Skocz do zawartości
welyk

Intel Core 2 Duo E4300, 1.8ghz, 800fsb

Rekomendowane odpowiedzi

No nic słabą sztukę trafiłeś, zdarza się.

Też sobie coś potestowałem. Wyłączyłem wentylator na HP-100 ALCU i potestowałem na stock pasywnie. Gdyby w pokoju było ze 5 stopni mniej (a teraz mam około 27 :lol2: ), to by tak mógł chodzić przy otwartej obudowie na samym radiatorze. I tak wolę 3Ghz przy 1500rpm.

Edytowane przez WDK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I tak się cieszę z tego co mam. Koszt tego proca to około 180zł. Dałem za niego stary sprzęt +180zł więc nie narzekam :lol2: Może przez okres gwarancji go dobije i wymienią mi go na inny :D

Edytowane przez Marcinas83

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dostalem dzisiaj troche wiatrakow, wszystko duzo lepiej. Jest stable na 9x333 - 3.0 ladnie wyglada i w pelni styka. Radzio przy o/c jak w podpisie wyciagnal 13300 smarka 05.

Proc w stresie 63, grafa 58, hdd spadly do 40 ( wieje na nie 120'stka )

Ogolnie jestem zadowolony :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziwnie... Ale nie o tym temat.

Ma ktos namiary na spis e4300 ktore robily mniej niz 1.18 na 2400MHz?

Słyszałem o nie jakim Orgiusz'u z tegoż forum ale nie jestem pewien więc lepiej go sam zapytaj ;)

A serio to nikt po za tobą nie chwalił się wynikami z tej że dziedziny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszystkich interesuje 100% OC przy ~1.5v :?: :lol: Maniacy wydajnosci.... :lol2:

E nie wszyscy ja dla przykładu jeszcze nigdy na C2D innego napięcia niż "def VCore" nie dotknąłem ;)

EDIT:

Podobnie jak WDK nie mogę zejść poniżej VID ! Co uważam za największa głupotę mojej mobo no może nie największą ale jedną z największych na pewno ;)

Edytowane przez Mardok

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hehhhhhh.... o pechu to ja mogę mówić 3ghz przy 1,5v kto mnie pobije?? Muszę zmienić wentylator na procku na coś innego bo na box mam w stresie 70st. C. a alarm mam ustawiony na płycie przy 80st. C i coś tam nawet PCSpeaker ostatnio popiskiwał więc go Orthostem więcej nie katowałem. Dlatego na co dzień mam ustawionego poca na 2,7ghz przy uwaga napięciu 1,375v :D

Jaki wentyl polecacie na tego proca tak do 100zl może ten: http://www.komputronik.pl/Wentylatory_/_mo...pelny,id,22940/

lub ten: http://www.komputronik.pl/Wentylatory_/_mo...pelny,id,34078/

Edytowane przez Marcinas83

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hehhhhhh.... o pechu to ja mogę mówić 3ghz przy 1,5v kto mnie pobije?? Muszę zmienić wentylator na procku na coś innego bo na box mam w stresie 70st. C. a alarm mam ustawiony na płycie przy 80st. C i coś tam nawet PCSpeaker ostatnio popiskiwał więc go Orthostem więcej nie katowałem. Dlatego na co dzień mam ustawionego poca na 2,7ghz przy uwaga napięciu 1,375v :D

Jaki wentyl polecacie na tego proca tak do 100zl może ten: http://www.komputronik.pl/Wentylatory_/_mo...pelny,id,22940/

lub ten: http://www.komputronik.pl/Wentylatory_/_mo...pelny,id,34078/

Tiaa ciekawe co ja osiągne z tym procem :/

A jaki ty masz ty masz rok/tydzień ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ok pokatowałem proca w Orthosie na na SmallFFT's Strees Cpu ten pierwszy test (czy on najbardziej meczy proca ,bo wszyscy własnie ten test biora) wytrzymał 9H na 3,0ghz vcore 1,3500v. Myśle że już jest stabliny na 100%?? W czasie testu miałem włączone w tle stronke internetowa ale to chyba nie ma znaczenia nie ?. I jeszcze jedno do czego służy w Orthosie ten piorytet od 1-10 ??

później jeszcze zapodam mu super pi i prime 95. oraz cinche bench i myśle że starczy. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok. Dzięki za podpowiedz. Cóż może takie mam szczęscie z Amd Vence 3000 tez miałem problemy z porządnym wykręceniem ->mam pecha po prostu. Chyba to nie wina mabo ale to już do innego tematu należy skierować :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Padlo nizej niz 1.16 powiedzialo ze nie ma zamiaru pokazywac ekranu Zapraszamy :sad: Rozumiem ze wbiles cos kolo 1.12v na rdzeniu?

Hmm Tak sie zastanawiam czy nie puscic @250 w biosie nizszego a pozniej podciagnac clockgenem... Nieeee nie chce mi sie odsuwac budy dla czysczenia cmosa :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Akurat bardziej przypadkowy ten dzielnik niż specjalnie. A fakt faktem, te 1,28 to mam z 1,25v po modzie, lub bez moda std droop z 1,325. Patrząc na pi zostałem na 8x375, lepiej liczyło. w LowClockPi widać wynik z memkami wysoko puszczonymi, to 8x375 i memki tak jak w sigu jedynie 13 sec gorzej. Nie wiem czy dzielnik bardziej wydajny czy co...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jako że się trochę ochłodziło to postanowiłem po testować moje padło na 3ghz. Co prawda Orthost chodził 40 min, ale jak na razie nie wyrzucił żadnego błędu. Czyli można stwierdzić, że każdy C2D idzie na 3ghz tylko zależy na jakim napięciu, u mnie na 1,500V :lol2:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi