G@wel Opublikowano 29 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2003 Witam. Mam pytanie. Zrobilem wzmacniacz 4x40W, ale jest on bez wzmacniacza, i chce w nim zalozyc jakis potencjometr do regulacji glosnosci. Tylko niewiem jaki?. Czy 47k ohm niebedzie zaduzo?? Prosze o odpowiedz kogos kto sie na tym zna:D dzieki:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 29 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2003 Witam. Mam pytanie. Zrobilem wzmacniacz 4x40W, ale jest on bez wzmacniacza Poprostu nie mogłem się powstrzymać: TO CO TY WŁAŚCIWIE ZROBIŁEŚ??? :lol: :lol: :lol: Weź napisz coś więcej, bo chyba nikt tego nie zgadnie, jak i również tego, jak to jest zbudowane- więc skąd ma być wiadomo, jaki potencjometr? A takie pytania lepiej zadawać na www.elektroda.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
G@wel Opublikowano 29 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2003 hehe.. sory:D wiec jest to wzmacniacz zbudowany na TDA8571 i jest on bez przedwzmacniacza:D Wiec jaki potencjometr.. Bo mi sie wydaje ze jak dam na kazdy kanal potencjometr 47k ohm-a, to sygnal neibedzie zabardzo stlumiony?? O TO MI CHODZILO:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubert Opublikowano 29 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2003 Witam. Mam pytanie. Zrobilem wzmacniacz 4x40W, ale jest on bez wzmacniacza hyhyhyhyhy....myslalem,ze padne.trzy razy czytam i nie czaje :D :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bortas Opublikowano 29 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2003 a policzyc nie mozesz? moze tak mala symulacja w Pspice :) i wtedy wszystko jasne, jak wstawisz duzo za duzy to poprostu szybki sciszysz .. i dalej bedzie jzu tylko cisza (a polowa zakresy jeszcze bedzie) jak dasz za maly to ci si enie uda wyciszyc, najlepiej zrob sobie experyment podlaczajac rozne rezystory i wtedy wyczaisz jaki jest potrzebny albo wes duzy potencjometr, potem go rpzekrec tak jak ma byc jak sciszysz maxymalnie i wtedy zmierz ile to jest .. cala filozofia (przynajmniej z tego co zrozumialem to o to ch chodzi?? ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...