wamak Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2007 a co zrobic jak odpalenie CT 095 powoduje reset kompa?Używać 0,94 i dodawać 15 stopni. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
123er Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2007 nowy everest podaje temperaturę taką jak coretemp0.95 i do tego nie robi zwiech :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cloperflake Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2007 EIST itp wylaczyles? Zmieniles CT z 094 na 095? :wink: On/off to samo, everest czy ct95 to samo. Czyzbym musial sie przyzwyczaic ? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Ano [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Symbian Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2007 A czy polecacie do tego proca jakas karte 8800GTS ?? Procek nie bedzie zbyt wąskim gardłem ? Powiedzmy nakręcony na 2.6GHz albo 2.9GHz ? A jaka firme polecacie? BFG a moze EVGA? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2007 A czy polecacie do tego proca jakas karte 8800GTS ?? Procek nie bedzie zbyt wąskim gardłem ? Powiedzmy nakręcony na 2.6GHz albo 2.9GHz ? A jaka firme polecacie? BFG a moze EVGA? :)To nie temat do wyboru grafy, podkręcony e43 powinien być ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
123er Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2007 (edytowane) dzisiaj trochę się pobawiłem w oc i udało mi się wyciągnąć 9x395 czyli 3555MHz, na tyle stabilnie żeby policzyć sp pi 1M. Niestety cooler stock niepozwala na większe podbicie napięcia. Na hwbot łapie się w pierwszej 50 w sppi :) .Dla ciekawych więcej info w podpisie. Edytowane 7 Sierpnia 2007 przez 123er Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
birdman Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2007 EIST itp wylaczyles? Zmieniles CT z 094 na 095? :wink:takie pytanie: co kryje sie pod tym "itp"? co najlepiej powylaczac? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2007 C1E i EIST to funkcje oszczedzania energii jak zapewne bylo mowione nie raz [; Wylaczenie ich ( i byc moze jeszcze Execute Disable Bit ale nie jestem pewny ) potrafi poprawic stabilnosc procka kopnietego o te 80% MHz :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marc99 Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Jeśli do stabilnej pracy procesora trzeba wyłączać: C1E, EIST, itp. To znaczy, że nie jest stabilny. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Jasne. 8h pelnego obciazenia Seti/cokolwiek innego przy wylaczonych i krzak na starcie systemu tylko dlatego ze podawane napiecie bedzie za niskie przy wysokim fsb i mnozniku x6... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Przecież te funkcje zmniejszają napięcie tylko jak jest ustawione na AUTO. Przynajmniej tak mi wiadomo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Niekoniecznie... Chyba ze cpu-z juz totalnie szaleje... U mnie przy ustawieniu na sztywno napiec mam obecnie wg. softu ~1.2v przy x6. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczuru Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Do pomiaru temp jest jeszcze Intel TAT. Ma wbudowany "obciążator" proca więc można na bieżąco sprawdzać temp procka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Wie ktoś czy E4300 ma np fsb walla od 400FSB wzwyż do końca czy np. od 400 do 480 a na 500 już nie?? Jak to jest?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blasphemy Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2007 (edytowane) Wie ktoś czy E4300 ma np fsb walla od 400FSB wzwyż do końca czy np. od 400 do 480 a na 500 już nie?? Jak to jest?? Mobo moze miec dziure w fsb, proc na pewno nie (jak ma walla to nic powyzej nie pojdzie). Moj ma walla gdzies kolo 370... Ale w sumie leje na to, bo i tak powyzej 3.2 ghz nie bede proca puszczac. E: OMFG, "miedz" zamiast "miec", praca fizyczna drastycznie obniza IQ, uwaga ;/ Edytowane 9 Sierpnia 2007 przez darkx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
victor89 Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2007 wall czyli granica nie do przebicia :mur: Dziura FSB? Przy odrobinie szczęscia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2007 (edytowane) Czy E4300@3ghz@1,3v@SuperPi 8M(więcej nie testowałem) można nazwać ,,dobrą,, sztuką?? :wink: wall czyli granica nie do przebicia mur.gif Ehh a już sie łudziłem że może to tylko wall pomiędzy X a Y FSB :P Edytowane 9 Sierpnia 2007 przez Fredek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Po 32M mozna. Bo co to jest ~3,5 min obciazenia obliczeniami? :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweł.s Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Czy E4300@3ghz@1,3v@SuperPi 8M(więcej nie testowałem) można nazwać ,,dobrą,, sztuką?? icon_wink3.gif Ale ja na codzień mam 3ghz @ 1,3v... ;p więc chyba raczej nie jest to nic specjalnego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2007 (edytowane) Czy E4300@3ghz@1,3v@SuperPi 8M(więcej nie testowałem) można nazwać ,,dobrą,, sztuką?? :wink: Ehh a już sie łudziłem że może to tylko wall pomiędzy X a Y FSB :P Nie, bo u mnie liczy 16M na 3Ghz a wysypuje się w 2 sec Orthosa... jeżeli będzie stabilny w orthosie to tak, to niezła sztuka. Edytowane 9 Sierpnia 2007 przez Venom Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Ale ja na codzień mam 3ghz @ 1,3v... ;p więc chyba raczej nie jest to nic specjalnego. No ciesze sie bardzo tylko chodziło mi o to że ten E4300 był kupowany nie dawno, a wiadomo jakie teraz sie zdarzają sztuki :wink: Tak czy siak wydaje mi sie że 3ghz@mniejsze napiecie niż def. to chyba nie najgorszy wynik ;] Po tym co sie ostatnio czytało w tym temacie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
birdman Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2007 u mnie proc liczyl pi 16mb, w orthise stabilny (10h testow) a wywala sie w 3dmarku 2005 na cpu testach... musialem dac 1.36v i jest gitarra; czy ktos wie gdzie znalezc prownanie wydajnosc kompa w zaleznosci od dzielnika pamieci? (czy jak sie tam to nazywa ;) ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Z ciekawosci test @1.3v.... 18 ortka. @1.3+oczko ( nie pamietam dokladnej wartosci <_< ) banglalo 1h priorytetu 9... Zysk jakies ~2*C :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2007 banglalo 1h priorytetu 9... Zysk jakies ~2*C icon_lol.gif A ja sie z ciekawości zapytam jaka jest różnica pomiędzy ,,priorytetami,, w Orthosie?? ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obsy Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2007 (edytowane) ... Edytowane 19 Stycznia 2009 przez obsy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2007 obsy Gdybys uzyl mozgu... :arrow: 2710929[/snapback] A ja sie z ciekawości zapytam jaka jest różnica pomiędzy ,,priorytetami,, w Orthosie?? ;] 1 praktycznie wygrzewa tylko proca. Bez obciazenia systemu. 10... Coz jakbys mial uciete oba jaja i probowal dzialac na samym wafelku procesora. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOL_XD Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2007 (edytowane) A ja mam pytanie, czy E4300, tudzież E4400 poszedł by na takiej płycie głównej: Link. Bo teoretycznie chyba tak? (przynajmniej patrząc po fsb czy sockecie) Z góry dzięki za odpowiedź ;) Edytowane 9 Sierpnia 2007 przez LOL_XD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Nie :blink: Kurcze po lewej byl oczojebny przycisk ktory chyba zawiera odpowiedz... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Czy E4300@3ghz@1,3v@SuperPi 8M(więcej nie testowałem) można nazwać ,,dobrą,, sztuką?? :wink: Ehh a już sie łudziłem że może to tylko wall pomiędzy X a Y FSB :P Sprwdziłem różnicę minimalnego vcore pomiędzy stabilnością i 8M- różnica jest 0,05V, czyli masz jakieś 3Ghz 1,35V raczej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...