Skocz do zawartości
felulu

zestaw do sprawdzenia ~3000 zł do gier

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, od dawna mam przestarzały sprzęt i chciałbym to zmienić, dobrałem podzespoły i chciałbym was prosić o podpowiedź czy to najlepszy wybór w tej cenie, jeśli przeznaczeniem jest jak najdłuższa żywotność komputera w przeznaczeniu głównie do gier.Nie jestem pewny czy wszystkie podzespoły pasują i są ze sobą kompatybilne dlatego potrzebna mi wasza pomoc.

A oto zestaw który dobrałem: http://www.morele.net/inventory/info/IiLsxI/

Z góry dziękuje za zainteresowanie i odpowiedzi.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszystko pasuje, możesz zamawiać.

a, racja, złożenie za złotówkę: 

Nasze zestawy składamy w oparciu o ofertę sklepu internetowego Morele.net, jednak publikacja ma charakter całkowicie autorski i niezależny. Sklep stanowi wyłącznie bazę produktową, którą zobowiązał się uzupełniać możliwie szybko i utrzymywać konkurencyjne ceny wybranych przez redakcję podzespołów. Zdecydowaliśmy się podjąć współpracę z firmą Morele.net, ponieważ działa na rynku komputerowym od 2000 roku, oferuje szeroką gamę produktów (~50 000) i szybką wysyłkę lub odbiór osobisty towaru w ponad 15 miastach w Polsce. Dodatkowo każdy użytkownik PurePC.pl do zamówienia powyżej 1500 złotych otrzyma usługę złożenia zestawu komputerowego za symboliczną złotówkęlub kartę sieciową ASUS wysyłkę gratis. Jeśli któraś z propozycji spełniła Wasze oczekiwania, wystarczy kliknąć w wyszczególnionego na czerwono linka w sekcji opisowej, który prowadzi prosto do koszyka produktów. Natomiast aby skorzystać z promocji należy:

• Umieść w koszyku produkty wraz z usługą montażu
  • W polu „Wpisz kod promocyjny” wpisz: W3FHN58JFW
  • Koszty wysyłki i cena montażu zostaną zmienione automatycznie
  • Umieść w koszyku produkty oraz bonus i użyj kodu: LP4VT3IVI0
Edytowane przez krzyssp

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziękuje bardzo za odpowiedzi, ciekawi mnie tylko, wiem że mało się znam na tym i może to zabrzmieć śmiesznie ale jak to jest że proponując mi mocniejszy zasilacz proponujesz mi taki o mocy 530W? Ja nie neguje bo widzę nawet po stosunku ceny że może być on lepszy, ale wolę się upewnić co będzię lepszym wyborem:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Montaż? nie lepiej samemu zmontować :P ? A co do tematu bierz HDD 1tb, to zaledwie 30zł więcej za 2x więcej miejsca, kolejno, ramy które wybrałeś chyba przejdą do historii jako najtańsze w tej klasie :P nie pierwszy raz je widze w jakimś koszyku, niewiele więcej dopłacisz i masz 1866, i jeszcze jedno, musisz wiedzieć czy ramy są kompatybilne z twoją płytą główną!! to bardzo ważne bo może się okazać że twój pc nawet nie wstanie(na stronie producenta powinna być informacja o komatybilności). Zasilacz corsair VS nie jest chyba kompatybilny z procesorami 4 generacji haswell, oznacza to że nie obsługuje C6/C7, więc bedziesz musial w bios wylaczyc funkcje c6/c7 lub zostaje Ci kupić w podobnej cenie  SPC m1 650w lub 550w modularny, certyfikat bronze, system wychładzania po wyłączeniu, gwarancja door-to-door. Kolejno, procek ok, grafike bierz zotac'a AMP (5lat gwarancji 4gb ramu) lub gigabyte (lepszy system chłodzenia) Odnośnie obudowy oraz mobo, jest okey :) Brakuje tutaj dysku SSD oraz, co bardzo istotne chłodzenia. Nie radze stawiać kompa na boxie intela jak chcesz aby ten procesor służył Ci latami :P Co do chłodznia to cięzko mi doradzić w tym momencie cokolwiek, ostatnio prawie kupiłem raijintek themis który okazał się mieć powykrzywiane finy, a to wszystko przez skandaliczne zabezpieczenie producenta (polecam obejrzeć jakiś unboxing, skoro producent sprzedaje coś delikatnego niech da styropian albo chociaż jakąś piankę!!). Z tańszych przychodzi mi na myśl tylko SPC FERA 2 lub Tt contac 30/39

Edytowane przez Nooberman

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja juz nie wiem, użytkownik  Nooberman troszkę namieszał mi w głowie... Mógłby ktoś obeznany w temacie powiedzieć mi czy wszystkie części wybrane przeze mnie są kompatybilne ze sobą czy faktycznie coś źle jest złożone??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolega coś sie tam zna 5 prze 10 ale wali wiecej farmazonów niż tego warto. Z jego wypocin wnioskuje że ns boxie twój pc pożyje krócej... a niech mi odp co dadza ci ramy z większym taktowaniem do gier... przyrost 1 fpsa?

Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolega coś sie tam zna 5 prze 10

:D popieram, ale dużo trafnych uwag również padło.

Ramy bym zostawił, procek zmienił na i-5-4570 (tańszy, a róźnica jest marginalna). Chłodzenie do procka to fajna sprawa, bo są chłodniejsze i cichsze, a chłodzenia są tanie. Do tego zablokowanego i5 wystarczy thermaltake za 60zł.

Co do dysków kolega ma rację - bierz 1TB i do tego SSD 120GB, dzięki któremu na serio odczujesz "nowość" kompa, proponuję Crucial M500.

Zasilacz brałbym ten co polecił wyżej @Rokula, natomiast karta to jeżeli starczy funduszy to 770, a jeżeli nie to 760 - różnica i tak nie będzie specjalnie odczuwalna przy grach. Najlepsze chłodzenia robi teraz MSI.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziękuje bardzo za podpowiedzi, niektóre dużo mi pomogły bo po analizie faktycznie nie było sensu brać 500 gb ;D. Zamówienie już zostało złożone, więc temat chyba do zamknięcia;D

Jeszcze raz dziękuję wszystkim za zainteresowanie;)

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi