Milek29a Opublikowano 27 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2007 Co jak co, ale na FSB 200 to chyba go nikt tutaj nie puszcza ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 27 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2007 Pewnie, że działa. W BIOSie dajesz memki na Auto i same ustawiają się 1:1 ;)Czyli na auto mamy fsb 200, mem 266, ale fsb 333, mem również 333? Co jak co, ale na FSB 200 to chyba go nikt tutaj nie puszcza ;)Oczywiście :) , patrz wyżej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rav85 Opublikowano 27 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2007 no i chyba sie skonczyl proc przy 3200 i v core troche 1.6 w sp2004 wywala error, moze to wina pamieci?? chociaz chodza na 533mhz :/ narazie czekam na jakies 800 czy poprostu kiepska sztuka proca mi sie trafila??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pixelik Opublikowano 27 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2007 (edytowane) witam!:) czy ktos z was kto ma e4300 moze np wrzucic ustawienie 9x370 i pamieci 2:3 ?? i pokazac jak to wyglada w spi 16M?? albo przynajmniej podobnie?! i czy na asusie p5b bedzie szedl ten 4300 bez problemu?? dzieki za odp.. pozdrawiam!:) Edytowane 27 Stycznia 2007 przez Pixelik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deonet Opublikowano 28 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2007 Czyli na auto mamy fsb 200, mem 266, ale fsb 333, mem również 333? Oczywiście :) , patrz wyżej. Nie. Ustawiajac DRAM na auto pamięci pracuja 1:1. Jeśli FSB=200 to DRAM tez jest 200. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 28 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2007 Nie. Ustawiajac DRAM na auto pamięci pracuja 1:1. Jeśli FSB=200 to DRAM tez jest 200.Ok, rozumiem. Co niektórzy walczą z fsb wall. Nie braliście pod uwagę, że niektóre płyty najpierw podbijają fsb, a później obniżają mnożnik? Tak ma P5W64 ponoć, to inne tez tak mogą mieć. Powiedzmy że procek jest ustawiony 400x7 i nie wstaje. Nie wstaje, bo przez pewien czas pracuje na 400x9, nie wytrzymuje tego i już jest za późno na obniżenie mnożnika. Jeszcze raz powtórzę, że to tylko w temacie o P5W64 czytałem o czymś takim. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Milek29a Opublikowano 28 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2007 (edytowane) @Pixelik: Na P5B Vanilla chodzi bez najmniejszych problemów. Nawet na najstarszym biosie wstaje (co prawda jako jednojajowiec, ale chodzi i można nowszy bios zapodać). Sądzę, że w nowszych wersjach P5B (bo nie uściśliłeś, o którą wersję pytasz) tym bardziej nie będzie problemów. Ogólnie 965 nie powinien się gryźć z E4300. @WDK: Ciekawe to, o czym piszesz... Ja mam teraz P5B Vanilla, a od poniedziałku jej wersję deluxe. Będę walczył z tym, ale jeżeli 965 ma też taki problem, to jedyna nadzieja w asusie i jakimś dopracowanym biosie. Przy czym i tak sądzę, że większość sztuk powinno wstawać na 9x400 i chodzić stabilnie. Tyle że teraz się to udaje na Commando i Strikerach tylko :( Może na dniach wyjdą uaktualnione biosy do innych płyt i zaczną one pracować normalnie z Allendale... Edytowane 28 Stycznia 2007 przez Milek29a Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pixelik Opublikowano 28 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2007 (edytowane) p5b jedna z pierwszych wersji;) jak na vanilla chodzi to tu tez pewnie:) a czy ktos odpalal tak jak pisalem?? 9x370 i pamieci 2:3 ?? i jak by wygladala wydajnosc np w spi 16M ? Edytowane 28 Stycznia 2007 przez Pixelik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Milek29a Opublikowano 28 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2007 Skoro teraz Chodzi Ci E6300, to czemu E4300 miałby nie iść? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość popow Opublikowano 28 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2007 (edytowane) znalazlem tescik e4400 2ghz z mnoznikiem 10 moze byc cielawoe premiera zapewnie niebawem http://www.boot.lv/index.php?pg=202&news_id=2664 premiera q2 2007 czyli co w kwietniu moze sie pojawi Edytowane 28 Stycznia 2007 przez popow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pewin Opublikowano 28 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2007 (edytowane) Witam. Proc (a może to ja) się trochę "odblokował"- ustawiłem fsb od razu na 350 i wstał przy relatywnie niskim napięciu 1,35v(A małymi kroczkami na 310 fsb nie chciał nawet mrugnąć ). Prime zapuściłem tylko na chwilę nawet screna nie zrobiłem . Pomyślałem jak tak to jazda i podałem mu 375 i chula (niestety napięcie skacze strasznie więc musi mieć zapas-1,62v), na 400 już nie dał rady... Max na razie to 381 czyli procek 3431Mhz. Bedą screny jak prime pochodzi z 1h albo dłużej.Pozdrawiam wszystkich. Edit Przed snem tylko tyle zdążyłem Edytowane 29 Stycznia 2007 przez Pewin Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pixelik Opublikowano 28 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2007 no dobrze wiec bedzie chodzil ale chodzi mi teraz o wydajnosc:) czy przez to ze ma magistrale nizsza a taktowanie takie samo 3300mhz np czy bedzie wolniejszy? nie tylko w spi ale w 3dmarkach itd??!! to chcialem sie dowiedziec:) pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fulgor Opublikowano 29 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2007 Milek29a - jak tam twoje boje z E4300? :D Czekamy na sensację i kciuki za ciebie mocno trzymamy! :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Milek29a Opublikowano 30 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2007 Czeka na lakier przewodzący prąd i P5B Deluxe... :) Nigdzie na miejscu takiego lakieru nie mogę dostać :/ A jak już zamontuję infinity (a montuję na śruby i backplate) i zapodam CLP, to nie będę się nóżkami bawił :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal-zal Opublikowano 30 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2007 narazie proc lata na 3.42GHZ napięcie coś 1.45-1.5V musiałbym dokładnie sprawdzić więcej nie kręciłem na kolesia zestawie bo ma chiefteca 360wat dual fan i jest gorący trochę przeciążyłem pewnie go jak dojdzie Fortron BSII pokatuje dalej a chłodzenie to PrisonV2 pro+BIX2(2 wentyle)+Atman305@inline Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 30 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2007 Czeka na lakier przewodzący prąd i P5B Deluxe... :) Nigdzie na miejscu takiego lakieru nie mogę dostać :/ A jak już zamontuję infinity (a montuję na śruby i backplate) i zapodam CLP, to nie będę się nóżkami bawił :( nie ma u ciebie sklepów motoryzacyjnych? taim lakierm sie np reperuje ogrzzewanie szyb... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Milek29a Opublikowano 30 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2007 O motoryzacyjnym nie pomyślałem :D Przejdę się w drodze na pocztę po P5B Dlx, bo mam 50m do motoryzacyjnego... :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rav85 Opublikowano 30 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2007 heh ja narazie siedze na napieciu 1.35 i zastanawiam sie czy mozna dac wiecej bo przy 3400 wysypuje sie 1 rdzen w sp2004 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jimmy007 Opublikowano 31 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2007 (edytowane) Spokojnie możesz dać ponad 1.4V. Milek29a zamiast kleju do ogrzewania szyby,polecam lakier przewodzący prąd np.ELECTON 40AC.Jest żadszy niż klej. Edytowane 31 Stycznia 2007 przez Jimmy007 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wampir Opublikowano 1 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2007 Rzucilem okiem conieco na watek i widze ze jak wcesniej byly problemy to teraz juz procki przekraczaja fsb 350Mhz. A moze to zalezy od konkretnego mobo/chipsetu ?? Czlowiek wyskoczyl na chwile z obiegu i traagedia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Milek29a Opublikowano 1 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2007 Mój procek się ewidentnie skończył. Na FSB 366 wstaje, ale sypie się na orthosie. Wszystkie napięcia powyżej zdrowego rozsądku :D Bo zrobieniu ClockGen'em FSB 375 jest instant-zwis (nawet bez BSOD i restartu). :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość energopol Opublikowano 2 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2007 Mój procek się ewidentnie skończył. Na FSB 366 wstaje, ale sypie się na orthosie. Wszystkie napięcia powyżej zdrowego rozsądku :D Bo zrobieniu ClockGen'em FSB 375 jest instant-zwis (nawet bez BSOD i restartu). :( a kiedy kupiles ( i za ile) te 3ghz z 1.8 to i tak niezly wynik jak na 2 jajka taki procek i tak jedzie po kazdym procku amd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Milek29a Opublikowano 2 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2007 W siriusie zaraz na początku stycznie kupowałem. Procek z pierwszej partii dostępnej w handlu. Dałem śliczne 679zł :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kas Opublikowano 2 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2007 Rzucilem okiem conieco na watek i widze ze jak wcesniej byly problemy to teraz juz procki przekraczaja fsb 350Mhz. A moze to zalezy od konkretnego mobo/chipsetu ??A przekraczaja i wiecej B-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość energopol Opublikowano 2 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2007 W siriusie zaraz na początku stycznie kupowałem. Procek z pierwszej partii dostępnej w handlu. Dałem śliczne 679zł :Ddrogo ale cwaniaczkow windujacych sztucznie cene jest duzio teraz sa po 620 i chwala za to A przekraczaja i wiecej B-) uu dobra sztuka 100% oc to sie nazywa proc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 2 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2007 Kas jakie napiecie i chłodzenie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shymeq Opublikowano 2 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2007 drogo ale cwaniaczkow windujacych sztucznie cene jest duzio teraz sa po 620 i chwala za to uu dobra sztuka 100% oc to sie nazywa proc ja kupowałem niedawno proca za 625 w Proline we Wrocku :) Pamięci mnie blokuj przy większym OC :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kas Opublikowano 2 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2007 (edytowane) Kas jakie napiecie i chłodzenie ?1,5V Scythe Infinity + Fander. Tutaj mozna przeczytac wiecej o nim. Edytowane 2 Lutego 2007 przez Kas Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulusman Opublikowano 2 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2007 Czy ktos ma mozliwosc porownania E6300 do E4300 przy takich samych taktach ? Bo wiadomo ze pomiedzy tymi modelami bedzie zasadnicza walka... Chodzi o OC 3GHz lub nieco wiecej - cos co sredni user jest w stanie osiagnac... jakby sie dalo - z gory dziekuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość popow Opublikowano 2 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2007 Intel slashes price on Apr 22 http://www.hkepc.com/bbs/itnews.php?tid=73...0&endtime=0 obnizki 22 kwietnia 2007 nic tylko czekac ceny zleca na zbity pysk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...