Blackwhite Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Ta firma wszedzie wali jakies wartosci OC z kosmosu popatrzcie sobie na ich aukcje kart graficznych itp. http://allegro.pl/item178237701_gainward_7..._1_2_ultra.html http://allegro.pl/item178448935_galaxy_790...olermaster.html http://allegro.pl/item179659908_agp_palit_...ic_ed_box_.html i tak dalej ;) Ja kupowałem od nich nie raz i jeszcze ani razu siuę nie zawiodłem. Fakt, że pierwszy link trochę odbiega od prawdy, bo nie można zrobić z GS'a - GTX'a, ale skoro piszą , że karty tak się kręcą to jest to pewnie prawda. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpachla2 Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2007 (edytowane) co do wyboru procka to możesz zerknać na: http://www.hardforum.com/showthread.php?t=1138241 z tego co tam widać to najlepszy przyrost (na dole pod tabelkami "Avg. Gain) predkosci maja e4300 potem e6300. Tam masz tez rok i tydzień produkcij. Ponoć niema to większego związku ale... nie kupuj z 2007 roku :) aha. np week q 640 oznacza: pierwsza cyfra rok produkcji, druga tydzień czyli rok 2006, 40 tydzień. Edytowane 3 Kwietnia 2007 przez szpachla2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2007 aha. np week q 640 oznacza: pierwsza cyfra rok produkcji, druga tydzień czyli rok 2006, 40 tydzień. Brawo :| O tym chyba jest mowione co nascie postow jak czytac oznaczenia :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpachla2 Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2007 no i co z tego... tak przynajmniej jest pod ręką, nie trzeba szukać w kilkunastu postach wcześniej :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaspl21 Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2007 mój E4300 z 41 tygodnia na Abicie Ab9 bez zmiany napięcia idzie ok 2925mhz może troche więcej ale do 3ghz już musiałem dać 1,350V , więcej narazie nie bawiłeś sie bo mam stare pamieci 533mhz i nie chce ich katować , jak zakupi sie jakieś lepsze to potem sie zobaczy ile pójdzie łobuz :D POZDRO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Napiecie to 1.45 Proc odpala na 1.4 V ale go na 1.4 nie sprawdzałem dziś w nocy będę zchodził z napięciem . Na wodzie z doświadczenia wiem że potrzeba niższych napięć mój stary xp na wodzie potrzebował napięcia 2.05 V a żeby osiągnąć to samo na AC trzeba było już 2.20 V czyli na wodzie miałem jeszcze 0.15 V do popisów . Procek działał tak trzy lata i działa do dziś , więc osobiście co do elektroprzebić to mam mieszane uczucia , myśle że C2duo spokojnie może latać 1.75 V na codzień ale jeszcze sprawdzem > Full stable chodzi 1.4 v 9 x 350 przy 1.4 ~ 1.38 przy 1.45 9 x 380 to wiem i już to pokazałem . Tutaj 3dmark 03 w opcji 8 x 400 4 GHZ JUŻ JEST NA POWIETRZU ! Tutaj . Sobie poczytajcie jeszcze To i To . Widać teraz 4ghz to już normalka będzie . Walczymy o 5 ghz :) ehh 4GHz 1M w pi a stabilne 4GHz to jakieś 400MHz różnicy :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Suanis Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Stabilne to oczywiście 12h Prime :) Albo 24H :) . Tylko nie wiem za bardzo o co Ci chodzi bo mają 4ghz ale czyżby niestabilne :?: źle zrozumiałem z angola :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2007 (edytowane) Stabilne to oczywiście 12h Prime :) Albo 24H :) . Tylko nie wiem za bardzo o co Ci chodzi bo mają 4ghz ale czyżby niestabilne :?: źle zrozumiałem z angola :?: Te 4GHz na powietrzu to baaardzo niestabilne :D Stabilne 4GHz na C2D to wielka rzadkość (pomijam subzero) Na WC zrobić Orthosa powyżej 3,6GHz to już coś (kilka h) Mod na strapa 1333 też lipa (wydajność kiepawa) Edytowane 4 Kwietnia 2007 przez yotomeczek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Suanis Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2007 O czyżbyś robił strapa ? Kurde ze strapem wiązałem wielkie nadzieje ..... :blink: Mój odpalił na 9 x 400 ale problemos amigos grzał się tak że kosmos . Nawet 3d marka nie przechodzi co dopiero ORTHOSA . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chase1 Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2007 (edytowane) etam orthos - wlaczcie sobie jakies p2p + bionic na dluzszy czas wlasnie mialem zapytac czy ktos juz probowal moda na 333... czy to cos daje? Edytowane 5 Kwietnia 2007 przez chase1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Star Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2007 ogolnie t ojaki wplyw ma tydzien/rok na krecenie proca ? im mniejszy czy wiekszy tydzien tym lepiej czy gorzej ?czy jak to jest :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szuwar Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2007 taki że niektóre tygodnie podkręcają się lepiej a niektóre gorzej. Nie ma żadnej reguły Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2007 O czyżbyś robił strapa ? Kurde ze strapem wiązałem wielkie nadzieje ..... :blink: Mój odpalił na 9 x 400 ale problemos amigos grzał się tak że kosmos . Nawet 3d marka nie przechodzi co dopiero ORTHOSA . nie - od czasów bad axe nie lubię strapa 1333 (tam mogłem sobie zmieniać w biosie) Strap 1333 jest wolniejszy o ok 5% (na takich samych nastawach CPU) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Star Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2007 (edytowane) mam jedno pytanie odnosnie C2D moj zestaw: -E4300 ,nie krecony -Asus P5LD2 SE -GoodRAM 667 MHz CL5 2x1 GB,nie krecone -Sapphire radek X1950Pro ,nie krecone -Modecom ATX MC 2.0 400W patrze na CPU-Z czy Everesta i widze ze moj procesor pracuj na mnozniku x6 i doslownie czasami przeskakuje na chwile na 9 odpalajac z everesta bencha mierzacego wydajnosc proca zauwazylem ze zuzycie procesora nie przekracza 60 % :| ,1 z rdzeni srednio na 80 % a drugi na 20 % pracuje. Czy to jest normalne czy jakis blad czy co ? E4300 przeciez ma mnoznik 9 ,a czemu u mnie pracuje na 6 i w dodatku oba rdzenie nie wykorzystywane sa w 100%-ach. Skurczybyk pracuje na 2x1200 MHZ a ma pracowac 2x1800MHz :mur: :mur: :sad: :-| :angry: :mad: :unsure: thx z gory Edytowane 5 Kwietnia 2007 przez Star Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Tryb oszczedzania energii sie zalacza :rolleyes: Zeby bylo chlodno i cicho mnoznik i napiecie leci na leb. I czemu mialby uzywac 100% 2 jajek w prostych programach? :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Star Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2007 wlasnie w trakcie pisania cos do mnie powoli docieralo,ale wolalem nie zwlekac i od razu po ujrzeniu tego co zobaczyle mco z moim prockiem jest :P postanowile mnei zwlocznie pisac...choc przypuszczalem..k nie wazne czy wersja B2 rozni sie od L2 sporo ?>? jezeli tez chodzi o podkrecanie? P.S czy np jak odpale jakas gre ,to wtedy zuzycie prockow idzie w gore,tyle ze znopwu nie na 100% ,no ale w koncu dopiero Crysis bedzie obslugiwal wielo jajecznych :D. P.S2. jak odpalale orthosa to wtedy pod obciazeniem stu procentowym sa oba jajka ,mam rozumiec ,ok. Ale ostatnio jak odpalalem 2x SP 2004 to w jednym oknie (w sumie oba byly uruchomione i bylo to " GO") pojawialy sie kolejno testy,wszystkie passed,chyba 2 "tury" przeszedlem bez bledu ,natomiast w drugim oknie SP 2004 nic nie drgnelo :| tylko bylo cos wspomniane o pierwszym tescie ...nie iwem cyz mnie ktos zrozumial :P ale tak chyba nie powinno byc.O co chodzi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2007 2 sp z tego samego katalogu czy z oddzielnych? :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Star Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2007 eee..yyy..wychodzi na to ze z tego dsamego...:P juz zie domyslilem ze to ma znaczenie :E ogolnie ,normalnie klikam na ikone SP2004 dwukrotnie i mam 2 okna :P ...i wlasnie jakby to 1 nie dzialalo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2007 eee..yyy..wychodzi na to ze z tego dsamego...:P juz zie domyslilem ze to ma znaczenie :E ogolnie ,normalnie klikam na ikone SP2004 dwukrotnie i mam 2 okna :P ...i wlasnie jakby to 1 nie dzialalo. odpalajcie orthosa - i po problemie (toż to SP2004 z nową powłoczką i wbudowaną obsługą wielu jaj) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Star Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2007 czy wersja B2 rozni sie od L2 sporo ?>? jezeli tez chodzi o podkrecanie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dw7 Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2007 czy wersja B2 rozni sie od L2 sporo ?>? jezeli tez chodzi o podkrecanie? Napewno, będzie mniejszy problem z fsb wall. Ale generalnie to wszystko zależy od tego na jaki egzemplarz trafimy. Z część osób która kupiłaE4300 narzeka na OC, a część osiąga wyniki przekraczające 100% i z dodatkowo niską temperaturą oraz niskim Vcore. Także trudno to ocenić, ale jak bym miał do wyboru B2, to bym go wziął. Pozdro! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
n30 Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Mam dwa pytania odnośnie e4300: 1.) Jaki może mieć TDP e4300 przy 2700mhz bez podnoszenia napięcia? 2.) Jaką może mieć temperaturę e4300 przy 2700mhz na boxowym wentylatorze? (moja płyta pokazuje 35, więc wydaje mi się to wątpliwe :lol: ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Suanis Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Mam dwa pytania odnośnie e4300: 1.) Jaki może mieć TDP e4300 przy 2700mhz bez podnoszenia napięcia? 2.) Jaką może mieć temperaturę e4300 przy 2700mhz na boxowym wentylatorze? (moja płyta pokazuje 35, więc wydaje mi się to wątpliwe :lol: ) W idle może tyle mieć , szczegulnie jak masz EISTE i C1 włączone . Ja mam 8x400 napięcie 1.45 i w stresie dochodzi do 65 ( orthos ) na boxowym coolerku . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2007 http://www.allegro.pl/show_item.php?item=183129138 Ciekawe skad tak szybko go maja bo chyba dopiero od 22 mialy byc dostepne? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szuwar Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2007 2 komentarze i "NIE WYSYŁAM ZA POBRANIEM!!TYLKO WPŁATA NA KONTO!!" Na co Ty liczysz?? że rzeczywiście ma te procesory tak jak i inny sprzęt?? chyba będą jednak od 22 ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dw7 Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Witam, może mi ktoś powiedzieć jakie jest średnie OC tego CPU? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hard-Pc Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2007 3.5GHz-3.7Ghz IMO, ale w sumie każdy e4300 leci więcej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Suanis Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2007 WoW . Mnożnik 10 to niezła zabawa musi być :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2007 1.) Jaki może mieć TDP e4300 przy 2700mhz bez podnoszenia napięcia?Teoretycznie wydzielanie ciepła powinno być na poziomie 97W przy 2700MHz. Ale w praktyce bez podnoszenia napięcia wydzielanie ciepła raczej nie zmienia się w tak dużym stopniu raczej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hard-Pc Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2007 WoW . Mnożnik 10 to niezła zabawa musi być :rolleyes:Eeee 9 nie 10 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...