Skocz do zawartości
Krzyn

Ekran dzieli się na 2 części

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, problem jak na screenie:
http://screenshooter.net/8359110/fmskgaa

Karta nowa, podłączana adapterem DVI > VGA. Dzieje się to tylko po jakimś 30m-1h graniu w gry, pomaga tylko reset. Podczas robienia screena wygląda normalnie, więc karta chyba dobrze przetwarza obraz. Co może być nie tak?

Pozdrawiam

Edit: Zapomniałem.. HD6670

Edytowane przez Krzyn

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A próbowałeś podłączyć monitor przez zwykłe złącze cyfrowe (DVI/HDMI/DP)? Błąd może leżeć właśnie w tej przejściówce.

No i daj więcej info, ponieważ "HD6670" mówi tak dużo, niczym takie słowo na "g". Zakładam, że Twój komp nie składa się tylko z karty graficznej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziwne, mam bardzo podobny problem jak Krzyn

link do zdjęcia: http://zapodaj.net/576928f167365.jpg.html

Karta Asus HD6870. U mnie coś takiego pojawia się po kilku minutach gry (sprawdzone w bf4 i cs:go) i muszę robić reset. Nie mogę ruszać kursorem chociaż są przypadki, że jest taka możliwość ale kursor nie "przechodzi" przez czarny pas.

Pozostała specyfikacja: Phenom II x4 955 BE, Goodram 2x2 1333, PSU - Xilence 550W(?)

System Windows 8.1 Pro

Dzięki za pomoc ;)

Edytowane przez wazzup959

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Uwalona jak nic.

Nie to że zasilacz wątpliwej renomy...

I brak informacji o sterownikach, temperaturach. 

@wazzup959

Sugeruję na początek podać o czym wspomniałem wyżej. Bo wczorajsze 28°C nie sprzyjało słabo wentylowanym zestawom i dupnym zasilaczom. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie to że zasilacz wątpliwej renomy...

I brak informacji o sterownikach, temperaturach. 

@wazzup959

Sugeruję na początek podać o czym wspomniałem wyżej. Bo wczorajsze 28°C nie sprzyjało słabo wentylowanym zestawom i dupnym zasilaczom. 

Sterowniki najnowsze 14.4 beta, temperatury w spoczynku 39-42*C, w stressie okolo 75*C

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sterowniki najnowsze 14.4 beta, temperatury w spoczynku 39-42*C, w stressie okolo 75*C

Cofnij się do 14.1 na początek. Grafika referent czy z chłodzeniem Asusa? Bo jak to drugie to masz dosyć słabe temperatury IMHO.

Sprawdź też GPU-Z jak wyglądają pozostałe wartości odczytów podczas testu Heave/Valley.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Byłem dzisiaj w serwisie, karta wywala artefakty nawet przy instalacji systemu, poszła na gwarancji do wymiany. Dzięki wszystkim za pomoc ;)

Jedynie czego się boję to to, że wymienią na gorszą pod wzgl. wydajnosci. Czy jest szansa wymiany z 6870 na 7850 czy na jakis model r7?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi