Skocz do zawartości
Tabai86

i3-4130 + SSD vs i5-4440

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! 
Składam komputer i waham się nad kupnem jednego z procesorów podanych w temacie. Zastanawiam się nad 'poświęceniem' dysku SSD na rzecz lepszego proca (4440). Jeśli się na to zdecyduję, to i tak za miesiąc kupię tego SSD, ale czy opłaca mi się czekać czy lepiej od razu brać 4130 z tym dyskiem? Nie będę raczej nic podkręcać, a komputer będzie służył do gier i użytku domowego. 

Oto moja zakładana konfiguracja:

Radeon 7790 1GB (już kupiona)
GoodRam Play 8GB CL10
Corsair VS 450W
Gigabyte H81M-HD3
Crucial m500 120GB
(jeśli macie jakieś uwagi odnośnie konfiguracji, to chętnie ich wysłucham)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok tak myślałem :) dzięki za szybką odpowiedź. 
A jeśli chodzi o obudowę, mam 2 typy: Zalman z3 i Corsair 300r. Miedzy nimi różnica 100zł, ale słyszałem, że Zalmana ciężko się otwiera i czyści, jest wąska i ma słaby filtr na zasilacz. O 300r nie słyszałem nic złego. Ktoś macał, doświadczał? :) 
P.S. Silentium Gladius też wygląda nieźle. Co myślicie?

Edytowane przez Tabai86

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pamięci zmień na jakieś CL9 z napięciem 1.5V. Jeżeli zdecydujesz się na procesor non K to spokojnie możesz brać:

AsRock B85 Pro4 / AsRock H87 Pro4 

W przypadku tej drugiej zyskujesz komplet wyjść audio na panelu I/O. Lecąc po kosztach pozostań przy wybranym przez Ciebie Gigabycie. 

Podaj dokładnie jaki masz budżet. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi