artymienek Opublikowano 16 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2014 Dzień dobry, więc jestem po kupnie nowego kompa jaki złożyłem z poradnikiem - lekka mieszanka. Komputer http://www.morele.net/inventory/info/VkyB05/ wymieniałem dodatkowo chłodzenie na Macho bo mine denerwowało strasznie na najzwyższych obrotach i temp duże - teraz mam w porywach 45 pod najwyższym obciążeniem i cisza. Wiatraki szumią od obudowy, ale to nie denerwujący szumik, dysk WD Red czasami sobie coś poskrobie, ale to też nie przeszkadza, grafika to nawet pod obciążeniem ginie w tym tłumie. Pozostaje ten nieszczęsny wiatrak w zasilaczu, szum do zniesienia, ba nawet go zagłuszają te z obudowy. Jednak on terkocze wybijając się tym dźwiękiem ponad cały sprzęt. Czytałem trochę i wychodzą łożyska chyba. Może nasmarować, spróbować trochę poruszać a się ustawi czy jednak pozostają dwie kwestie? 1. Gwarancja tylko czy uznają i czy warto się w to bawić , bo jednak z kompa korzystam, a dwa tygodnie to sporo. 2. Rozebrać i dać tam coś sensownego co się sprawdza w poziomej pracy? Prosiłbym o lekkie nakierunkowanie jeśli można. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...