kil3rs Opublikowano 19 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2014 Przy obecnym corsair 450W kompute nie daje rady, poprostu sie wylacza przy dobrych wlasciwosciach graficznych.. Jaki byscie polecili? z gory dzieki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gando Opublikowano 19 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2014 Podaj najlepiej cały konfig kompa . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 19 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2014 A jak reszta sprzętu . Markowe 450W lub 550 W starczy . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kil3rs Opublikowano 19 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2014 (edytowane) Dysk Seagate Dysk Seagate 1TB, SATAIII, 7200RPM, 64MB cache. Pamięć Crucial Ballistix 8GB (2x4GB) DDR3 1600MHz CL(9-9-9-24) Unbuffered NON-ECC 1.5V Zasilacz Corsair VS 450W ATX 120mm wentylator. Karta graficzna MSI GeForce GTX 760 2GB DDR5 (256 Bit), HDMI, DVI (N760 TF 2GD5/OC) Samsung DVD -/+ R/RW 24x SH-224DB. Płyta główna Asus H81M-C H81 Procesor Intel Core i5-4440 (6M Cache, do 3.30 GHz) Obudowa Zalman Z3 PLUS CZARNA mATX ATX OKNO USB 3.0 tak to wyglada. Edytowane 19 Marca 2014 przez kil3rs Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yogi311 Opublikowano 19 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2014 wysyłaj zasilacz na gw mialem to samo przy moim konfigu. Wymienili na nowy. rozejrzyj sie za bq l8 purepower 500w Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kil3rs Opublikowano 19 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2014 Mnie sie tez tak wydaje, że za słaby. Jak odpale np. cos co potrzebuje dobrych parametrow grafiki, poprostu komp klęka. Bo dostaje za duzo mocy a zasilacz nie daje rady. Tylko ze przy zakupie tego zestawu, prosi z forum morele jak najbardziej polecali, ze all spokojnie uciagnie.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 19 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2014 (edytowane) Zasilacz daje radę tylko możliwe że jest walnięty... 450W wystarczy. Trafiłeś na słabą serię. Te Corsairy ogólnie są niezłe i sporo ludzi bierze je do takich zestawów. Co innego jakbyś podkręcał mocno procesor, a tak to spokojnie 450W wystarczy. Wyślij na gwaranję i niech wymienią. Jak będzie dalej to samo to próbuj na innym zasilaczu jak to nie pomoże to winowajca nie jest zasilacz. W zasadzie jak kolega niżej napisał powinieneś zacząć od spradzenia innych czynników. Zasilanie do karty, sterowniki, aktualziacja Biosu do płyty... Edytowane 19 Marca 2014 przez Devil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 19 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2014 Zasilacz powinien sobie dać radę - ma 352W na linii +12 V . Teoretycznie twój komp w pełni obciążony potrzebuje ok. 304 W . W praktyce sporo mniej - raz że wyżej podana wartość obliczona jest na podstawie TDP procka i karty ( odpowiednio 84W i 170W , do tego ~50 W dla reszty elementów ) , I7 3960X@4,3 Ghz + GTX760 pobiera 300-340 w zależności czym jest obciążony . PSU w teście na Anandtech ma certyfikat 1200W , Certyfikat 80+ Silver i realną sprawność ~86% przy tym obciążeniu , co daje rzeczywiste zapotrzebowanie na moc na poziomie 260-292 W . Więc to nie brak mocy . Wszystko poprawnie podłączone , dodatkowe zasilanie do karty także ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kil3rs Opublikowano 19 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2014 Napewno tak, generalnie kompa zlozylem pod gry, takie bylo zalozenie. Taki zestaw mi polecili, oczywiscie sprawdzany przez wielu "znawcow" wiec jesli mowili ze pociagnie to nie powinno byc problemu. Dzieje sie tak, w gry ktore gram wszystko smiga,ale jak np. odpalilem jakiegos moda w Star Craft to komputer klękł, tak mi sie zdazylo dwa razy na tym samym. Karta była gorąca.. i nie chcial sie odpalic dopoki temperatura nie opadla. All wiatraki dzialaja, komputer jest bardzo dobrze schlodzony. Wiec gdzie moze tkwic problem? Jest moze mozliwosc podkrecania chlodzenia na karcie? lub tp. a jeszcze w specyfikacji karty gtx 760 ma zalecany zasilacz 500W, to jest minimalny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 19 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2014 (edytowane) To nie jest wina zasłabego zasilacza. Producent może i podać 600W jako zalecane, ale nijak się to ma do rzeczywistośći. Poczytaj sobie testy GTX 760 i opinie o tym zasilaczu. Gwarantuje Ci że zasilacz jest wystarczający. Możliwe że karta się przegrzewa. Zapuść Heaven Benchmark 4.0 ze wszystkim na max. Teselacja na Extreme. W tle mniej odpalony MSI AfterBurner. Nie zaszkodzi też nieco podnieść profil wentylatorów. Móżna to zrobić w MSI Afterburner>Settings>Wentylator. Zaznacz opcję włącz automatyczną kontrole wentylatora. Powinien Ci się pojawić wykres. Przeciągnij nieco go w góre na poszczególnych wartościach temperatury. Np ustaw tak by przy temperaturze 68'C wentylator się rozkręcął do 70%. MSI ma ciche chłodzenie, ale mało wydajne. Nie znaczy że karta się przegrzewa. Mój GTX 770 też od MSI bucha żarem, a temperatura na rdzeniu nie przekracza 72'C i to po dość niezłym podkręceniu. Upewnij się że masz dobrą cyrukalację powietrza w obudowie. Ale najpierw odpal ten Benchmark i sledź temperaturę i zachowanie komputera. Odpal grę Crysis 3 z detalami na max i pograj. Jak przez 30 minut będzie ok to komp stabilny. Ja uważam że to nie wina za słabego zasilacza. Możliwe temperatury lub wadliwy egzemplarz zasilacza. Takie rzeczy są normą. Zwłaszcza ostatnio w morele, gdzie sporo ludzi narzekało na uszkodzone fabrycznie podzespoły. Edytowane 19 Marca 2014 przez Devil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kil3rs Opublikowano 19 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2014 Fajnie, dzieki za odpowiedź, jak bede w domu to odrazu sprawdzę. A jes tez mozliwosc że sterowniki nie sa zaaktualizowane, aktualnie mam te z plytki z zestawu. Jeszcze raz dzięki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 19 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2014 Zainstaluj najnowsze ze strony Nvidii. Teoretycznie jednak sterowniki nie powinny powodwać samistnego wyłaczenia się komputera. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kil3rs Opublikowano 19 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2014 ale jezeli komp kleka to przyczyna gdzie powinna wisiec, ramy, karta? czy bez znaczenia? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yogi311 Opublikowano 19 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2014 zmierz napięcia miernikiem. U mnie to wygladalo tak, ze w idle było około 11,8x V po obciazeniu karty i proca leciało w dól na leb na szyje 11,4x V i restart. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kil3rs Opublikowano 19 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2014 kumpel ma np. ten sam komp juz drugi raz w serwisie, niby po wymianie karty i zasilacza, tylko ze on mial juz problem przy wlaczeniu gier. Mozliwe ze wadliwe komponenty.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 19 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2014 Dziwne że 2 takie same kompy mają problemy , może to nie wina samych kompów tylko czego innego np. złej instalacji elektrycznej lub jakiś zakłóceń . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kil3rs Opublikowano 19 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2014 Eee no bez przesady... :) Powiem ci że ja az takich problemow nie mam,ale ten problem wystepuje przy odpaleniu moda w sc2. Poprostu sie wylaczy. Dzisiaj porobie doglebne testy i zdam wam relacje. Z gory dzieki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 19 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2014 (edytowane) Sprawdz inne gry niz SC2 Edytowane 19 Marca 2014 przez Devil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kil3rs Opublikowano 19 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2014 Powiem ci tak mi all prawie dziala na full detalach oprocz tego sc2, przy tym modzie. Gta4, Diablo 3,Cs global. A koledze przy tym samym zestawie walilo ju przy wszystkim nawet przy tescie 3d marka siadał. Tutaj wyniki testu http://www.3dmark.com/3dm/2559604 Dzisiaj stestuje assasina 4 i zbadam wszystkie temperaturki i ci dam cynk. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 19 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2014 Czyli skoro komp się nie wyłacza w tych grach to problem może być inny. Szczerze to nie spotkałem się by jakaś gra wyłączała kompa. Ale możliwe że tu wywala BSOD lub następuje reset i z niewiadomego powodu wyłacza komputer. Bo normalnie powinno się włączyć ponownie. Zrób tak że odinstaluj te sterowniki całkowicie i wgraj najnowsze. Spróbuj tez usunać tego moda i SC i zainstalować ponownie. Osobiście jeśli ten mod tylko daje taki efekt to znaczy że jest coś z nim nie tak i po prostu bym go olał . Oczyiście jeśli nie da się z tym nic zrobić. Gdyby był problem z zasilaczem lub przegrzewaniem się GPU to w pierwszym przypadku wyłączało by kompa w każdej grze i przy każdym większym obciążeniu GPU lub były restarty. Gdyby temperatura GPU nagle mocno podskoczyła to by wywaliło sterownik. Zrobił by się czarny ekran i po chwili by sie obraz znów pojawił. Sam tak miałem kiedyś z GTX 460 gdy chłodzenie (wentylatory) nawalały i odcinało od nich zasilanie. Temp rosła do 120'C na rdzeniu i czarny ekran i wywalenie z gry do pulpitu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kil3rs Opublikowano 19 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2014 Poprostu go wyłącza, karta jest goraca a dopiero po chwili mozna wlaczyc kompa, ale jak za drugim razem odpalilem tego moda to przez dluzszy czas nie moglem.odpalic kompa.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kil3rs Opublikowano 21 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2014 Witam ponownie! :) do #Devil. Porobilem wszystko co napisałeś, all testy . Wszystko jest wporządku na wykresach, sprawdzalem na all grach w ktore grywam, wszystko full detale(assassin 4, star craft, gta 4 ) Temperatura nie przekraczala 70stopni, przy podkreconym wiatraku tez w normie wraz z testem z programu. Także wydaje mi sie że tylko cos z tym modem moze byc nie tak :) Dzieki za pomoc! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cryforger Opublikowano 14 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2023 jak składałem komputery to do GTX 760 dawałem Corsairy 550W (dwie wtyczki PCIE), były niedrogie i bardzo dobrze to działało Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VVilkacy Opublikowano 14 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2023 Jaki jest sens odpowiadania na post z 2014 roku? 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cryforger Opublikowano 15 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2023 a przepraszam jeszcze się nie orientuje tu za bardzo, nie wiem też dlaczego wyświetliło mi się to jako temat z ostatnich Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...