WchodziszJędrzeju Opublikowano 9 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2014 (edytowane) Cześć czy mając np. taką kartę mogę ją włożyć do szerszego złącza (np. do żółtych, lub ogólnie innych niż rozmiarowo odpowiadających karcie) Zdjęcia są przypadkowe, szukałem czegokolwiek co pokazuje same złącza.. W rzeczywistości to jest karta wifi.. Edytowane 9 Marca 2014 przez WchodziszJędrzeju Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rzymo Opublikowano 9 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2014 Tak, karta z krótszym złączem będzie działać poprawnie także w dłuższym slocie. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WchodziszJędrzeju Opublikowano 9 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2014 Ok, dzięki! Pytałem o to dlatego, bo teraz w jednym komputerze mam kartę wifi tuż nad GPU (przerwa może kilku mm) i zastanawiałem się: - czy warto przełożyć kartę wifi gdzieś dalej od GPU - czy w ogóle mogę to zrobić (bo nad GPU jest jedyne PCI x1) Czy mogę już wiem. Pytanie - czy powinienem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rzymo Opublikowano 9 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2014 Możesz przesunąć, ale nie musisz. Grafika ma rozbudowane chłodzenie? Jeśli tak, to karta wifi w pobliżu może zakłócić obieg powietrza (zależy jak jest duża). Teraz jak wifi masz nad grafiką to jedna drugiej nie przeszkadza. 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 9 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2014 Pierwsze słyszę o takim złączu jak PCI-EX . Nie pomyliłeś czasem nazwy z PCI-X ? Bo PCI-X to ulepszona wersja starego PCI i podobnie jak PCI w ogóle nie kompatybilna z PCI-E , PCI/PCI-X to złącza równoległe , PCI-E to złącze szeregowe . Jak ta karta to standard PCI-X to wepniesz ją tylko w klasyczne złącze PCI . 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WchodziszJędrzeju Opublikowano 10 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2014 Pierwsze słyszę o takim złączu jak PCI-EX . Nie pomyliłeś czasem nazwy z PCI-X ? Bo PCI-X to ulepszona wersja starego PCI i podobnie jak PCI w ogóle nie kompatybilna z PCI-E , PCI/PCI-X to złącza równoległe , PCI-E to złącze szeregowe . Jak ta karta to standard PCI-X to wepniesz ją tylko w klasyczne złącze PCI . W opisie karty mam: "PCI Express", a złącze wygląda jak na obrazu wyżej. Nie wiem, czy to PCI-EX, czy PCI-X Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
montex Opublikowano 10 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2014 Pci-express to Pci-E Wysyłane z mojego WT19i za pomocą Tapatalk 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...