Suanis Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2007 jak ktos ma 4300 z 07r to niech zamiesci wyniki o/c, bylbym bardzo wdzieczny chcialbym sie zorientowac ile padak sie trafia bo mam straszny dylemat czy ryzykowac i brac 4300 i czy zaoszczedzic i kupic x2 3600+ Ja mam i screeny są gdzieś w temacie . Idzie Full stable ( 9h orthos ) na 3.2 ghz przy 1.45 V odpalam go nawet na 3600 ale nie mam czym schłodzić tego ( only box cooler prz 3.2 w orthosie mam 75 stopni na paście ocz ultra 5 więc no comment ) czekam na ostatni blok na NB od kyńka i składam wode daje 3600 i zastanowie się na BSEL mod może 4g będzie :) W temacie jest również screen na 3600 ofkorz . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slimeck Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Ja tam zawsze widzę sens podkręcania: odczuwam pewnego rodzaju satysfakcję, gdy wyciskam z niedrogiego sprzętu siódme poty, ale to takie moje skrzywienie... znam ten typ, ale nie nalezę do grupy podkręcaczy nałogowych :). chociaz to fajna sprawa, to jednak koniec konców to sie na kasę przeklada, zeby malo zaplacic, a dostac wiele klatek na sekunde w grach ;-) nic nowego nie napiszę, ale 2.4 to juz coś, ale przyznam ci ze ja bym podkrecil na 2.7 i to juz bedzie NAPRAWDE dużo, wydajność jak sprzet z wysokiej półki :). byle zbyt wiele czasu na walkę z potencjalnymi przyczynami niestabilności nie stracic. intele staniały w ciagu bagatela poltora miesiaca ;-) miałem przejściowo E4300 ktorego tak jak ty podkęcałem, aczkolwiek z konieczności, a teraz juz nawet sprzedawać go szkoda jakby co do czego... ;-) widze ze robiles próby kręcenia, i jak jzu gdzies wczesesniej pisalem ladnych pare stron wczensiej, to polecam ci radiator scythe infinity. wydajny i bardzo cichy, z na pewno zimniejszy niz box. a na mojej "kosie" bedzies caly czas spokój i cisza, no i chłód, czyli wyzsze kręcenie i oraz lepsze warunki pracy procesora i stabilność! ( na odpowiednich pamięciach i plycie ). nawiasem mowiac... w praniu taki podkręcany E4300 namaksa nie ustepuje jakiemus E6700. kręć chłopaku by cieszyć oczy 3d markami i pelnym porfelem ;-) hehe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cro Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Mój jak na razie: ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michael86 Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2007 gdzie się sprawdza z którego tygodnia jest mój proc?? kupiłem w apollo E4300, na pudełku jest FPO#: Q650A064 Pack date: 03/02/07 jutro pewnie przyjdzie płyta i zobaczymy czy da rade na 3Ghz(przy rozsądnym napięciu) :) ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2007 (edytowane) gdzie się sprawdza z którego tygodnia jest mój proc?? kupiłem w apollo E4300, na pudełku jest FPO#: Q650A064 Pack date: 03/02/07 jutro pewnie przyjdzie płyta i zobaczymy czy da rade na 3Ghz(przy rozsądnym napięciu) :) ... Bosz... 50 tydzień 2006 roku... Edytowane 29 Kwietnia 2007 przez Mardok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysi3x Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2007 (edytowane) mam okazje kupic procek z oznaczeniem L650C590 i niby wszystko ok bo to 50 tydzien 06 ale dziwie mnie to L na poczatku..jak patrze to wszyscy maja Q, nie wiem czy sprzedawca cos mi zle podal czy jak, widzial ktos juz oznaczenie z L na poczatku? Edytowane 29 Kwietnia 2007 przez krzysi3x Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naxt Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2007 gdzie się sprawdza z którego tygodnia jest mój proc?? kupiłem w apollo E4300, na pudełku jest FPO#: Q650A064 Pack date: 03/02/07 jutro pewnie przyjdzie płyta i zobaczymy czy da rade na 3Ghz(przy rozsądnym napięciu) :) ... kiedy kupiłes tego proca :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michael86 Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2007 kiedy kupiłes tego proca :) zamóiłem go w srode a przyszedł w piątek:) w apollo, kosztował 405zł ...teraz są chyba po 395zł... te z 50 tygodnia krętliwe są???? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaspl21 Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2007 zamóiłem go w srode a przyszedł w piątek:) w apollo, kosztował 405zł ...teraz są chyba po 395zł... te z 50 tygodnia krętliwe są???? sprawdź , to sie dowiesz , genralnie jednak im dalej produkcja trwa to już jakoś słabiej sie kręca E4xxx także czekamy co potafii :wink: POZDRO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naxt Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2007 zamóiłem go w srode a przyszedł w piątek:) w apollo, kosztował 405zł ...teraz są chyba po 395zł... te z 50 tygodnia krętliwe są???? nie wiem ale z roku 2006 są podobno bardziej krętliwe niż z 2007,ale i tak pewnie wszystko zależy od danej sztuki.Powiedz mi jeszcze w jakim mieście kupowałeś,bo sam się wybieram do apollo i bede pytał się czy są jeszcze roczniki 06 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michael86 Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2007 mój przyszedł z Krakowa...:) jutro przyjdzie płyta więc wyniki O/C będą wieczorem... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naxt Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2007 mój przyszedł z Krakowa...:) jutro przyjdzie płyta więc wyniki O/C będą wieczorem...O kurde akurat mieszkam w krakowie i to 100 metrów od apollo,czekam na wyniki OC :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cro Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2007 (edytowane) W Bicie mają jeszcze starsze, ja kupowałem w środę i mam Q0645 ;) EDIT: Jutro się przekonam czy stabilne :P Edytowane 29 Kwietnia 2007 przez Cro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darok Opublikowano 30 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2007 Cro napawasz mnie nadzieja, mój proc tez z 45 tygodnia 06 ale narazie sobie czeka na plyte wiec mam nadzieje ze podobnie sie będzie kręcił. Napisz jakie temp, czekam na dalsze relacje pozdro :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cro Opublikowano 30 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2007 (edytowane) Przy 9x333 i 1,325 podczas 3h testu w orthosie temp nie przekraczała 59stopni na starym wysłużonym zalmanie 7000 ;) Edytowane 30 Kwietnia 2007 przez Cro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaspl21 Opublikowano 30 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2007 Przy 9x333 i 1,325 podczas 3h testu w orthosie temp nie przekraczała 5stopni na starym wysłużonym zalmanie 7000 ;)no widac sztuka całkiem dobra , dawaj 1:1 i zobacz ile pójdzie na maksa czy magiczne 400 na szynie padnie :rolleyes: bo jest chyba wielka sznasa chyba że wyżej bedą jakieś dziury i dovolowanai nic nie beda dawały ale pewnei nie :D POZDRO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cro Opublikowano 30 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2007 Coś mi zjadło jedną cyferkę w temperaturze :P teraz lepiej :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naxt Opublikowano 30 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2007 W Bicie mają jeszcze starsze, ja kupowałem w środę i mam Q0645 ;) EDIT: Jutro się przekonam czy stabilne :P Mowisz o bit computer.Widocznie tam kłamczuchy sprzedają bo pytałem się ich czy mają roczniki z 2006 a w meilu dostałem odpowiedz że nie :angry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cro Opublikowano 30 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2007 Mowisz o bit computer.Yep, nawet się tym nie interesowałem specjalnie, bo nie liczyłem, że trafię takiego "starocia". Później dopiero przypadkiem zauważyłem :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naxt Opublikowano 30 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2007 (edytowane) Dobra kupiłem wkońcu tego E4300 za 389zł w apollo.Rok produkcji 2006 50 tydzień czyli ta sama seria którą kupił Michael86.Teraz tylko musze zakupic płyte i grafe :-P.Na procku zauważyłem dziwny ślad jakby odbarwienie czy to normalne :blink: Edytowane 30 Kwietnia 2007 przez naxt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo3642 Opublikowano 30 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2007 A ogólnie to skąd się wzięła ta plota, że proce z 2006 roku są lepsze niż te z 2007? Jakieś linki może? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naxt Opublikowano 30 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2007 A ogólnie to skąd się wzięła ta plota, że proce z 2006 roku są lepsze niż te z 2007? Jakieś linki może?szczesze to według mnie to też zwykła plota,to że komuś E4300 z 2007 nie idzie na ponad 3.0GHz to nie oznacza chyba że wszystkie są fe prawda :rolleyes: bo tak samo z 2006 trafiają się padaki B-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysi3x Opublikowano 30 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2007 (edytowane) qrcze jak juz pisalem mam miec E4300 seria L650C590 i jak patrze na ten link - http://www.hardforum.com/showthread.php?t=1138241 to takie oznaczenia maja te od 6300 wzwyz, we wszelkich E4300,E4400 jest Q na poczatku a w tamtych L ciekwawe wiec co mi przysla :blink: w sumie to jak przyjdzie i nie bedzie mi sie zgadzac to chyba bede mogl go odddac , i chyba nie moze sie zgadzac skoro nie ma takich oznczen w seri 4xxx <_< Edytowane 30 Kwietnia 2007 przez krzysi3x Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rav85 Opublikowano 30 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2007 max mojego to 3.33ghz chłodzonego airem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naxt Opublikowano 30 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2007 (edytowane) max mojego to 3.33ghz chłodzonego airemNie wierzre że ci te OCZE poszły na 1000MHZ przy CL4.chyba pomiliło ci się z CL5 :wink: Edytowane 30 Kwietnia 2007 przez naxt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cro Opublikowano 30 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2007 (edytowane) 1,45V wg biosu, niestety orthos od razu zrestartował kompa :( Edytowane 30 Kwietnia 2007 przez Cro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 1 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2007 naxt Nie musisz. I to nie temat o pamieciach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tynio Opublikowano 1 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2007 naxt Nie musisz. I to nie temat o pamieciach. Bardzo dobrze "napisane" - nie musi udowadniać :lol2: @CRO U mnie też procek poszedł na prawie tyle co Ty masz chyba na 3,55 Ghz na wyższym napięciu coś około 1,55-1,57V ale już nie był stabilny w testach Znaczy 3D marka przeszedł jak otworzyłem obudowę ale pozostałe wywalały się odrazu :cry: Nie wiem jak to działa w grach ale w 3D Marku między 3,25 Ghz a 3,5 Ghz jest niewielka różnica i nieraz nie opłaca się tak wysoko kręcić na "powietrznym" chłodzeniu na wodzie można ryzykować. Fakt że fajnie zobaczyć wynik 3,6Ghz w testach :lol2: Tynio Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaspl21 Opublikowano 1 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2007 1,45V wg biosu, niestety orthos od razu zrestartował kompa :( no widac że sztuka rewelka ci sie trafiła , ale masz jeszcze napięca spory zapas to dawaj wyżej :wink: ciekaw jestem ile pójdzie POZDRO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cro Opublikowano 1 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2007 3,7? Boję się dawać mu więcej papu na tym leciwym zalmanie :< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...