Skocz do zawartości
czomber

Czy uda mi się coś na tym podkręcić ?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Potrzebuje waszej porady. Mianowicie, czy ta płyta główna Asus P5KPL-AM S775 w ogóle nadaje się do podkręcania ? Jeżeli tak, to ile mniej więcej byście rekomendowali podkręcić tego Intel Core 2 Quad Q8300 2,5 GHz na tej płycie ? Dodam tylko, że procesor będzie miał chłodzenie SilentiumPC Spartan Pro HE924. Fajnie by było gdybym wiedział do ilu mniej więcej musiałbym podkręcić tego proca by nie spowalniał tego Palit GeForce GTX750Ti STORMX Dual 2GB DDR5.

Dodam tylko, że do tej pory podkręcałem tylko swojego i5 3570k. Nigdy nie podkręcałem nic na podstawce 775. Tak, że wszelkie rady bardzo mile widziane. Jeżeli ktoś zna jakiś fajny tutorial/guide do podkręcania core 2 quad to podajcie proszę linki.

Z góry dziękuję za wszelką pomoc

Pozdro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chipset G31 - płyta raczej nie nadaje się do OC , coś może uda się ugrać ale kokosów się nie spodziewaj .

Do tego procek ma wysokie startowe FSB i niski mnożnik max. - 333 x 7,5 . .

Jaki tam jest zasilacz ?

EDIT .

Przy 3 Ghz płyta by musiała dać FSB 400 , wątpię aby tyle wytrzymała .

Q8xxx to nie najlepsze procki , Q6600 z zegarem 2,4 Ghz jest szybszy od każdego Q8xxx .

Edytowane przez reyden

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi