Skocz do zawartości
arthi

Problem! Epox 8KTA3+ Pro

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Ostatnio zauwazylem w biosie (chcialem zwiekszyc FSB) ze do wyboru mam tylko zakres od 100-123, co jest kurde grane, jak pamiecia siegam moglem miec 145 i wiecej...

Procesor to Duron 850... jaka moze byc przyczyna, procesor czy plyta sfiksowala?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nic nie zmienialem w konfiguracji, mam wgrany najnowszy bios...

dawales FSB na 164??? a jak to sie mialo do PCI, pracy kontrolera dyskow, AGP itp?

PS. samoczynnie, hmm... ostatnio zmnieszylem taktowanie procesora bo system, albo w ogole startowal, albo wyskaiwaly rooozne bledy, dlatego zastanawiam sie czy cos z plyta czy procesorem?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm.... a resetowałes BIOS???

FSB164 to tylko 41MHz na PCI więc wszystko spoko :). Ciekawe, że moje SDR'ki na Mtecach biegały na takiej FSB przy CL2 :).

Dla full bezpieczeństwa normalnie jednak pracowałem "tylko" na FSB160. Ogólnie bardzo miło wspominam tą płytkę... :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam!

Mam podobną płytę. Myśle ze przełączenie zworki ci pomoże. Jest tuż obok taśm od ide. Ustawia ona zakres czestotliwosci dla FSB od 100 do 133 oraz od 133 do 166.

Powodzenia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czy naprawde nikt nie ma pomsylu, mecze kolesia z supportu epox, koles podobnie nie ma zadnych koncepcji, tak sobie piszemy do siebie od dwoch dni i jak do tej pory napisal mi zebym zakutalizowal bios, przestawil zworke na plycie (pomylil plyty, musialem go uswiadowmic) ponownie wyciagnal i wsiadzil procesor, porzadnie dociskajac... i tu jego pomysly skonczyly sie, czekam na jego kolrjna odpowiedz. HELP!!!

Bardzo zalezy mi na wyjasnienu sprawy, chcialem kupic Athlona 2400+ (ewntualnie tego 1700+ DUT) czy jakos tak, kupic 2 kosci kingston 133+ po 256MB i puscic procesor na 160*12,5...

To bylby maks tej plyty!

PS. Jutro ma wpasc kumpel ze swoim duronem, w celu sprawdzenia czy przyczyna lezy po stronie pocesora, czy plyty... przydalby sie jakis Xp, wszystko byloby z miejsca jasne

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...