Skocz do zawartości
szklanka

Zestaw do gamingu za 3k

Rekomendowane odpowiedzi

Kilka zmian ode mnie:

Procesor Intel Core I5-4570 3.2GHz LGA1150 BOX HASWELL BX80646I54570 

Płyta główna ASRock H81M LGA1150 (PCX/DZw/GLAN/SATA3/USB3/DDR3/CROSSFIRE) mATX ( H81M ) 

Obudowa Zalman Z3 PLUS CZARNA mATX ATX OKNO USB 3.0 

Karta graficzna Asus GeForce GTX 760 2GB DDR5 (256bit) DVI/HDMI/DP OverClock (GTX760-DC2OC-2GD5) 

Monitor LED BenQ GW2265HM (9H.LASLA.DBE) 

Pamięć Crucial Ballistix 8GB (2x4GB) DDR3 1600MHz CL(9-9-9-24) Unbuffered NON-ECC 1.5V (BLS2CP4G3D1609DS1S00CEU) 

Dysk Seagate Dysk Seagate 1TB, SATAIII, 7200RPM, 64MB cache (ST1000DM003) 

Zasilacz Corsair VS 450W ATX 120mm wentylator, EU version CP-9020049-EU 

i5-4570, do tego płytka na chipsecie H81, na którym nic nie tracisz! Dopowiem tylko, że nawet na B85 nie można stworzyć konfiguracji RAID.

Z3 Plus to zawsze jeden wentylator więcej, a wszystko w podobnej cenie (20 PLN różnicy). Do tego tańsze pamięci, low-profile działające w trybie dual-channel. Miej na uwadze, że wybrany przez Ciebie Blue, to nie za cichy twardziel ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

MSI domyślnie ma wyższe taktowanie rdzenia o 80 mhz. Ale w zasadzie obie są tak samo wydajne, bo obie można podkręcić dodatkowo i to znacznie wyżej niż 1085 mhz (MSI).   Różnica +/-  50 mhz dla jednej lub drugiej co daje znikomą różnicę. Ja ze swojego MSI jestem bardzo zadowlony, a miałem już DC II w łapach i z jego cicszą było nieco gorzej po OC, ale nie jest to jakoś uciążliwe. Wybierz tą firmę do której masz jakieś większe zaufanie.

Edytowane przez Devil

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

MSI domyślnie ma wyższe taktowanie rdzenia o 80 mhz. Ale w zasadzie obie są tak samo wydajne, bo obie można podkręcić dodatkowo i to znacznie wyżej niż 1085 mhz (MSI).   Różnica +/-  50 mhz dla jednej lub drugiej co daje znikomą różnicę. Ja ze swojego MSI jestem bardzo zadowlony, a miałem już DC II w łapach i z jego cicszą było nieco gorzej po OC, ale nie jest to jakoś uciążliwe. Wybierz tą firmę do której masz jakieś większe zaufanie.

Którego DCU II? Tego na 760-tce? Bo jeśli piszesz o 770-tce, to jestem w stanie się zgodzić, że te chłodzenie robi się problematyczne po OC  ;)

Edytowane przez piterr3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi