zaodrze244 Opublikowano 10 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2014 jezeli pasuje na 1156, 1155 to na 1150 tez bedzie bo maja ten sam rozstaw otworow Wysyłane z mojego GT-S6500 za pomocą Tapatalk 2 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olddog Opublikowano 10 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2014 i te 16 gb ram, nie jest Ci potrzebne, ja w swojej budzie mam 16 (człowiek uczy sie na błędach) a podczas grania w chociażby BF 4 wykorzystywane jest 25 %, czasami 30% ( to chyba jak norton sie obudzi :) ) pomyśl nad tym http://www.morele.net/pamiec-team-group-vulcan-gold-ddr3-1600-cl9-8-gb-2x4gb-tlyd38g1600hc9dc01-576831/.... i 200 zł w kieszeni Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarkSoul88 Opublikowano 10 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2014 Poki co napisalem do morele czy da rade jakis upust zrobić na ten caly zestaw :) zobaczymy czy vos sie uda. Ale z tymi ramami to sie zastanowie :) Wysłano z Galaxy Note 3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 10 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2014 nie ma co ciac kosztow na ramie. potem jak bedziesz chcial dokupic np druga kosc 8gb to bedziesz mial problem czy zdobedziesz druga identyczna. posluchaj sie mojej rady z poprzedniego postu bierz zestaw purepc z lekkimi modyfikacjami i bedziesz bardziej niz zadowolony. nie bierz tylko grafiki od gigabyta bo bedziesz mial problemy. Wysyłane z mojego GT-S6500 za pomocą Tapatalk 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olddog Opublikowano 10 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2014 ja 2 m_ce mam Gigabyte GTX 780 Ti, i nie mam żadnych problemów, karta niebywale cicha i wydajna, rozjechana furmarkiem.....i pracuje idealnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarkSoul88 Opublikowano 11 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2014 Ok sprzet zamowiony choc zachowanie sklepu morele net bylo conajmniej dziwne. Gdy zapytalem o rabat, cena za wszystko wynosila 8400 zl z hakiem po rabacie, prawie 8550. Spytacie jak to mozliwe? A no tak ze zanim dali rabar podniesli o prawie 100 zl cene na zasilacz i o 80 zl na karte graficzna. Osobiście strasznie zniesmaczony jestem bo to byl moj pierwszy kontakt z tym sklepem. Oczywiście tłumaczenie ze "zmienielismy dostawce" jakos do mnie nie przemawia.. W kazdym razie sprzet zamowiony ale dojdzie dopiero w przyszla srode. Wysłano z Galaxy Note 3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lipton Opublikowano 11 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2014 Jaki zestaw zamówiłeś? Prześlesz koszyk? :D Walcz z nimi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olddog Opublikowano 11 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2014 sprzęt będziesz miał montowany w net punkcie, czy sam będziesz składał ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarkSoul88 Opublikowano 11 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2014 (edytowane) Po ich rabacie nie moglem skorzystac z kodu na darmowa wysylke i składanie za 1zl wiec sobie to sam poskladam. A koszyk wklejalem tutaj pare postow wyzej :) Wysłano z Galaxy Note 3 Edytowane 11 Marca 2014 przez DarkSoul88 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olddog Opublikowano 11 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2014 jeśli przypadkiem nie sprawdzisz wszystkiego przy kurierze, to wszystko ..... nagrywaj :)z chwilą rozpakowania (ja tak zrobiłem) na morelach się różne szopki dzieją (nie mówię że jest to regułą) ja np. miałem na złączu usb 3.0 wygięty pin, ten to dopiero miał http://forum.purepc.pl/topic/358147-nie-wykrywa-gtx-780-msi/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarkSoul88 Opublikowano 11 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2014 Szkoda ze linka wczesniej nie dales to bym kupil w agito ;p a tak to juz im kase przelalem.. Ehh z moim szczesciem to średnio to widze.. Wysłano z Galaxy Note 3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olddog Opublikowano 11 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2014 absolutnie sie niczego nie obawiaj po prostu daj kurierowi parę zł. napiwku i wszystko dokładnie posprawdzaj, najlepiej z jakimś kumplem , który też ma jakieś pojęcie i bedzie super jednak gdyby Ci ktoś inny z domowników odebrał przesyłkę, to wszystko nagrywaj z chwilą "odpieczętowania" pudełka nie bój nic :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarkSoul88 Opublikowano 12 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2014 No raczej nie bede mial jak sam odebrac bo bede w pracy w tym czasie :) ale dzieki za info ;) Wysłano z Galaxy Note 3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
veritas Opublikowano 12 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2014 Czyli rasumując jeśli zamówił byś kilka dni wcześniej to byś zapłacił mniej niż po przyznaniu rabatu? Ile tego rabatu dostałeś w zł przy takiej kwocie? Sam zamawiam na dniach u nich sprzęt za prawie 8k i napisałem zapytanie o rabat. Jeśli u mnie zrobią tak sami to przytocze też twoją sprawę i zrezygnuje z zakupu. Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarkSoul88 Opublikowano 12 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2014 Jesli zamowilbym kilka dni wczesniej i wykorzystal kod rabatowy na darmowy przywoz + skladanie kompa to zaplacilbym o 10 zl wiecej niz po ich "rabacie". Wiec w zasadzie caly rabat wyniosl 10 zl ;) smiech na sali ale chcialem miec wszystko kupione w jednym sklepie zeby sie pozniej nie bujac ewentualnie z gwarancja po 10 sklepach ;) ogolnie jak ci sie nie pali z zamawianiem to zdam relacje czy wszystko dostalem takie jak zamowilem, za tydzien w srode. Ogolnie nie wiem czy bym komus ten sklep polecil. Jesli wszystkie czesci masz do kupienia w innym sklepie, chociazby agito, to sie nawet nie zastanawiaj. U mnie np w agito nie mieli karty zotaca w wersji amp co ich dyskwalifikowalo na starcie :) Wysłano z Galaxy Note 3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaciekCi Opublikowano 12 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2014 Ja za te wszystkie jaja bym w życiu nie kupił tak poważnego sprzętu w morelach. Nie raz, nie dwa pokazali, że mają użytkowników w głębokim poważaniu, a w takim Agito, czy Komputroniku spokojnie idzie ugrać podobną cenę (~8k) i oczywiście, nie ma gwarancji, że tam nas nie potraktują tak samo, ale nie słyszy się o Agito/Komputroniku takich jaj jak z morelami, czy inne Kurtmedia. Niestety tak to już jest, że człowiek wydając z ciężkim sercem 8k przynajmniej trochę się "pociesza" 200-300zł niższą ceną niż u konkurencji, no i wszystko pięknie, do czasu, kiedy coś padnie, a nie daj Boże pod koniec gwarancji... U mnie np w agito nie mieli karty zotaca w wersji amp co ich dyskwalifikowalo na starcie :) A zapytałeś ? ;) Często jest tak, że sklep weźmie z hurtowni taki sprzęt specjalnie dla Ciebie, mimo, że nie ma go w ofercie. Dodając argument, że chcesz kupić wszystko w jednym sklepie i pokazując koszyk za ~ 8k, myślę, że załatwiliby sprawę. 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarkSoul88 Opublikowano 12 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2014 Moj blad ze nie spytalem, racja :) ale juz mam zaplacone wiec pal licho z tym. Gorzej niz z serwisem della juz nie bedzie, uwierz mi ;) Wysłano z Galaxy Note 3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robzombik Opublikowano 13 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2014 Ok sprzet zamowiony choc zachowanie sklepu morele net bylo conajmniej dziwne. Gdy zapytalem o rabat, cena za wszystko wynosila 8400 zl z hakiem po rabacie, prawie 8550. Spytacie jak to mozliwe? A no tak ze zanim dali rabar podniesli o prawie 100 zl cene na zasilacz i o 80 zl na karte graficzna. Osobiście strasznie zniesmaczony jestem bo to byl moj pierwszy kontakt z tym sklepem. Oczywiście tłumaczenie ze "zmienielismy dostawce" jakos do mnie nie przemawia.. W kazdym razie sprzet zamowiony ale dojdzie dopiero w przyszla srode. Wysłano z Galaxy Note 3 hahaha ale cie zwalowali miales zaplacic mniej zaplaciles wiecej a kompa trzeba bylo kupic sobie dopiero jak bedziesz mial pudelko z gra bo przez rok zestarzeje sie troche ten komp ja nigdy bym nie kupil sprzetu rok przed wyjsciem softu tymbardziej za taka kase. Ja bym powiedzial tak mialem zaplacic 8400 - rabat 50zl czyli 8350 a place 200zl wiecej tak ze nie dziekuje i tyle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarkSoul88 Opublikowano 13 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2014 Dla mnie mozesz kupowac i za 5 lat, serio ;) zacznijmy od faktu ze to moja kasa i moge ja wydac kiedy i gdzie chce prawda? Więc daruj sobie prosze posty nic nie wynoszące do tematu. Wysłano z Galaxy Note 3 6 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robzombik Opublikowano 13 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2014 Sam dopiero sie zaliles ze wydales wiecej ja ci tylko napisalem co ja bym zrobil. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaciekCi Opublikowano 13 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2014 DarkSoul88 -> Odezwij się do mnie na PW w środę, to otworzę temat, abyś podzielił się wrażeniami z platformy. Tymczasem zamykam, żeby takich Asów nie prowokowało pisać tutaj, że strata pieniędzy etc. :) 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarkSoul88 Opublikowano 17 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2014 (edytowane) Witam ponownie. Zacznijmy od tego ze absolutnie nikomu nie polecam zakupow na morele net. Tym bardziej za tyle kasy. Historie z rabatem ktory podnosi cene wam przedstawiłem wczesniej. Tłumaczeniem sklepu bylo ze zmienili dostawce i moj zasilacz zamiast 730 zl bedzie kosztowal juz caly czas 860. Jako ze i reszte podzespołów mieli tanio, moglem to przebolec. W piatek mieli juz niby wszystko gotowe, tylko czekalem na koniec testow matrycy w monitorze. Jakie bylo moje zdziwienie gdy wszedlem z ciekawosci na strone merele net i zobaczylem moj zasilacz w cenie 660 zl. Bez zadnej promocji czy cos. Zwyczajnie s[ciach!]iele(inaczej nazwac sie ich nie da) podnoszą cene na jeden z towarow ktory kupujesz zaslaniajac sie niby rabatem na reszte rzeczy.. To przelalo szale goryczy i zamowienie anulowalem dzis rano. Czekam teraz na zwrot pieniedzy a w miedzyczasie okazalo sie ze znajomy mojego kumpla ma sklep z komputerami i zalatwil mi w bardzo podobnych cenach, i wszystko mam w zasadzie 300m od miejsca pracy. Troszeczke zmienilo sie moje zamowienie, zrezygnowalem z gtx780ti, wzialem zwykla 780, nebawem dokuie druga. Chłodzenie procka wzialem dark rock 3 i w zasadzie tyle zmian :) komplet z klawiatura i monitorem wyszedl mnie 7700zl. Tak więc jesli juz kupujecie, polecam agito. Mialem u nich kupic ale kumpel sie napatoczyl wiec kupiłem u niego :) ale pare razy kupowalem z agito i zero problemów. Kompa gotowego mam miec na max czwartek. Dam jeszcze znac jak sie wszystko sprawuje :) Wysłano z Galaxy Note 3 Edytowane 17 Marca 2014 przez DarkSoul88 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 17 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2014 no to czekamy na relacje. napisz jaki masz ostateczny konfig. mam nadzieje ze sie od razu wezmiesz za oc :) Wysyłane z mojego GT-S6500 za pomocą Tapatalk 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarkSoul88 Opublikowano 17 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2014 (edytowane) Ostateczny konfig Asrock extreme 4 I5 4670k Be quiet Dark Rock 3 Zotac Gtx 780 AMP Wd black 1tb Fractal design XL R2 NEC EA 244WMI Corsair AX 860 Crucial ballistics 16gb 1600 Razer blackwidow ultimate Za OC sie wezme jak o tym troche poczytam, chyba ze sie znasz to sie zgadamy na TSie czy cos i doradzisz ;) Wysłano z Galaxy Note 3 Edytowane 17 Marca 2014 przez DarkSoul88 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 17 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2014 (edytowane) Grafę to wziąłeś Panie słabą. Lepiej było brać MSI bo cichsza. Reszta może być chociaż w życiu bym nie wydał ~700 zł na zasilacz, a dołożył do sporego SSD pod gry. Edytowane 17 Marca 2014 przez Devil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarkSoul88 Opublikowano 17 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2014 Do MSI nie mam zaufania. SSD pod gry mi zupelnie niepotrzebny, a zasilac pod 2 takie karty bedzie w sam raz. Wysłano z Galaxy Note 3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 17 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2014 Nooo ok.... A pod system ? Kupowanie kompa za 7K bez SSD to troszkę dziwne :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 17 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2014 Dysk ssd już posiadam, został mi z laptopa więc jego liczyć nie trzeba. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarkSoul88 Opublikowano 17 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2014 Nie czytales od początku tego tematu :) dysk ssd mam bo mi zostal z laptopa, wiec mam na czym system stawiac :) 60gb wprawdzie dysk ale nigdy go nie zapelnilem :) model to corsair force 3 bodajze. Wiem ze jeden z drozszych 60 gb dyskow to byl jak go kupowalem, byl juz na sata 3 i kosztował mnie w 2011 roku 600 zl z hakiem :) Wysłano z Galaxy Note 3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 17 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2014 (edytowane) No ok mój błąd w takim razie nie ma większych zastrzeżeń do tego zestawu oprócz karty graficznej. No ale skoro masz takie zdanie o MSI ja nie mam zamiaru Cie przekonywać. Co do 60 GB to spokojnie wystarczy. Sam taki mam i ledwo w połowie zapełniłem. Edytowane 17 Marca 2014 przez Devil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...