Skocz do zawartości
welyk

Intel Core 2 Duo E4300, 1.8ghz, 800fsb

Rekomendowane odpowiedzi

jak ktos ma 4300 z 07r to niech zamiesci wyniki o/c, bylbym bardzo wdzieczny

chcialbym sie zorientowac ile padak sie trafia bo mam straszny dylemat czy ryzykowac i brac 4300 i czy zaoszczedzic i kupic x2 3600+

Ja mam i screeny są gdzieś w temacie . Idzie Full stable ( 9h orthos ) na 3.2 ghz przy 1.45 V odpalam go nawet na 3600 ale nie mam czym schłodzić tego ( only box cooler prz 3.2 w orthosie mam 75 stopni na paście ocz ultra 5 więc no comment ) czekam na ostatni blok na NB od kyńka i składam wode daje 3600 i zastanowie się na BSEL mod może 4g będzie :)

W temacie jest również screen na 3600 ofkorz .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tam zawsze widzę sens podkręcania: odczuwam pewnego rodzaju satysfakcję, gdy wyciskam z niedrogiego sprzętu siódme poty, ale to takie moje skrzywienie...

znam ten typ, ale nie nalezę do grupy podkręcaczy nałogowych :). chociaz to fajna sprawa, to jednak koniec konców to sie na kasę przeklada, zeby malo zaplacic, a dostac wiele klatek na sekunde w grach ;-) nic nowego nie napiszę, ale 2.4 to juz coś, ale przyznam ci ze ja bym podkrecil na 2.7 i to juz bedzie NAPRAWDE dużo, wydajność jak sprzet z wysokiej półki :). byle zbyt wiele czasu na walkę z potencjalnymi przyczynami niestabilności nie stracic. intele staniały w ciagu bagatela poltora miesiaca ;-) miałem przejściowo E4300 ktorego tak jak ty podkęcałem, aczkolwiek z konieczności, a teraz juz nawet sprzedawać go szkoda jakby co do czego... ;-)

widze ze robiles próby kręcenia, i jak jzu gdzies wczesesniej pisalem ladnych pare stron wczensiej, to polecam ci radiator scythe infinity. wydajny i bardzo cichy, z na pewno zimniejszy niz box. a na mojej "kosie" bedzies caly czas spokój i cisza, no i chłód, czyli wyzsze kręcenie i oraz lepsze warunki pracy procesora i stabilność! ( na odpowiednich pamięciach i plycie ).

nawiasem mowiac... w praniu taki podkręcany E4300 namaksa nie ustepuje jakiemus E6700. kręć chłopaku by cieszyć oczy 3d markami i pelnym porfelem ;-) hehe

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

gdzie się sprawdza z którego tygodnia jest mój proc?? kupiłem w apollo E4300, na pudełku jest

FPO#: Q650A064

Pack date: 03/02/07

jutro pewnie przyjdzie płyta i zobaczymy czy da rade na 3Ghz(przy rozsądnym napięciu) :) ...

Bosz... 50 tydzień 2006 roku...

Edytowane przez Mardok

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam okazje kupic procek z oznaczeniem L650C590 i niby wszystko ok bo to 50 tydzien 06 ale dziwie mnie to L na poczatku..jak patrze to wszyscy maja Q, nie wiem czy sprzedawca cos mi zle podal czy jak, widzial ktos juz oznaczenie z L na poczatku?

Edytowane przez krzysi3x

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

gdzie się sprawdza z którego tygodnia jest mój proc?? kupiłem w apollo E4300, na pudełku jest

FPO#: Q650A064

Pack date: 03/02/07

jutro pewnie przyjdzie płyta i zobaczymy czy da rade na 3Ghz(przy rozsądnym napięciu) :) ...

kiedy kupiłes tego proca :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zamóiłem go w srode a przyszedł w piątek:) w apollo, kosztował 405zł ...teraz są chyba po 395zł...

te z 50 tygodnia krętliwe są????

sprawdź , to sie dowiesz , genralnie jednak im dalej produkcja trwa to już jakoś słabiej sie kręca E4xxx

także czekamy co potafii :wink:

POZDRO

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zamóiłem go w srode a przyszedł w piątek:) w apollo, kosztował 405zł ...teraz są chyba po 395zł...

te z 50 tygodnia krętliwe są????

nie wiem ale z roku 2006 są podobno bardziej krętliwe niż z 2007,ale i tak pewnie wszystko zależy od danej sztuki.Powiedz mi jeszcze w jakim mieście kupowałeś,bo sam się wybieram do apollo i bede pytał się czy są jeszcze roczniki 06 :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przy 9x333 i 1,325 podczas 3h testu w orthosie temp nie przekraczała 5stopni na starym wysłużonym zalmanie 7000 ;)

no widac sztuka całkiem dobra , dawaj 1:1 i zobacz ile pójdzie na maksa czy magiczne 400 na szynie padnie :rolleyes: bo jest chyba wielka sznasa chyba że wyżej bedą jakieś dziury i dovolowanai nic nie beda dawały ale pewnei nie :D

POZDRO

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W Bicie mają jeszcze starsze, ja kupowałem w środę i mam Q0645 ;)

EDIT:

Dołączona grafika

Jutro się przekonam czy stabilne :P

Mowisz o bit computer.Widocznie tam kłamczuchy sprzedają bo pytałem się ich czy mają roczniki z 2006 a w meilu dostałem odpowiedz że nie :angry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra kupiłem wkońcu tego E4300 za 389zł w apollo.Rok produkcji 2006 50 tydzień czyli ta sama seria którą kupił Michael86.Teraz tylko musze zakupic płyte i grafe :-P.Na procku zauważyłem dziwny ślad jakby odbarwienie czy to normalne :blink:

Edytowane przez naxt

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ogólnie to skąd się wzięła ta plota, że proce z 2006 roku są lepsze niż te z 2007? Jakieś linki może?

szczesze to według mnie to też zwykła plota,to że komuś E4300 z 2007 nie idzie na ponad 3.0GHz to nie oznacza chyba że wszystkie są fe prawda :rolleyes: bo tak samo z 2006 trafiają się padaki B-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

qrcze jak juz pisalem mam miec E4300 seria L650C590 i jak patrze na ten link - http://www.hardforum.com/showthread.php?t=1138241 to takie oznaczenia maja te od 6300 wzwyz, we wszelkich E4300,E4400 jest Q na poczatku a w tamtych L

ciekwawe wiec co mi przysla :blink:

w sumie to jak przyjdzie i nie bedzie mi sie zgadzac to chyba bede mogl go odddac , i chyba nie moze sie zgadzac skoro nie ma takich oznczen w seri 4xxx <_<

Edytowane przez krzysi3x

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

naxt

Nie musisz. I to nie temat o pamieciach.

Bardzo dobrze "napisane" - nie musi udowadniać :lol2:

@CRO

U mnie też procek poszedł na prawie tyle co Ty masz chyba na 3,55 Ghz na wyższym napięciu

coś około 1,55-1,57V ale już nie był stabilny w testach

Znaczy 3D marka przeszedł jak otworzyłem obudowę ale pozostałe wywalały się odrazu :cry:

Nie wiem jak to działa w grach ale w 3D Marku między 3,25 Ghz a 3,5 Ghz jest niewielka różnica

i nieraz nie opłaca się tak wysoko kręcić na "powietrznym" chłodzeniu

na wodzie można ryzykować.

Fakt że fajnie zobaczyć wynik 3,6Ghz w testach :lol2:

Tynio

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi