bartekw3 Opublikowano 20 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2014 Witam! niedawno wymieniłem swój stary sprzęt na nowy i wszystko było by idealnie gdyby nie brak dźwięku... kiedy podłączam głośniki do panelu z tylu lub z przodu sterownik(realtek hd audio karta dźwiękowa do alc 892) informuje mnie o podłączeniu głośników/słuchawek ale żadne z tych urządzeń nie działa (oba sprawdzone z innym sprzętem!) a system (windows 8.1) raz mówi ze głośniki podłączone nie są lub ze nie ma żadnych problemow i w "urządzenia do odtwarzania" pokazuje mi ze wszystko gra i śmiga Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzechotnik Opublikowano 20 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2014 (edytowane) Może podłączasz nie tam gdzie trzeba albo nie to co trzeba. Płyta ma cyfrowe wyjście dźwięku + wyjścia na zwykłe słuchawki i mikrofon. Te głośniki Twoje cyfrowe są? Jak nie, to podłącz przez zwykłe wyjście słuchawkowe z płyty i powinno być ok. Albo podłącz zwykłe słuchawki i sprawdź, czy masz dźwięk. W opcjach dźwięku (urządzenie audio) włącz koniecznie „wyrównanie głośności” - tak to się nazywało w Win7. Edytowane 20 Marca 2014 przez grzechotnik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...