zip_macieq Opublikowano 29 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2003 Mam taki problem , chciałem was spytać jak wy swoje gf podkręcacie bezpiecznie ... jak cos to podajcie chlodzenie , gdzie dostac i za ile:D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
john_doe Opublikowano 29 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2003 moj gf2mx400 ultrachodzil od 230-240 gpu i 215-230 pamieci. Czesto gralem na max ustawieniach i si eni e krzaczyl. Jedyna zmiana w chlodzeniu to wymiana pasty pod radiatorem na gpu. Pamiatki 4,5 ns nie chlodzone. Ogolnie polecam w tej grafice skupic sie na pamiatkach ale jak ktos bedzie mial pamiatki 6 czy 7 ns to trudno przeskoczyc 200 mhz. poza tym juz paretakich topicow bylo, poszukaj w wyszukiwarce.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
UfoK Opublikowano 29 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2003 Mój poprzedni Gf2mx400 marki Gainward. Rdzeń 260 - chłodzenieza pomocą radiatorka od durona. Pamięć 240 - brak chłodzenia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeonPPC Opublikowano 29 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2003 moj stary gf400mx... 210210 (pamieci jakies do kitu mial) Chlodzenie... rdzen, radiator + maly wiatraczek od jakiegos celeronka. Pamieci bez radiatorow, kiedys od qmpla pozyczylem, ale i tak nie poszly wiecej :( (badziew i tyle) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rymek Opublikowano 29 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2003 moj gf tak: gpu 250, a pamiatki tylko 190 z radiatrami, ale nie ma sie codziwic, to tylko 6ns:( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 29 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2003 taki mały offtopic a mianowicie niedawno sprzedałem mojego mx200 od minta (ale całkiem niezły jak na MX200) kumpel chciał go podktęcić i stwierdziłęm że do tego najlebszy będzie EXPERTool ale gy go podkręce i zapisze ustawienia to karta i tak wraca do swoich nominalnych ustawień :? o co chodzi :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 1 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2003 mój GF mx400 prolinka był cienki : tylko 200/143 MHz czyli kiepskie pamięci. szły na 200 MHz z chłodzeniem radiatorem od pentiuma lub 486 przeciętym na pół. pod GPU tylko wymieniułem poastę na srebrną titana ale kręcił się marnie : tycieńki radiatorek z małym wentylem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 1 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2003 GF2MX nie podkręcamy, tylko w ramkę i na ścianie wieszamy :-) A tak serio, to miałem kiedyś GF2MX i podkręcał się co najmniej dobrze, ale niestety nie pamiętam już tych MHz... Tak dawno to było 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 1 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2003 a jak miałem GF 2 mx lub GF 256 (oba miałem ale nie pamiętam który opiszę zaraz) kręcił się ponad 50 MHz ze 125 chyba. w każdym razie nieźle. a mx 400 był spox, podkręciłem go tak już po kupnie mx440, żeby gdyby jesliby ... ale ładnie poszedł. szkoda że wcześniej nie wyciskałem go. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredziu Opublikowano 1 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2003 Ja krecilem swojego GF2 MX400 64 Mb 200@240 na rdzeniu i 166@190 na pamiatkach. Pamiatki slabo, bo 6ns :( . Na rdzeniu sam radiator, na pamiatkach brak chlodzenia, z jakimis radiatorkami moze by z 200 poszly. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chomik47 Opublikowano 1 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2003 A oto moje kosmiczne wyniki na GF 2 MX 200 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredziu Opublikowano 1 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2003 A oto moje kosmiczne wyniki na GF 2 MX 200 A chomik siedzi i zawija :D :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredziu Opublikowano 1 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2003 A oto moje kosmiczne wyniki na GF 2 MX 200 A chomik siedzi i zawija :D :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chomik47 Opublikowano 1 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2003 To nie zart, ja kupiłem taką dziwną kartę, tylko że te 380 to chyba Detki mnoża razy dwa :lol: :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
palski Opublikowano 1 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2003 O ile się nie myle, to któreś GF2mx miały pamięci pracujące w trybie DDR, ale za to 64bitowe, więc na jedno wychodziło. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredziu Opublikowano 1 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2003 To nie zart, ja kupiłem taką dziwną kartę, tylko że te 380 to chyba Detki mnoża razy dwa :lol: :lol: A sprawdzales w Riva Tunerze? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 1 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2003 były mx z ddr i może to właśnie ten model. 380 to 190*2 więc może może ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chomik47 Opublikowano 1 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2003 Chyba jest tak jak mówicie, bo Sandra pokazuje DDR, a co do Riva Tuner to oczywiście sprawdzałem i jest tak samo. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 1 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2003 Mam taki problem , chciałem was spytać jak wy swoje gf podkręcacie bezpiecznie ... jak cos to podajcie chlodzenie , gdzie dostac i za ile:D Normalnie mam ochotę tutaj kurwami porzucać. Wpadło Ci chociaż do głowy poszukać na forum? Jest o tym temat na 4 strony :evil: http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=214...highlight=mx400 Jest i więcej, ale to już sobie sam poszukasz, prawda? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 2 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2003 a no był temat specjalnie o mx400. pisałem tam jak jeszcze miałem. :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ulcaster Opublikowano 3 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2003 Moj gf2mx od Elsy idzie na 234/212 stabilnie a jak zamontuje radiatory na pamiątki to rusza wyżej. pzdr Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ponury Opublikowano 3 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2003 U mnie do co na dole, i na procesorze 230 a na pamięciach 210. Niedawno zmieniłem sobie cooler na "coś" co chłodziło celerona 400. Temperatura spadła o jakieś 8/9 stopni :). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zip_macieq Opublikowano 4 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2003 przpraszam :( ja bede jusz korzystał z guzika szukaj przepraszam :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
galaxy_938 Opublikowano 5 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2003 Bezpiecnie będzie w riva tuner bo tam jest pokazany taki nieb. pasek i do końca nieb. pasku można bez. podkręcać A chłodzenie: zostawiłem standartowy radiator tylko dałem wiatrak od procka 7200s i z drugiej strony dałem radiator też z wiatraczkiem na paste i stabilnie mi chodzi :D nie mam zastrzeżeń co do takiego chłodzenia jak nasmarujesz wiatraczki to będziesz miał cisze w kompie :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...