Lupus1943 Opublikowano 14 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2014 Witam, mam go od kilku lat i nie miałem z nim problemów żadnych do tej pory. Od miesiąca zaczął rozłączać sieć i/lub internet co od 10 minut do 1 godziny. Odłączenie go od zasilania na 10 sekund pomaga na chwilę, ale znowu rozłącza po kilkudziesięciu minutach. Czasem sieć jest widoczna, ale na żadnym urządzeniu nie można się z nią połączyć, czasem przy braku widocznej sieci nie świeci się jedna kontrolka (3 fale). Nie zmieniałem nic w konfiguracji routera i sieci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ancient Opublikowano 14 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2014 Objawy jak przy przegrzewaniu, a ta wersja miała z tym problem. Czy router stoi w odsłoniętym miejscu, czy kratki wentylacyjne z boku nie są zasłonięte, zaślepione czy zakurzone?Drugim winowajcą może być zasilacz, jak masz możliwość sprawdź na innym. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lupus1943 Opublikowano 14 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2014 (edytowane) Zasłonięty nie jest, zasilacza nie znajdę odpowiedniego (mam 0,5 A 12V, mogę z innym natężeniem prądu używać?), kurzu nie widać (rozkręcić go i zajrzeć do środka czy jest kurz?) . Router jest dosyć ciepły (nie wiem jak chłodny powinien być). Edytowane 14 Marca 2014 przez Lupus1943 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ancient Opublikowano 14 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2014 Zasilacz 12V 0,5A właśnie pasuje do tego routera, sprawdź tylko czy końcówka jest odpowiednia.Jak nie masz już gwarancji to możesz go rozkręcić i przeczyścić np. sprężonym powietrzem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaciekCi Opublikowano 15 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2014 Zasłonięty nie jest, zasilacza nie znajdę odpowiedniego (mam 0,5 A 12V, mogę z innym natężeniem prądu używać?), kurzu nie widać (rozkręcić go i zajrzeć do środka czy jest kurz?) . Router jest dosyć ciepły (nie wiem jak chłodny powinien być). Jeśli tylko napięcie się zgadza (12V) to powinieneś spróbować z jakąś ładowarką 1A, może Twój zasilaczyk już pada. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 15 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2014 Zasilacz lub kondensator główny w przetwornicy Buck w routerze. Warto otworzyć router i zobaczyć organoleptycznie jego stan ( np czy nie jest wybrzuszony) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lupus1943 Opublikowano 15 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2014 Zasilacz 12V 0,5A właśnie pasuje do tego routera, sprawdź tylko czy końcówka jest odpowiednia. Jak nie masz już gwarancji to możesz go rozkręcić i przeczyścić np. sprężonym powietrzem. dołączony do routera jest taki, mógłbym użyć np 2A? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ancient Opublikowano 15 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2014 możesz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...