Skocz do zawartości
dakar00

s.b live 5.1

Rekomendowane odpowiedzi

mam taki problem we wszystkich grach wyścigowych przy wysokich obrotach auta charczy mi coś w głośnikach.zmienałem stery ale na starsze ale to nic nipomogło.sprawdziłem karte u kumplai wszystko git.możecie mi coś doradzić . kolega mówił o jakimś programie który polepsz współprace kompa z sb live 5.1

mój config

AMD Athlon 1800+, soltek drv5, 256 mb ram 333mhz, sb live 5.1,baracuda 80 gb

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://kxproject.spb.ru/intro.php

Tam sa najleprze stery, zajmuja mniej niz 10 mb, maja ogromne mozliwosci konfiguracji, dziesiątki pluginsow wkompilowanych, miedzyinnymi korektor graficzny +-15 db od 32 hz i jeszcze 9 innych czestotliwosci, i wiele innych przydatnych rzeczy, ponadto te kx'y przy ustawieniu glosnosci na 100% sa gloscniejsze o jakies 25% od standardowych sterow, i rzy takiej glosnosci niema szumu ani znieksztaucen, co ma miejsce na LiveWare...

jak na tych sterach bedzie Ci zle dzialalo to znaczy ze to wina karty albo gry....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to sobie zobacz w tym mixerze kx przycisk ten na dole po lewej - "kx DSP", tam masz wtyczki ustaw sobie w surrounderze konfiguracje swoich glosnikow np 5.1, basy i trebble masz po kliknieciu 2x we wtyczke "timbre", pozatym w tym oknie z wtyczkami jak kliknies zprawym przyciskiem to mozesz dodac ine wtyczki, tylko musisz tymi kreseczkami sobie odpowiednio polaczyc z tymi wejsciami we wtyczce "epilog", te kreseczki maja obrazowo przedsawiac polaczenia - wyjscia i wyjscia glosnikow..., jak chilke sie w tyym pobawisz to szybko skumasz oco tam chodzi i prawdopodobnie niebedizesz juz chcial zmieniac tych sterow :),

jak bys sobie nieporadzil, to moge Ci na maila wyslac moje ustawienie - sub dziala, i we wtyczkach mam equalizer 10 stopniowy :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam jeszcze do ciebie RS pytanie przy sterach z live używałem pley centera i był tam taki przełącznik mode jak go dałem na on to włączał sie taki power w głośnikach ze hej . jak to zrobić na tych sterach

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

po zainstalowaniu tych kx'ow, defauiltowo na wave w windowsie masz 50% glosnosci, wejc do windowsowego mixerka z panelu sterowania i tam podglosnij

UPDATE : odbierz maila :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

coś z tym plikiem nie tak jak klikne na niego pojawia sie komunikat nieprawidłowy plik ustawien. a z tym powerem w głośnikach chodzi mi o to że jak wdedy klikłem w pley centerze to tak jakby bufer sie dopiero włączył

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...