Xome Opublikowano 19 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2014 Witam, mam nadzieję ,że to odpowiedni dział. Dziś kupiłem starter Orange i przeszedłem na Free. Za 25zł dostałem coś lekko ponad 1gb pakietu. Po dosłownie 20min od doładowania na pakiecie zostało 252mb. Później dosłownie na kilka sekund uruchomiłem i kolejne 2mb poszło, tak więc coś zjada internet z pełną prędkością. Według użycia danych 60mb zostało zużyte, natomiast przeglądarka 13,58mb i a reszta poniżej 50KB... W centrum aktualizacji mam niby 5 zaległych w tym systemowa ale przy wszystkich mam status "Gotowe do pobrania". Telefon nowy, ani jednej aplikacji jeszcze nawet nie zainstalowałem. Ma ktoś jakiś pomysł co to może być? Z góry dzięki za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ancient Opublikowano 19 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2014 Sprawdziłeś w panelu na orange.pl, czy na pewno masz aktywowaną taryfę orange free?Przyszły smsy z potwierdzeniem o doładowaniu? Jak aktywowałeś sms to to zawsze trochę trwa, przez co mogłeś w ogóle nie mieć bonusu do transferu danych.Jak jesteś pewny, to powyłączaj wszelkie aktualizacje/synchronizacje w telefonie i jak dalej będzie żarło, dzwoń/pisz do orange takie wpadki im się zdarzają. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xome Opublikowano 20 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2014 W sumie dziś o 9:35 dostałem sms o tym ,że w Orange Free po każdym doładowaniu dostaje się transfer. O sms że otrzymałem ,bonus MB nic nie przyszło. Co do panelu to musiałem specjalnie do salonu jechać aby założyć konto bo u mnie wyskakiwał błąd. W panelu na Orange.pl mam jedynie stan konta. Miałem wcześniej inny numer w Orange i pamiętam ,że było znacznie więcej niż tylko stan konta. O internecie nie ma nawet wzmianki. Chyba pozostaje czekać na sms ,że dostałem ten pakiet. Tylko i tak problemem jest ,że pakiet po prostu ubywa. Przesiadłem się ze starszego Androida i trochę się gubię. Wszystkie aktualizacje mam "Gotowe do pobrania" a jak się sprawdza synchronizację? Mam wersje Androida 4.2.2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 20 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2014 Jaka była kolejność? Najpierw przeszedłeś na Free a potem doładowałeś, czy może odwrotnie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xome Opublikowano 20 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2014 (edytowane) Kupiłem starter za 5zł z opcja wybrania numeru. I podczas wybierania numeru wybrałem Free. I dopiero później doładowałem za 25zł. EDIT: Zrobiłem test w jakim tempie tracę transfer. W ciągu 10s straciłem 2.1MB. Zostało 238MB na koncie głównym ale i tak nic mi z tego ;/. Jest jakaś możliwość aby sprawdzić na co dokładnie jest on wykorzystywany? Bo niestety w ustawieniach on się nie nalicza. Edytowane 20 Marca 2014 przez Xome Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ancient Opublikowano 20 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2014 (edytowane) Apka: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.onavo.android.onavoid&hl=plPodłącz się do jakiegoś wifi porób aktualizacje po czym sprawdź, czy dalej będzie tak używać transferu. Edytowane 20 Marca 2014 przez Ancient Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...