szklanka Opublikowano 7 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2014 Witam. Jako że w poniedziałek chce złożyć zamówienie już, proszę o opinię do zestawu podanego niżej. Brakuje tylko napędu ale nie potrzebuję go. Monitor jest na matrycy VA, czy będzie wystarczający do grania? http://www.morele.net/inventory/info/qFtpOY/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Poston2000 Opublikowano 7 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2014 zestaw ok :) ale, procesor zmień na i5 4570 :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szklanka Opublikowano 7 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2014 Dla 100 Hz opłaca się dokładać 60 zł? raczej nie. Żeby wykonać taki zabieg musiałbym zejść z głównej płyty na h81... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Poston2000 Opublikowano 7 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2014 ok, to była tylko moja rada :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 7 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2014 Dla 100 Hz opłaca się dokładać 60 zł? i 300MHz w trybie Turbo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szklanka Opublikowano 7 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2014 Turbo nie turbo raptem to kilka fps będzie a różnicy wielkiej nie zrobi :) Czyli zestaw jest ok. dzieki za odpowiedzi:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lipton Opublikowano 8 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2014 Kilka zmian ode mnie: Procesor Intel Core I5-4570 3.2GHz LGA1150 BOX HASWELL BX80646I54570 Płyta główna ASRock H81M LGA1150 (PCX/DZw/GLAN/SATA3/USB3/DDR3/CROSSFIRE) mATX ( H81M ) Obudowa Zalman Z3 PLUS CZARNA mATX ATX OKNO USB 3.0 Karta graficzna Asus GeForce GTX 760 2GB DDR5 (256bit) DVI/HDMI/DP OverClock (GTX760-DC2OC-2GD5) Monitor LED BenQ GW2265HM (9H.LASLA.DBE) Pamięć Crucial Ballistix 8GB (2x4GB) DDR3 1600MHz CL(9-9-9-24) Unbuffered NON-ECC 1.5V (BLS2CP4G3D1609DS1S00CEU) Dysk Seagate Dysk Seagate 1TB, SATAIII, 7200RPM, 64MB cache (ST1000DM003) Zasilacz Corsair VS 450W ATX 120mm wentylator, EU version CP-9020049-EU i5-4570, do tego płytka na chipsecie H81, na którym nic nie tracisz! Dopowiem tylko, że nawet na B85 nie można stworzyć konfiguracji RAID. Z3 Plus to zawsze jeden wentylator więcej, a wszystko w podobnej cenie (20 PLN różnicy). Do tego tańsze pamięci, low-profile działające w trybie dual-channel. Miej na uwadze, że wybrany przez Ciebie Blue, to nie za cichy twardziel ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szklanka Opublikowano 9 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2014 (edytowane) Ok wprowadziłem zmiany jakie zostały mi zaproponowane i wyszło coś takiego: http://www.morele.net/inventory/info/ht8DFk/ Wszystko gra czy jakieś modyfikacje potrzebne są? Edytowane 9 Marca 2014 przez szklanka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lipton Opublikowano 9 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2014 Karta w moim zestawie wyznacza się lepszą kulturą pracy od GB ;) Mowa tu o generowanym hałasie w czasie obciążenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 9 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2014 (edytowane) http://www.morele.net/karta-graficzna-msi-geforce-gtx-760-2gb-ddr5-256-bit-hdmi-dvi-n760-tf-2gd5-oc-546618/ Ta jest jeszcze cichsza. Praktycznie niesłyszalna pod obciążeniem. Edytowane 9 Marca 2014 przez Devil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szklanka Opublikowano 9 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2014 Dobra cichsze są obie. A która jest bardziej wydajna ASUS czy MSI? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 9 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2014 (edytowane) MSI domyślnie ma wyższe taktowanie rdzenia o 80 mhz. Ale w zasadzie obie są tak samo wydajne, bo obie można podkręcić dodatkowo i to znacznie wyżej niż 1085 mhz (MSI). Różnica +/- 50 mhz dla jednej lub drugiej co daje znikomą różnicę. Ja ze swojego MSI jestem bardzo zadowlony, a miałem już DC II w łapach i z jego cicszą było nieco gorzej po OC, ale nie jest to jakoś uciążliwe. Wybierz tą firmę do której masz jakieś większe zaufanie. Edytowane 9 Marca 2014 przez Devil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szklanka Opublikowano 9 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2014 Ok w takim razie po krótkiej analizie tych dwóch kart stawiam na MSI. :) Dzięki wszystkim za odpowiedzi. Napisze jak sprzęt przyjdzie i jak się zachowuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lipton Opublikowano 9 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2014 (edytowane) MSI domyślnie ma wyższe taktowanie rdzenia o 80 mhz. Ale w zasadzie obie są tak samo wydajne, bo obie można podkręcić dodatkowo i to znacznie wyżej niż 1085 mhz (MSI). Różnica +/- 50 mhz dla jednej lub drugiej co daje znikomą różnicę. Ja ze swojego MSI jestem bardzo zadowlony, a miałem już DC II w łapach i z jego cicszą było nieco gorzej po OC, ale nie jest to jakoś uciążliwe. Wybierz tą firmę do której masz jakieś większe zaufanie. Którego DCU II? Tego na 760-tce? Bo jeśli piszesz o 770-tce, to jestem w stanie się zgodzić, że te chłodzenie robi się problematyczne po OC ;) Edytowane 9 Marca 2014 przez piterr3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szklanka Opublikowano 10 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2014 (edytowane) Prosiłbym o alternatywę do płyty głównej ASRock H81M LGA1150 ze względu że trzeba czekać przy zamówieniu 1-3 dni a nie mam zamiaru tyle czekać. http://www.morele.net/inventory/info/4tV0Il/ - link do całego zestawu. Edytowane 10 Marca 2014 przez szklanka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...