wkexe Opublikowano 9 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2014 Witam, jak piszę w złym dziale, to proszę o przeniesienie do prawidłowego :). Mam laptopa, o którego chciałbym dbać :), więc postanowiłem zakupić do niego pokrowiec - tak pokrowiec - nie mylić z torbą na ramię lub plecakiem. Obecnie posiadam już elegancki plecak JanSport'a do noszenia laptopów, który zakupiłem do poprzedniego laptopa. Laptop pasuje w niego idealnie. Problem jest tylko taki, że plecak wyciera rogi laptopa, w plecaku jest kieszeń na laptopa do której się wsuwa laptopa i zapina. Stary laptop w narożach się lekko wytarł - był ze srebrnego szczotkowanego aluminium, teraz jest ciemne szczotkowanie aluminium i jak się zrobi to samo to będzie dość brzydko...Poszukuje więc pokrowca na laptopa, z miękkiego materiału np. mikrofibra jak do ścierek do monitora, może coś w tym stylu, żeby włożyć w to laptopa (coś a'la koperta) i dopiero wsunąć to do plecaka...czy ktoś coś takiego widział? Najlepiej na allegro. Myślałem również, by po prostu iść do krawca z materiałem i poprosić o uszycie takiego na wymiar, nie powinno być drogie. Kolejna kwestia to zasilacz, bardzo mnie denerwuje jak zasilacz po pół roku używania jest porysowany - siłą rzeczy leży na ziemi/blisko ziemi, czy również są jakieś pokrowce na takie coś lub jakaś forma zabezpieczenia? Nawet jakbym musiał raz na pół roku taki pokrowiec wymienić na nowy... Wiem, że może jestem pedantyczny, ale tak mam :). Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darkmedia_pl Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Zasilacz mozesz nosić w osobnej folii jużw plecaku czy torbie tak aby się nie porysował. Szczerze mówiąc to nie rozumiem czemu nie chcesz torby takiej na ramię- jest praktyczna i raczej nie będą wycierać Ci sie same rogi laptopa,przemyśl to. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
april*s Opublikowano 21 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2014 Ja z kolei bezskutecznie walczę z kurzem na moim laptopie i aż sama z ciekawości zajrzałam na allegro - rzeczywiście: toreb, plecaków, etui i futerałów od groma, ale i pokrowce się znajdą. W jakiejś ofercie przeczytałam "Pokrowiec na notebook (15,6") wykonany z wysokiej jakości neopropenu z materiałową powłoką, zdobiony gustowną aplikacją. Zapewnia dodatkową ochronę dla notebooka narażonego na mechaniczne uszkodzenia (rysy, pęknięcia) w trakcie przenoszenia i przechowywania w torbie z innymi przedmiotami" - jeśli o coś takiego ci chodziło to chyba nie jest tak tragicznie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
comfort Opublikowano 21 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2014 Jak wyżej kolega już zauważył, to czego wkexe szuka to jest tzw etui na notebooka. W przeważającej większości robi się je z miękkiej pianki neoprenowej. Nie ma szans, żeby laptop się nam w tym porysował. Tych etui jest od groma na allegro i w sklepach internetowych. Sam zakupiłem etui Modecoma i bardzo sobie je chwalę. PS. uwaga na tanie etui producentów znanych z budżetowych rozwiązań. Np. etui od 4 World śmierdzi tak mocno, że musiałem je wyrzucić po kilku godzinach, bo cały pokój zalatywał zapachem gumy przemieszanej z chemią. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Androctonus Opublikowano 18 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2014 Ja mam akurat co prawda torbę na ramię ale zwróć uwagę na ofertę firmy - Targus. Porządne rzeczy robią. Polecam z ręką na sercu :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarkSoul88 Opublikowano 18 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2014 Mialem plecak na lapka z firmy Targus. Z czystym sumieniem polecam firme :) plecak nie do zdarcia. Wysłano z Galaxy Note 3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wkexe Opublikowano 21 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2014 A teraz pytanie z innej beczki :) Jestem szczęśliwym posiadaczem Targusa Metro TCG417. Torba jest wyśmienita - Clevo P170SM z zasilaczem wchodzi na miękko wraz ze śniadaniem, obiadem i papierami do pracy. Ale nie w tym sprawa. Chciałbym uszyć sobie pokrowiec na lapka - z doświadczenia wiem, że mimo, że torba jest miękka, to po jakimś czasie wycierają się rogi na lapku, chciałbym tego uniknąć, szczególnie, że tu mam błyszczący plastik + aluminium. Teraz pytanie z jakiego materiału to uszyć. Musi być on miękki, nie rysujący, nie szorstki. Jakieś pomysły? Myślałem np. o takim czymś jak są wyściełane etui od okularów, albo jakaś pianka? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...