themOn Opublikowano 22 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2007 ' date='22 sty 2007, 07:59' post='2478599'] I te 4GHz też na Box'sie? :P Czy w końcu wyjąłeś maszynę Mr. Freez'a? 4.2GHz szybsze niż 4.3? Dlaczego? na górze pamięci idą 529mhz, na dole 565mhz, pewnie dlatego ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Geekos Opublikowano 22 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2007 (edytowane) Koniec zabawy na dzisiaj, mobo sie skonczylo :/ :blink: ryba podaj specyfikację tego potwora mobo,ram itp 8O 8O Edytowane 22 Stycznia 2007 przez Geekos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PCHaCkiN Opublikowano 22 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2007 Właśnie @ryba zapodaj konfiga :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 22 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2007 @ryba no wreszcie jakiś ładny wyniczek, jakie napiecie i chłodzenie?? :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PCHaCkiN Opublikowano 22 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2007 wynik jest naprawde dobry, tylko czy chlodzony boxiskiem ?:D :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 22 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2007 rybcia jakim żeś Ty go woltażem potraktował? :o Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 22 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2007 (edytowane) W rankingu Hwbot CPU-Z jest komentarz, na jakim chłodzeniu zrobił 4,3 Ghz- kaskada. I tak jest duży rozrzut jakościowy E4300. Narobi się selektów i odpadów. Edytowane 22 Stycznia 2007 przez WDK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 22 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2007 rybcia jakim żeś Ty go woltażem potraktował? :o 1.8 z biosu .... :lol: aha oficjalnie jest to WR :] szkoda tylko ze mobo mi sie skonczylo na ~470 w miare stabilnie, powyzej to byla loteria. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PCHaCkiN Opublikowano 22 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2007 Aż żal dupe ściska jak ja widze wyniki ryby.... ;) też tak chcee!!!! ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 22 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2007 Aż żal dupe ściska jak ja widze wyniki ryby.... ;) też tak chcee!!!! ;) Kup kaskade, troche sprzetu i umiejetnosci i takie wyniki leca :] gdyby nie ten powalony strap na 680i to wynik w spi bylby jeszcze lepsze :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 22 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2007 do spi to załatw sobie 965 np commando i masz lepszy wr :wink: nv są ok ale do spi to sie to średnio nadaje... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PCHaCkiN Opublikowano 22 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2007 (edytowane) Kaskada...sprzet... pozyczysz kaski :P ?? Umiejetności posiadam nie martw się ;) tak naprawde to jest mi jedynie potrzebna dobra plyta główna bo procki mam prawie za darmo.... Edytowane 22 Stycznia 2007 przez PCHaCkiN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 22 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2007 Umiejetności posiadam nie martw się ;)Cos strasznie pewien siebie jestes :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PCHaCkiN Opublikowano 22 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2007 (edytowane) ekchm nie ważne, wg mnie jakieś posiadam :P ;) nie wiem czy az takie duze jak ty ent ;) ale mam ;) ;) Edytowane 22 Stycznia 2007 przez PCHaCkiN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 22 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2007 do spi to załatw sobie 965 np commando i masz lepszy wr :wink: nv są ok ale do spi to sie to średnio nadaje... zobacz na moje czasy na boxie.... tu chodzi o strapa, bede mial jeszcze 2 inne plyty, zobacze jak one beda latac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PC_Speaker Opublikowano 22 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2007 hmmm podejrzewam.... niemale pewien jestem, że ryba zrobił na niej mody by zrobić taki wynik ... tylko mnie zastanawia jak bardzo płynny jest na niej vcore bez modów ... ma ktoś może takie porównanie ?? ryba robiłeś jej może pomiar, o ile robiłes mody w ogóle bo teraz to już nie wiem co o Tobie sądzić .... już samo to, że na AC kręciłeś to jest extreme dla Twojego przypadku :D :D :D <impressive.wav> Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 22 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2007 Koniec zabawy na dzisiaj, mobo sie skonczylo :/ MHz vs wydajnosc [im g]http://rybamcz.boo.pl/zdjecia/bench/e4300/4365%205%2038%20non%20waza%2016m.PNG[/img] vs [im g]http://rybamcz.boo.pl/zdjecia/bench/e4300/4242%205%2032%20waza%2016m.PNG[/img] mhz vs wydajnosc.... alenie za bardzo rozumiem, pokazujesz wyniki na: ronym takcie memek, roznym takcie proca, jeszcze w dodatku jeden wynik robiony z wazą, a drugi bez.... co to za porownanie, jajca se robisz? ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 22 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2007 mhz vs wydajnosc.... alenie za bardzo rozumiem, pokazujesz wyniki na: ronym takcie memek, roznym takcie proca, jeszcze w dodatku jeden wynik robiony z wazą, a drugi bez.... co to za porownanie, jajca se robisz? ;) Jak podnioslem takty procka to juz ram sie krzaczyl i musialem obnizyc go... a z waza nie moglem powtorzyc tego bo sie wysypal :P Rzucilem tak dla porownania ile ten procek wytrzymal, ogranicza mnie mobo (fsb i takty memek) Nie, plyta nie ma zadnych modow. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PC_Speaker Opublikowano 22 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2007 Total extreme :D ryba na ac bez modów ... do czego to doszło :D Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 22 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2007 (edytowane) Jak podnioslem takty procka to juz ram sie krzaczyl i musialem obnizyc go... a z waza nie moglem powtorzyc tego bo sie wysypal :P Rzucilem tak dla porownania ile ten procek wytrzymal, ogranicza mnie mobo (fsb i takty memek) to co to za porownanie mhz [; Total extreme :D ryba na ac bez modów ... do czego to doszło :D Pozdrawiam. ta, na ac, takie marne mhz to mylse ze wogole bez chlodzenia :lol: Edytowane 22 Stycznia 2007 przez kszonek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 22 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2007 to co to za porownanie mhz [; ta, na ac, takie marne mhz to mylse ze wogole bez chlodzenia :lol: 3.7 na AC :] soryy... na boxie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 22 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2007 http://rybamcz.boo.pl/zdjecia/bench/e4300/...0waza%2016m.PNG to nie jest ac ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 22 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2007 http://rybamcz.boo.pl/zdjecia/bench/e4300/...0waza%2016m.PNG to nie jest ac ;) no nie jest, dzisiaj spr masz na AC -> Aerocool Dominator Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 23 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2007 Proc na stale siedzi w kompiku dla znajomego ;) ABIT IB9 itp ;] Sztuka w ciemno brana B-)Coś wiesz, jak mu się ten IB9 sprawuje? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 23 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2007 Coś wiesz, jak mu się ten IB9 sprawuje?Nie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbooy Opublikowano 24 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2007 Witam @ll Czy może ktoś z Was testował e4300 na Biostarze tforce 965pt pod względem o/c?? Jeśli tak, to poproszę o jakieś wypowiedzi na ten temat Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fulgor Opublikowano 24 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2007 (edytowane) Ogólnie rzecz biorąc jeśli ktoś poprawił swoje wyniki w podkręcaniu E4300 to chętnie pooglądam screeny z CPU-Z :D P.S. Jak tam z izolowaniem pinów na procesorze? Czy znajdzie ktoś w sobie tyle odwagi, aby zaizolować 3 piny na E4300, odpalić z takim procem swojego mobaska i podkręcić go? B-) Czy znajdzie się taki śmiałek, który zapewni sobie i Polsce zaszczytne miejce w historii overclockingu? B-) Być może w zasięgu ręki mamy fantastyczny mod procesora, który zaowocuje bajecznymi taktami, ale czy ktoś odważy się sięgnąć po laury odwagi, by ten pomysł wypróbować? Edytowane 24 Stycznia 2007 przez Fulgor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 24 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2007 najlepiej jak to bedziesz ty . zgarnij te swoje laury i zaszczytne miejsce w hhistorii oc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Milek29a Opublikowano 24 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2007 Czym najlepiej zaizolować te piny? Tak, żeby 'nóżki' tego nie zdrapały przy dociskaniu proca. Przy dobrych wiatrach do weekendu przyjdzie mi P5B Deluxe i tak czy tak będę przekładał procka. Jakie jest ryzyko? Raczej się nie spali procuś od tego (w końcu to nie łączenie pinów). Jak rozumiem, powinno mi wówczas na płycie po resecie biosu samoczynnie odpalić jako Core 2 Duo UNKNOWN 9x266? Zgadza się? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Che Opublikowano 24 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2007 Milek 29a - owszem cos stac sie moze... to nie jest takie oczywiste ze odpali :) moze czasem szlag trafic plyte albo cokolwiek - a przy dobrej warstwie izolacji powyginac piny w podstawce i zrobisz zware ?! :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...