dakar00 Opublikowano 29 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2003 mam taki problem we wszystkich grach wyścigowych przy wysokich obrotach auta charczy mi coś w głośnikach.zmienałem stery ale na starsze ale to nic nipomogło.sprawdziłem karte u kumplai wszystko git.możecie mi coś doradzić . kolega mówił o jakimś programie który polepsz współprace kompa z sb live 5.1 mój config AMD Athlon 1800+, soltek drv5, 256 mb ram 333mhz, sb live 5.1,baracuda 80 gb Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wunat Opublikowano 29 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2003 a moze to juz granica mozliwosci Twoich glosnikow ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dakar00 Opublikowano 29 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2003 raczej nie bo na innych grach wszystko ok Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wunat Opublikowano 29 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2003 a jak zmniejszysz basy na wsmacniaczu lub panelu creativa to dalej tak jest ? ile masz ustawionego basu w panelu ? (w %) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dakar00 Opublikowano 29 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2003 standardowo 50% nawt prubowałem zmniejszać basy i "tryble" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wunat Opublikowano 29 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2003 hm ... to naprawde dziwne jak obnizyles i nadal kupa ... a jak glosno masz podlaczany panel i wzmacniacz ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dakar00 Opublikowano 29 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2003 wszystko prawie na min. moze dasz linka do jakiś sprawdzonych sterów Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 29 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2003 Toca Race Driver naprzykłąd - miałem to samo - jednak w moin wypadku pomogła mi najnowsza nakładka na sterowniki 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wunat Opublikowano 29 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2003 nie moge Ci podac linka do sprawdzonych sterow bo jade na standartowych ktore dostalem z karta ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RS Opublikowano 29 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2003 http://kxproject.spb.ru/intro.php Tam sa najleprze stery, zajmuja mniej niz 10 mb, maja ogromne mozliwosci konfiguracji, dziesiątki pluginsow wkompilowanych, miedzyinnymi korektor graficzny +-15 db od 32 hz i jeszcze 9 innych czestotliwosci, i wiele innych przydatnych rzeczy, ponadto te kx'y przy ustawieniu glosnosci na 100% sa gloscniejsze o jakies 25% od standardowych sterow, i rzy takiej glosnosci niema szumu ani znieksztaucen, co ma miejsce na LiveWare... jak na tych sterach bedzie Ci zle dzialalo to znaczy ze to wina karty albo gry.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dakar00 Opublikowano 5 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2003 ściągłem te stery + update ale ten dzwięk w muzie w win ampie nie jest ten sam niemoge dodac basu ani trybli. a pozatym bufer niegra jak grał Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lechoo Opublikowano 5 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2003 http://kxproject.spb.ru/intro.phpAle te sterowniki nie nadają się do gier - brak eax, zaś ds3d tylko na 2 głośniki :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RS Opublikowano 5 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2003 to sobie zobacz w tym mixerze kx przycisk ten na dole po lewej - "kx DSP", tam masz wtyczki ustaw sobie w surrounderze konfiguracje swoich glosnikow np 5.1, basy i trebble masz po kliknieciu 2x we wtyczke "timbre", pozatym w tym oknie z wtyczkami jak kliknies zprawym przyciskiem to mozesz dodac ine wtyczki, tylko musisz tymi kreseczkami sobie odpowiednio polaczyc z tymi wejsciami we wtyczce "epilog", te kreseczki maja obrazowo przedsawiac polaczenia - wyjscia i wyjscia glosnikow..., jak chilke sie w tyym pobawisz to szybko skumasz oco tam chodzi i prawdopodobnie niebedizesz juz chcial zmieniac tych sterow :), jak bys sobie nieporadzil, to moge Ci na maila wyslac moje ustawienie - sub dziala, i we wtyczkach mam equalizer 10 stopniowy :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dakar00 Opublikowano 5 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2003 wyślij mi te ustawienia dakar00@polbox.com Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dakar00 Opublikowano 5 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2003 mam jeszcze do ciebie RS pytanie przy sterach z live używałem pley centera i był tam taki przełącznik mode jak go dałem na on to włączał sie taki power w głośnikach ze hej . jak to zrobić na tych sterach Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RS Opublikowano 5 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2003 po zainstalowaniu tych kx'ow, defauiltowo na wave w windowsie masz 50% glosnosci, wejc do windowsowego mixerka z panelu sterowania i tam podglosnij UPDATE : odbierz maila :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dakar00 Opublikowano 5 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2003 coś z tym plikiem nie tak jak klikne na niego pojawia sie komunikat nieprawidłowy plik ustawien. a z tym powerem w głośnikach chodzi mi o to że jak wdedy klikłem w pley centerze to tak jakby bufer sie dopiero włączył Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 5 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2003 dakar00: na poczatek wylacz wszelkie efekty w AudioHQ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...