuperPI 8M przeszedł, CineBench zwis po 5 sek. Niestabilny wogóle. A przy takim: Stabilny jak skała. :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaspl21 Opublikowano 3 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2007 (edytowane) czyli średnio :cry: a jakie masz pamięci spróbuj na 1;1 dzielniku POZDRO aha następnym razem daj mniejsze te screeny :wink: Edytowane 3 Maja 2007 przez lukaspl21 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naxt Opublikowano 3 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2007 no tragedii faktycznie nie ma :rolleyes: ale chciało by sie wiadomo wiecej :wink: choć jeszcze nie wiem ile pójdzie na maksa przy 1,6V jak przetestujesz swojego to sie pochwal :D ile twój łobuz pociągnie POZDRO oj zdam relacje,tylko musze reszte kompa zakupic,bo narazie mam tylko nowego proca i pamięci :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scroll Opublikowano 3 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2007 a jakie masz pamięci spróbuj na 1;1 dzielniku aha następnym razem daj mniejsze te screeny :wink: Patriot LLK 800 MHz CL4 2x1GB. Mniejsze screeny jak się ładują po kliknięciu miniaturki tak? :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaspl21 Opublikowano 3 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2007 Patriot LLK 800 MHz CL4 2x1GB. Mniejsze screeny jak się ładują po kliknięciu miniaturki tak? :wink:no tylko zminiejsz rozdzielczość bo teraz trzeba sie bawić suwakami :rolleyes: a próbowałeś na 1:1 , czasem to pomaga albo 2:3 , można pokombinowac :wink: POZDRO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scroll Opublikowano 3 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2007 A czy BIOS może mieć w tym swój udział? Bo np. na 939 DFI LanParty UT nF3 ULTRA-D po zmianie BIOS'u mój Venice zaczął się ładnie kręcić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 4 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2007 A czy BIOS może mieć w tym swój udział? Bo np. na 939 DFI LanParty UT nF3 ULTRA-D po zmianie BIOS'u mój Venice zaczął się ładnie kręcić. Na DFI zmiana biosu raczej nie sprawiała że się lepiej proc kręcił tylko iż ram sprawiał mniej problemów a to pozwalało na łatwiejsze wyciągnięcie max MHz z CPU. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cro Opublikowano 4 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2007 Ale już na NF7 merlinowe biosy dawały trochę ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...