kurczakin Opublikowano 5 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2014 (edytowane) Witam. Jestem bardzo ciekawy a nigdzie nie mogę odkopać takich informacji(przynajmniej przez google), możliwe ze z powodu szybkiego przejścia producentów płyt z fm2 na fm2+ Ale czym tak właściwie różnią się te dwa sockety. Poza dodanymi dwoma otworkami fm2+jest kompatybilny wstecz z fm2, używa tych samych modułów pamięci, wyprowadzeń grafiki(tu mogę się mylić) i chipsetów W zasadzie produkowane są nadal płyty główne z chipsetami a55 i podstawkami fm2. Tak wiec zainspirowany niedawnym artykułem o xeonah, obudziła się we mnie ciekawość. Czy socket fm2 da się zmodować do obsługi fm2+. Ktoś próbował czy zwyczajnie nikogo to nie obchodzi? Edytowane 5 Marca 2014 przez kurczakin Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 5 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2014 Ktoś próbował czy zwyczajnie nikogo to nie obchodzi? W sumie te procki i tak są zwyczajnie **ujowe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 5 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2014 Może się da a może nie . Mało kto się na poważnie tym zajmuje bo same platformy są kiepskie jeżeli chodzi o wydajność CPU . Nawet najnowsze Kaveri nie poprawiło praktycznie nic w tej kwestii . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...