Skocz do zawartości
dakar00

zimna katoda

Rekomendowane odpowiedzi

hehe.. a bo nie lubie za bardzo naciagaczy i nabijania w butelke.

fakt, ze napisane na stronce jest "Lampa fluorescencyjna" - trudne slowo i ktos sie moze nabrac  - jesli by bylo napisane swietlowka - kazdy by zrozumial i moglby pojsc do sklepu elektrycznego i nabyc podobna za 10 czy 12 pln , pomalowac mazakiem na niebiesko i podlaczyc 220V :)

arthx

ja tylko nie moge wyjsc z podziwu, jak mozna wystawiac cene np za obudowe 1700 pln , jesli ona kosztuje 160$...

To sa na pewno zimne katody po prostu w pccolerze obcieli nazwe a powinno byc Cold Cathode Florescent Lamps i tyle inna spraw jaka jest ich jakosc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moze jakis link, bo ja widzialem tylko jedna katoda za 19.99$.

http://www.jab-tech.com/customer/product.p...9&cat=60&page=1

sunbeam, 12 cali (30.5 cm), podwojny inverter - 9.99$ (8$ gdy przy zamowieniu zaznaczy sie ze cena z pricewatch i poda numerek )

arthx

Dzieki. kURDE, teraz mam dylemat :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a wzialem pierwszy lepszy adresik z www.pricewatch.com  

warto tam posprawdzac ceny przed zakupami :)

arthx

Najslynniejszy cennik :P

Idz spac, bo jutro nie bedziesz w stanie na Tweak'u sie wypowiadac :wink:

Update: Ja mam teraz 18:40 :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widze, że niezłego zamieszania narobiłem tym linkiem. Podałem go dlatego, że sam byłem zaskoczony ceną i przymierzam się do czerwonej. Napisałem do nich i miła pani odpowiedziała mi, że to katody i czerwone będą w przyszłym tygodniu. Sprawdziłem jeszcze na stronie Coolermastera. Oto link: http://www.coolermaster.com.hk/product_det...6&product_id=55

W instrukcji montarzu napisane jest: "mount CCFL with double sided tape"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

masz zamiar sprowadzac z USA ?

Nie.

Ja wlasnie siedze w USA (California) u wujka :P. Posiedze do 09.09.03 :/

A na tej stronie co linka dales maja takie wypasione ceny :D Moze wujek sie zgodzi, zeby cos zamowic na niego :D

no widzę ziomal z gdańska w stanach, dasz się jakoś wykorzystać???(bez skojarzeń)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No wiec zakupilem dzisiaj taka katodke inwertera wogole nie slychac a katodka daje po oczach az milo jakosc wykonania wysoka dolaczone niezbedne kawalki tasmy dwustronnej slowem jestem b. zadowolony, niestety nie mam mozliwosci odniesienia sie do innych modeli poniewaz to moja pierwsza katoda. kupilem niebieska.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi